Skjeberg Sport v Aremark 04.10.2023

Onsdag 04.10.2023: Skjeberg Sport v Aremark

Sammen med Trond Sæterøy var jeg godt i gang med dagens dobbel, etter å ha sett Yven slå Drøbak/Frogn 3 i en underholdende kamp på Yvenbanen, og nå skulle turen gå videre til Skjeberg Sportsplass, der Skjeberg Sport skulle ta imot Aremark til kamp om poeng i 7. divisjon Østfold avdeling 1. Vi hadde beregnet at vi akkurat skulle klare å ta oss fra Yven til Skjeberg på et kvarter, og takket være en noe kortere pause fikk vi også noen minutter ekstra til rådighet. Dermed var det ingen som helst stress, og det var fortsatt flere minutter til avspark da vi parkerte utenfor Skjeberg Sportsplass. Der ble vi ønsket velkommen og tildelt skjerf av Skjeberg-leder Lars Ole Molteberg som takk for jobben i Breddeball-gruppa, som jeg først og fremst får kreditere Trond for, og det var jo en hyggelig gest.

I likhet med den første kampen, var det 7. divisjon det skulle dreie seg om, men mens Yven-kampen hadde dreide seg om avdeling 3, skulle vi skifte fokus til avdeling 1. Der var tetkampen først og fremst en duell mellom Skiptvet og Greåker 2. Skiptvet ledet an med 33 poeng på 14 kamper, og hadde to poeng ned til Greåker-reservene som imidlertid hadde én kamp mindre spilt. Skjeberg Sport lå på tredjeplass med 26 på sine 14 kamper hittil, og hadde således fortsatt en teoretisk sjanse til å hente inn lagene foran, men det skulle en del til, så vi anså ikke det som spesielt sannsynlig. Det vi derimot så på som sannsynlig var en hjemmeseier denne kvelden, når Aremark kom på besøk. Om man ser bort fra Ekholt 2 som trakk sitt lag, hadde de kun Veum bak seg på tabellen, og hadde tapt samtlige bortekamper hittil i år.

Allerede etter et snaut minutt fikk hjemmelaget sin første store sjanse, og det burde resultert i scoring, men innlegget foran mål ble styrt utenfor. Ti minutter senere var det Aremark som var nære på da de kom to mot to, men avslutningen barberte stolpen og gikk like utenfor. Gjestene hadde kommet mer med etter at hjemmelaget hadde dominert litt i åpningsminuttene, men da den første scoringen kom i det 22. minutt, var det litt ut av ingenting. Innlegget foran mål ble omsatt i scoring av Tobias Gyllensten, og 1-0 til Sporten. Skjeberg hadde senere en scoring annullert for et frispark imot, men Aremark hang godt med og skapte muligheter også de. Det var egentlig litt snodig å tenke på at dette var det samme Aremark-laget som kom fra tap mot Veum. Det sto fortsatt 1-0 til pause.

Tidlig i andre omgang doblet dog Sporten sin ledelse etter et herlig angrep med flott spill, Det endte med et innlegg foran mål, der Lars Håkon Stenrød styrte ballen opp i nettaket. 2-0. Var det avgjørelsen som falt? Nja, Aremark ga seg fortsatt ikke de, og etter drøyt halvspilt omgang kranglet Einar Paulsbo Knoph seg gjennom inne i feltet og satt ballen mellom bena på keeper fra skrått hold. Med det reduserte han til 2-1, og litt senere var Aremark farlig frempå igjen og kom seg forbi keeper, men vertene ble reddet av en back som kom seg tilbake. Deretter hadde Skjeberg en avslutning reddet på streken. Det var god innsats hos begge lag, og sjanser og halvsjanser i begge ender, samt et par ‘field goals’. På overtid kunne hjemmelaget satt spikeren i kista med et forsøk som nærmest gikk langs målstreken, men kort etter blåste uansett dommeren av med hjemmeseier 2-1 som sluttresultat. Det var bare å takke for oss og sette kursen hjemover.

Skjeberg Sport v Aremark 2-1 (1-0)