Torp v Spydeberg 18.04.2023

Tirsdag 18.04.2023: Torp v Spydeberg

En dag uten at man kommer seg på fotballkamp er en dag uten mening, eller? Jeg hadde i hvert fall ingen planer om å sitte hjemme så lenge det var interessante breddekamper i området, og en av disse skulle spilles på Sportsplassen oppe på Torp, der torpingene skulle ta imot Spydeberg til kamp om poeng i 6. divisjon Østfold avdeling 1. Det var bare å komme seg med den ikke altfor lange veien med bussen dit opp til en av mine gamle tumleplasser for å se det jeg har hevdet er en av avdelingsfavorittene i aksjon.

Jeg ankom et kvarters tid før avspark, idet lagene var i ferd med å avslutte oppvarmingen og gå i garderoben. Torp hadde startet sin sesong med seier 4-1 borte mot Fredrikshald på Risumbanen i Halden, mens Spydeberg hadde sesongåpnet med å tape med samme sifre for NMBUI hjemme i Indre Østfold. Spydeberg er et lag som i fjor endte tredje sist i 5. divisjon og måtte spille kvalifisering for å beholde plassen. Det klarte de ikke, for de mistet plassen til Lisleby 2, men man skulle kanskje tro at de dermed automatisk vil være en utfordrer til umiddelbar retur. Jeg skal ikke påstå å ha total oversikt over hva som skjer i fotballen i Indre Østfold, men utenfra har jeg fått et inntrykk av at Spydeberg kanskje har blitt litt ‘ribbet’ av klubber som eksempelvis Askim Fotball(?).

De skal likevel ikke undervurderes på noen måte, og det tok denne kvelden litt tid før Torp kom skikkelig i gang, til mulig ergrelse for trener Terje Jonassen på sidelinjen. Han var imidlertid strålende fornøyd da Emil Thorvaldsen headet inn en corner i det 37. minutt. Fem minutter senere doblet Daniel Willadsen ledelsen til 2-0 med en lobb over keeper, og det resultatet sto seg også frem til dommeren blåste i fløyta for å signalisere at det var på tide med en aldri så liten pause før de siste 45 minuttene.

Ti minutter ut i andre omgang headet Kenth Børresen inn 3-0, og to minutter senere var ringreven ‘Kenthona’ frempå igjen og headet inn et innoverskrudd frispark. En time var akkurat passert da kaptein Andreas Jonassen fyrte av et skudd som endret retning og smalt i stolpen, men to minutter senere var det uansett 5-0 da Emil Thorvaldsen headet inn et hjørnespark. Joakim Olsen tegnet seg også på scoringslista da han økte til 6-0 snaut halvveis ut i omgangen, og det var selvsagt ingen tvil om at poengene ville bli igjen på Torp. På overtid satt Daniel Willadsen den siste spikeren i kista da han fastsatt sluttresultatet til 7-0 ved å heade inn kveldens siste mål. En overbevisende seier av torpingene, men jeg var som sagt litt usikker foreløpig på hva slags målestokk Spydeberg var i 2023.