Lyn II v Ready 28.09.2015


Mandag 28.09.2015: Lyn II v Ready

 

Etter å ha sett Vålerenga II v Mjølner på Valhall Arena, hadde jeg planer om ytterligere en kamp denne dagen, og det var nok et reservelag som var vertskap da Lyn II skulle ta imot Ready. Etter å ha unnet meg en matbit i Oslo sentrum, tok jeg derfor T-banen til Kringsjå, der Lyn-reservene spiller sine hjemmekamper et steinkast fra Toppidrettssenteret ved Norges Idrettshøgskole. Etter å ha spasert gjennom Kringsjå studentby, ankom jeg denne hjemmebanen, som er en meget enkel affære – og et nok et eksempel på de typiske kjipe, nye kunstgressanleggene som har blitt vanlig i hvert fall her i østlandsområdet. Noen tribunefasiliteter finnes ikke, slik at tilskuerne i all hovedsak velger å stå på en gressvoll på den nærmeste langsiden. Bak det ene målet er det et bygg (med nok en kunstgressbane på nedsiden av dette), men det var lukket og jeg kan ikke kaste lys over hvilken funksjon det har.

 

Om ikke annet har 3. divisjon avdeling 3 vist seg å være en svært spennende divisjon å følge denne sesongen, og såpass sent i sesongen var det fortsatt flere klubber som var med i kamp om divisjonstittel og opprykk. Stillingen før denne dagens kamper var som følger: Røa (22 kamper, 47 poeng) og den gamle storheten Frigg (21 kamper, 47 poeng) ledet an, fulgt av Ready (21 kamper, 43 poeng), Korsvoll (22 kamper, 42 poeng) og Valdres (22 kamper, 42 poeng). I motsatt ende av tabellen trengte Lyns reserver poeng i nedrykksstriden, der de sammen med Skårer og Oldenborg befant seg under streken. Ikke bare virket det tungt for disse med en luke opp til lagene over streken, men Lyn II fikk tidligere i sesongen også en poengstraff på to poeng for bruk av en ikke spilleberettiget spiller i to kamper.

 

Noe overraskende var det det faktisk hjemmelaget som totalt sett virket friskest i første omgang, men det var Ready som tok ledelsen da Øystein Lundblad Næsheim sendte de i føringen fra straffemerket etter en snau halvtime. Ti minutter før pause utlignet imidlertid vertene ved Erik Botheim, og 1-1 sto seg til pause. Det kanskje mest interessante for undertegnede denne kvelden var at jeg møtte på Luke fra Coventry, som nå har flyttet til Oslo. Han har en ekstrajobb der han jobber for et selskap som selger løpende informasjon til blant annet bookmakere som tilbyr «live-betting» på kamper som han deretter blir sendt ut til. Mon tro om han ikke sa han tjente 70 euro per kamp, så det høres jo ut som en grei ekstrajobb om man uansett liker fotball. Men han måtte da også stå hele kampen gjennom og fortelle kontinuerlig hvor ballen befant seg og hvilket lag som hadde den med koder som «home safe», «away attack», «home danger» etc. Så fikk man også et interessant innblikk i dette..

 

Vertene tok noe overraskende ledelsen nokså tidlig i andre omgang, og Johannes Johannesen var målscorer. Det så lenge ut til å holde helt ut, der det unge Lyn-laget kjempet som løver for å holde på ledelsen. Men i kampens 83. minutt satt Finn Badou Jor inn utligningen til 2-2. Bortelaget hadde fått blod på tann, og nesten direkte fra avspark vant de ballen og stormet i angrep, og Johannes Hummelvoll satt inn seiermålet kun sekunder etter at de hadde fått utligningen. Lyn II hadde når sant skal sies fortjent litt bedre, men Ready hadde da også hevet seg mot slutten. Ready er vel først og fremst kjent som bandyklubb, men nå gjør de det tydelig også godt på fotballbanen, og de var fortsatt med i tetkampen. Frigg hadde vunnet sin kamp denne kvelden 6-0 og overtok tabelltoppen. Senere har Valdres falt av, og det kan se tøft ut for Korsvoll, men det er nå nesten to uker senere fortsatt 3-4 klubber som kan vinne denne divisjonen. Det var tydelig at kulda hadde kommet og at det går mot vinter, for det var meget kaldt og surt på Kringsjå utover kvelden. Sammen med Luke kom jeg meg inn i varmen på T-banen, og etter å ha tatt avskjed da vi begge gikk av på Jernbanetorget, kom jeg meg etter hvert hjemover med bussen til Drøbak.

Norwegian ground # 45:
Lyn II v Ready 2-3 (1-1)
3. divisjon avd. 3
Kringsjå kunstgress, 28 September 2015
0-1 Øystein Lundblad Næsheim (str, 29)
1-1 Erik Botheim (36)
2-1 Johannes Johannessen (52)
2-2 Finn Badou Jor (83)
2-3 Johannes Hummelvoll (84)
Inngang: Gratis
Tilskuere: 90

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg