Mandag 17.04.2023: Halsen v Fredrikstad 2

For mange FFK-ere var det kanskje en aldri så liten blåmandag etter at det i manges øyne ble surret bort to poeng mot Moss dagen før, men Jon Erik og jeg lot oss ikke stoppe av det, og bestemte oss for å ta turen over til Vestfold for å se FFK 2 i aksjon i bortekamp mot Halsen. På FFK 2 sin bortekamper slipper vi også unna mye av den dritten som har vært i supportermiljøet rundt FFK den siste tiden, og den dårlige stemningen som slangene i klubbledelsen har vært med å skape. Det var bare å komme seg til Moss og Bastø Fosen frakte oss over Oslofjorden til Horten, for deretter å sette kursen sørover mot Larvik. Vi unnet oss en aldri så liten stopp på Ra Pizza, men det var en historie for seg selv, og Jon Erik var forståelig nok så misfornøyd med sin hamburger og servicen at han nok hadde forlatt stedet sporenstreks om ikke jeg også allerede hadde fått servert min porsjon biffsnadder.

Vi kom oss etter hvert til Bergeskogen Idrettspark, der Halsen spiller sine hjemmekamper. Vi befinner oss vel her i det som heter Østre Halsen, som ligger på østsiden av Numedalslågens utløp i Larviksfjorden. Dette er et tettsted som tidligere hørte til Tjølling kommune, men som siden kommunesammenlåingen i 1988 har sortert under storkommunen Larvik. Vi ankom med svært god tid, for det var fortsatt over en time og et kvarter til avspark. Vi så foreløpig noen ungdommer, og de svarte at de ikke burde være noe problem å henge opp flaggene vi hadde med. De var derfor allerede oppe da bussen med FFK-spillerne ankom slik at vi kunne ta de imot med fynd og klem.

Det kom imidlertid en brumlebass farende ut av klubbhuset og hadde aldri sett maken til oppførsel. Å ta seg til rette på den måten var helt uhørt, for bortesupportere hang da ikke opp sine flagg når man reiste rundt og besøkte andres hjemmebaner(!). Det skulle ha ha seg frabedt, men heldigvis kom han i det minste litt på gli da Jon Erik godsnakket og jattet litt med ham. Etter at han hadde fått fortelle om sin egen strålende karriere som spiller i Larvik Turn der det var han som hadde servert alle de målgivende pasningene til Hallvar Thoresen, ble han i hvert fall litt mer medgjørlig, så det ordnet seg på en måte.

Halsen Idrettsforening ble stiftet som Halsen Ballklubb i 1933, og navnebyttet fant sted i 1948. De har nå holdt seg i 3. divisjon siden opprykket i 2015. I både 2021 og 2022 spilte de i samme avdeling som nettopp FFK 2, og faktisk ble Halsen nummer 9 begge de to siste årene, mens FFK 2 ble nummer 5 i begge de samme sesongene. Den kanskje mest kjente spilleren som startet sin karriere i Halsen var tidligere landslagskeeper Tom R. Jakobsen, som debuterte på landslaget mens han spilte 3. divisjons-fotball for Larvik Turn og endte opp med 26 kamper med flagget på brystet, som det så fint heter. Ellers har deres hjemmebane en overbygd tribune på deler av den ene langsiden, og et klubbhus bak mål på den ene kortsiden.

Halsen hadde startet årets sesong i 3. divisjon avdeling 4 med tap borte mot Odd 2, mens FFK 2 hadde spilt uavgjort hjemme mot Mjøndalen 2 i en kamp de burde vunnet. Borte på tribunen ble fant jeg snart ut at jeg ikke orket å sitte å myse med sola i øynene, så få minutter ut i kampen bestemte jeg meg for å ta en liten fotorunde og vandre over på motsatt side. Der traff jeg på to lokale figurer som jeg endte opp i snakk med. De viste seg som trivelig selskap i løpet av kampen, og kunne raskt også avsløre pratmakeren fra tidligere som en bløffmaker etter å ha skrattet godt av hans skrøner om spill med Hallvar Thoresen. De to var Fram Larvik-supportere som tydeligvis liker å følge med på den lokale fotballen, for jeg skulle treffe de igjen på kamp i Larvik ikke altfor lenge etter.

Sammen så vi at FFK 2 startet best og styrte ting det første kvarteret. Et skår i gleden var at Noa Williams måtte ut med skadet etter å ha blitt taklet i skuddøyeblikket da han skar inn mot mål. Halsen kom etter hvert mer med, og Iver Bøhn Bleivik hadde et skudd som FFK-keeper Ole Langbråten fikk slått i stolpen. FFKs Stian Benvold tvang frem en god redning fra Halsen-keeperen før det var FFK og Thomas Drage sin tur til å treffe stolpen. Det var sjanser og halvsjanser begge veier, og etter at FFK som nevnt var raskest ute av startblokkene, hadde det etter hvert jevnet seg ut og utviklet seg til en jevnspilt omgang som dog endte målløs.

Det ble ikke den andre omgangen, for FFK 2 holdt regelrett lekestue da de også startet andre omgang best. Mikail Maden satt inn 0-1 i omgangens første minutt, og tre minutter senere dro samme mann et praktmål opp av hatten da han plasserte ballen i krysset fra drøyt tjue meter. I det 54. minutt var det en keepertabbe da Bouabacar Konte presset Halsens sisteskanse og fikk satt inn 0-3. William Holum ville være med på moroa, og økte i det 56. minutt til 0-4 ved å løfte ballen i mål fra 17 meter. Omtrent fra samme distanse scoret Maden sitt tredje kun et minutts tid senere, og FFK 2 hadde scoret fem mål på de tolv første minuttene av andre omgang!

Både Benvold og Conte hadde gode muligheter til å øke ytterligere, og Halsen virket å være i fullstendig oppløsning. Likevel måtte vi nå vente til det 69. minutt før vi fikk nok en nettkjenning. Igjen var det Maden som med et skudd fra like utenfor 16.meteren økte til 0-6 med sitt fjerde mål for dagen. Konte fikk nok en sjanse alene med keeper, som imidlertid reddet, og det samme utfall ble det da FFK fikk straffespark som Konte tok. Halsen-keeper Justin Knutsson vartet opp med en flott redning, og det endte 0-6. De to Larvik-karene spådde en tøff sesong og nedrykkskamp for Halsen, men det var da også en nokså sterkt lag FFK 2 hadde kommet med. Vi takket for praten og satt oss i bilen for å komme oss tilbake til riktig side av Oslofjorden.