Fredrikstad v Bryne 18.07.2021

Søndag 18.07.2021: Fredrikstad v Bryne

Denne søndagen var det igjen duket for FFK-kamp på Fredrikstad Stadion, og det var to nyopprykkede lag som nå skulle måle krefter. Jeg hadde igjen blitt invitert til å være gjest hos Terje Høili, men valgte likevel å lade opp med kompiser på West End Pub, som nå har blitt til Lille Dragen. Pandemien og ikke minst restriksjonene den har medført – og som fortsatt gjorde seg meget merkbart gjeldene på Fredrikstad Stadion – får ta en del av skylden for at oppmøtet var så som så, men det kom etter hvert noen til som avtalt.

Etter en svak periode med kun tre poeng på fem kamper, hadde FFK nå igjen reist seg og sto med to strake seire. Kunne det bli tre med ny seier over gjestene fra Bryne? Gjestenes trener Jan Halvor Halvorsen har jo en fortid som FFK-trener, så det var kanskje også et lite poeng før dagens kamp. Bortesupporterne fra B-gjengen hadde også møtt opp, og om jeg ikke husker helt feil, var vel dette første gang siden pandemien stakk kjepper i hjulene for fotballen at det var merkbart med bortefans på Fredrikstad Stadion.

Det var jærbuene som åpnet best, og hadde allerede etter tre minutter vært farlig frempå ved to anledninger der avslutningene heldigvis for FFK-folket snek seg på utsiden av stolpen til Håvar Jenssen. Etter dette roet det seg noe ned, og FFK tok stadig større grep om kampen. De hadde yppet seg et par ganger da vi etter et drøyt kvarter ble servert det som meget vel kan bli årets mål. En corner som gikk gjennom hele feltet landet hos Nicolay Solberg, som brystet ballen opp til seg selv, vred seg rundt og brassesparket ballen i krysset fra 16 meter. 1-0! Ti minutter senere kunne Jesper Isaksen doblet ledelsen, men bommet regelrett på ballen fra tre meter. 2-0 kom likevel med drøyt fem minutter til pause, og det var etter fint forspill av Ismaheel som spilte vegg med Aukland og deretter serverte Riki Alba som hadde løpt seg fri på bakre stolpe og hadde en enkel jobb med å bredside inn 2-0 fra et par meters hold.

Allerede et drøyt minutt ut i andre omgang økte FFK til 3-0. Solberg flikket et innkast videre til Riki Alba som forserte sin oppasser og chippet ballen elegant over keeper Spiridonov og i mål. Jeg må innrømme å ha vært (og er egentlig fortsatt) noe skeptisk til hvorvidt Alba er stabilt god nok på dette nivået, så morsomt for ham å bli tomålsscorer. Nå virket det avgjort, men Bryne nektet å gi opp. De flyttet folk fremover, og fikk raskt en redusering i form av et velplassert skudd fra Joacim Holtan. Deretter hadde Bryne en periode med godt trykk, og noen begynte muligens å få bange anelser, men FFK fikk tilsynelatende snart kontroll igjen. FFK kunne også økte ytterligere, men det sto fortsatt 3-1 da vi gikk over på overtiden. Da fikk Bryne en enorm sjanse til å redusere ytterligere, men keeper Jenssen var på pletten med en glimrende redning på skuddet fra Holtan. Dermed 3-1 og tre nye poeng til FFK, og jeg kunne dra for å møte gutta på puben.

Fredrikstad v Bryne 3-1 (2-0)