Torp v NMBUI 09.05.2023

Tirsdag 09.05.2023: Torp v NMBUI

Også denne kvelden skulle jeg holde meg i lokalområdet, og igjen var det Sportsplassen på Torp som var destinasjonen. Med meg fikk jeg Pål, som jeg dro opp sammen med for å se om Torp kunne fortsette sin fine sesongstart når de skulle ta imot NMBUI. Denne kampen skulle egentlig vært spilt i Ås, med NMBUI som hjemmelag, men banen der var åpenbart ikke klar, og hadde derfor blitt reversert og flyttet til Torp. Slik jeg forsto Torp-trener Terje var det snakk om å bytte de to kampene slik at NMBUI får sin hjemmekamp til høsten, men på sidene til NFF ser det ut som om også den fortsatt er satt opp på Torp, slik at Torp (og også Hafslund) vil kunne få en fordel av to hjemmekamper mot de, dersom det stemmer. Men det får kanskje tiden vise.

Torp hadde startet sesongen i 6. divisjon avdeling 1 på en måte som styrket meg i troen på at de er en opprykksfavoritt, for de sto fortsatt uten poengtap etter fire kamper. Dagens gjester, NMBUI, var imidlertid et av lagene torpingene hadde advart mot, og de hadde startet godt. Studentlaget fra Ås sto med tre seire, i tillegg til en sterk uavgjort borte mot et Trøgstad/Båstad som jeg også forventet å se kjempe helt i toppen. Nå vil det jo med slike studentlag gjerne være et spørsmål om hva som skjer med stallen til sommeren, men også det vil jo tiden vise. Det var i hvert fall tydelig at Torp ikke tok lett på denne oppgaven, og forventet en tøff kamp.

Det var Torp som tok ledelsen i det 13. minutt, da kaptein Andreas Jonassen sendte i vei et skudd som åpenbart fikk en retningsendring og endte opp i nettet til NMBUI-keeperen. 1-0, men bortelaget svarte tolv minutter senere, da Adrien Vachaud utlignet etter flott spill, og bekreftet at det slett ikke ville bli noen plankekjøring for vertene. Ytterligere tolv minutter senere var imidlertid Torp tilbake i ledelsen, og Andreas Jonassen noterte seg for sitt andre for dagen. Kampen sto etter dette og vippet, også etter pause, og man følte at det neste målet ville bli avgjørende. Det var det Torp som fikk, og det var Robin Nyberg som i det 74. minutt headet inn 3-1. For å oppsummere raskt, var det nok til å sikre de tre poengene, og Torp tronet fortsatt på toppen av tabellen uten poengtap.