Fredrikstad v Moss 16.04.2023

 

Søndag 16.04.2023: Fredrikstad v Moss

Fredrikstad Fotballklubb fylte 120 år 7. april, og selv om de som stiftet klubben kanskje ville vendt seg i graven om de visste hva de løgnaktige slangene i ledelsen nå driver med for tiden, skulle det markeres med jubileumskamp. I den forbindelse ble det ble bedt om at den nyopprykkede Østfold-rivalen Moss FK skulle settes opp som motstander i første hjemmekamp, og det ble innvilget av NFF. Klubben håpet på publikumsfest til tross for hvordan man nå har stilt seg, men ambisjoner om ny publikumsrekord skjønte de nok tidlig at bare var å glemme, for det hadde betinget at man fulgte opp de uttalte planene om utvidelse av ståfeltet, og det hadde åpenbart blitt lagt fullstendig på is i stillhet.

Det er det da heller ikke behov for slik situasjonen er nå, men mye folk sammenlignet med normalen var det åpenbart at det ville bli. Plankehaugen hadde også trådd til og kjøpt ut alle billettene på Sørsia, slik at det bare var å hente ut gratisbilletter der for de som ville. En meget fin tanke, men her er det samtidig noen ting å ta med i betraktningen. Når man gjør gratisbilletter tilgjengelig på et tidspunkt da billettsalget allerede er i gang, vil det ikke være rettferdig mot de som allerede har kjøpt billett, og man får en situasjon der det lønner seg å vente for å se om det vil bli gjort lignende tiltak. Enda verre er det egentlig at det ‘underminerer’ klubbens eget produkt når som de har kuttet ut sesongkort på Sørsia og erstattet det med våset kalt Sørsia+.

Sesongkortet som i fjor kostet meg 600 kroner er erstattet med et abonnement kalt Sørsia+, som om man ikke sier det opp (med 5 måneders oppsigelsestid) koster deg 1440 kroner i året. Det inkluderer riktignok også andrelagskamper og den slags, men om man regner fra en person som kun ser A-laget, slik det nok er en del av, og samtidig vet at man kan kjøpe kampbilletter for 100 kroner til disse, vil enkel hoderegning tilsi at man taper penger dersom man går glipp av mer enn én hjemmekamp. Når man i ettertid vet at det samme ble gjort i forbindelse med hjemmekampen 16. mai, ville man allerede da ha tapt penger på å kjøpe dette abonnementet som selvsagt kom etter inspirasjon fra Vålerenga som en av slangene i ledelsen ser så veldig opp til. Jeg er glad jeg i likhet med de jeg kjenner avsto fra kjøp av dette våset.

Når det er sagt, så er ikke dette på noen måte en kritikk av at stuntet til Plankehaugen, for der er i utgangspunktet tanken fin, som sagt. Utfordringen blir blant annet å finne en måte å gjøre dette på uten å undergrave klubbens produkter. Nå var det visst også noen mossinger som hadde hentet ut en haug av billetter på Sørsia i et forsøk på å hindre FFK-fans i å få billett, i hvert fall ifølge det som ble sagt i FFK-kretser. Ormebolet fikk vel på et eller annet vis en slags orden på akkurat det, men det var ikke orden på en del andre ting. Klubbledelsen har som kjent støtt fra seg ca. 35 vakter som hadde fått nok av ukulturen og gikk sammen med sikkerhetssjefen, og man må nå bruke store summer på å leie inn vakter som åpenbart ikke var like drillet i sine roller ved kamp på Fredrikstad Stadion.

Da vi ankom inngangen til Sørsia, fikk vi beskjed om at den ikke var klar til å åpne ennå. Noen minutter senere begynner de å scanne oss inn, før noen kommer løpende og roper at de fortsatt ikke er klart. De som allerede er sluppet inn må ut igjen, men allerede scannede billetter kan åpenbart ikke scannes på nytt, så nå fikk de et problem. Kort fortalt var det mye rart her, og flere som slapp inn uten å ha blitt hverken scannet eller sjekket på annet vis. Det var da heller ikke det eneste som ikke fungerte i løpet av kampen, og NFFs delegat var neppe særlig fornøyd med det han så av ormebolets evne til å arrangere kamp. Sikkert heller ikke av at brannalarmen får gi i bortimot ti minutter uten at det kommer noen som helst informasjon om at det enten er falsk alarm eller at det må evakueres. Arrangementet sto rett og slett til stryk.

FFK hadde som kjent åpnet med en sterk borteseier mot opprykksfavoritt KBK, mens nyopprykkede Moss hadde åpnet med en målløs uavgjort hjemme mot Start. FFK la seg lavt, og Moss fikk den første sjansen, men headingen fra Claudio Braga gikk hårfint på feil side av stolpen. FFKs Ludvig Begby hadde deretter et frispark som MFK-keeperen måtte slå over. Nullen sprakk etter 17 minutter, og det måtte en gedigen forsvarstabbe til. MFK-keeper Mathias Ransmark og en av hans forsvarere hadde fullstendig mangel på kommunikasjon, og ballen gikk forbi begge slik at Riki Alba hadde en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet. 1-0, men FFK klarte ikke på noen måte å beholde dette initiativet. Tidligere FFK-er Anas Farah var alene gjennom etter en snau halvtime, og FFK kunne takke keeper Håvar Jenssen for at de beholdt ledelsen. Moss var deretter frempå ved både Aksel Baran Potur og Aden Hussein, men det sto fortsatt 1-0 halvveis.

FFK-spiss Lucas Lima fikk andre omgangs to første halvsjanser, men måltørken fortsetter for svensken. Idet vi sto og tenkte at FFK i hvert fall er nokså solide bakover og nok skulle klare å ri i land seieren, utligner Moss med rett i overkant av ti minutter igjen. Marius Andresen vant en hodeduell inne i feltet, og ballen endte hos Sebastian Pedersen som kunne sette inn 1-1. Det ble kort fortalt også sluttresultatet, og dermed skuffelse for hjemmefansen mens Moss nok var fornøyd med poengdeling. I år blir det fort en rekordjevn 1. divisjon, og neppe noen lag som stikker fra slik Brann gjorde i fjor, men dette var to tapte poeng for FFK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Moss 1-1 (1-0)
1. divisjon
Fredrikstad stadion, 16 April 2023
1-0 Riki Alba (17)
1-1 Sebastian Pedersen (80)
Att: 7 479
Admission: Free

Next game: 17.04.2023: Halsen v Fredrikstad 2
Previous game: 14.04.2023: Tistedalen v Kråkerøy

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg