Drøbak/Frogn v Moss 16.05.2014

Fredag 16.05.2014: Drøbak/Frogn v Moss

16. mai er fotballens festdag her hjemme, og jeg valgte å benytte anledningen til å ta en kikk på min lokale klubb Drøbak/Frogn som skulle ta imot Moss på Seiersten Stadion. Etter en liten spasertur dit ned kunne jeg betale meg inn med 100 kroner og ta plass på tribunen. Det som er å finne av tilskuerfasiliteter her er på den ene langsiden, der denne tribunen strekker seg omtrent hele banens lengde med avsatser i tre der man kan stå eller sitte etter som man ønsker. Et parti på midten har installert plastseter, og i bakkant står Frognhallen der vi hadde gymtimer da jeg var skoleelev på barne- og ungdomsskolen.

Dagens kamp var et oppgjør i 2. divisjon avdeling 4, og Arne Erlandsens bortelag var favoritter mot et DFI som gikk mot en tung sesong. Mossekråkene var det beste laget allerede fra start, og det var alt annet enn ufortjent da kaptein Thomas Klaussen med snaut ti minutter til pause sørget for 0-1 ved å hamre ballen i mål fra rundt tjue meter etter det som kunne mistenkes for å være et innøvd frispark. Ledelsen kunne vært større halvveis, men mossingene var i hvert fall i føring da de gikk i garderoben, og de gjorde seg også bemerket på tribunen.

Fem minutter ut i andre omgang doblet Moss ledelsen, og det var en gammel kjenning i form av Rene Elshaug som straffet gamle lagkamerater da han satt inn 0-2. Mossingene var i realiteten aldri truet, og virket å være i full kontroll til tross for at jeg sto med en følelse av at de likevel spilte på krabbegir. Det var først etter drøyt 70 minutter at DFI spilte seg frem til en ordentlig sjanse, og seieren kunne til slutt vært større, men det endte 0-2 foran 313 tilskuere, og man kunne nå rette oppmerksomheten mot nasjonaldagen.

Drøbak/Frogn v Moss 0-2 (0-1)