Moss 2 v Drøbak/Frogn 10.05.2023

Onsdag 10.05.2023: Moss 2 v Drøbak/Frogn

Det er i disse dager ikke hverdagskost at jeg kan se kamp på og huke for meg nye baner i Østfold-kretsen. Det skulle jeg imidlertid gjøre denne onsdagskvelden, og Jon Erik hadde også bestemt seg for å være med når turen denne gang skulle gå til Moss. Ved siden av Melløs Stadion ligger det flere baner. Utenfor den sørvestlige kortsiden ligger gressbanen som kalles Løkenfeltet. Utenfor den motsatte kortsiden ligger Melløs kunstgress, og bortenfor der igjen en gresslette som går under navnet Melløs treningsfelt. To baner ved siden av hverandre er det plass til der, og de blir da Melløs treningsfelt A og B.

På Løkenfeltet spilte visst Moss-reservene en kamp eller to i fjor(?), men det var sannelig ikke lett å planlegge noe der, for de var umulig å få svar fra de om hvor kampene skulle spilles, og det har kanskje sammenheng med at de ikke engang visste det selv?! En av de som var på kamp der, fortalte nemlig i ettertid om full forvirring der ikke engang de involverte visste hvilken bane de skulle spille på før 5-10 minutter før kampstart. Det nevnte treningsfeltet på sin side ble visst brukt litt av Rapid-klubben som vi nå ikke har sett stort til siden 2019, men nå hadde Moss-trener Thomas Myhre visstnok bestemt at reservelaget skulle spille der for å få kamper på naturgress, slik fotball skal spilles på. Derfor hadde jeg blinket meg ut denne mandagens oppgjør i 4. divisjon mot Drøbak/Frogn.

Etter å ha parkert utenfor Melløs Stadion og tatt oss forbi kunstgresset og bort på treningsfeltet, så vi heldigvis at det ganske riktig var krittet opp til kamp der. Det var også svært hyggelig å se igjen min kamerat og gamle nabo Nichlas Furu som var tilbake i DFI-trøya etter skade. Med min tilknytning til Drøbak, er det ingen hemmelighet at min sympati lå hos de rødkledde gjestene denne kvelden, og jeg tror heller ikke det er subjektiviteten som har gjort at jeg anser Drøbak som den største utfordreren til Råde i årets 4. divisjon Østfold. De hadde spilt uavgjort i Råde og hjemme mot Askim Fotball, men vunnet sine tre andre kamper hittil. Moss 2, derimot, sto med fire seier og ett tap.

Det var gjestene som holdt på å ta ledelsen allerede etter et halvt minutt med et skudd som smalt i stolpen, men deretter var det en jevnspilt første omgang vi ble vitne til. MFK-rekruttene klarte å frustrere sine gjester som slet med å bryte gjennom og fikk noe å bryne seg på, men i kampens 40. minutt måtte mossingene kapitulere. Ballen ble spilt opp mot Niclas Semmen, som rett og slett vippet ballen over mosse-keeperen og i mål til 0-1. Det sto seg til pause, og min kompis i DFI-drakta var glad for få det målet før hvilen, og innrømmet at han hadde begynt å frykte en slitekamp der det forløsende målet aldri kom. Det skulle bli noe helt annet etter pause.

Drøbak kjørte rett og slett over sitt vertskap det første kvarterer av andre omgang, og scoret ytterligere fire mål i løpet av omgangens første 12-13 minutter. I omgangens tredje minutt traff de stolpen, men returen ble hamret inn av Olav Bergstrøm Andersen, og fire minutter senere økte Niclas Semmen til 0-3 ved å vippe ballen over en forsvarer og skyte i mål via keeperen som ikke helt klarte å avverge. Tre minutter senere var Semmen på farten igjen da han stjal ballen etter en forsvarstabbe, og selv om keeper reddet hans skudd, satt han selv returen i mål og sørget med sitt hattrick for 0-4. Ytterligere tre minutter frem i tid var han tilrettelegger da hans innlegg ble satt i mål av Qerim Mazrekaj. 0-5, og DFI hadde etter dette også et skudd i stolpen, men hadde nå gjort jobben. Kort fortalt endte det også 0-5, og etter en kort men trivelig samtale med Nichlas Furu etter kampen, satt vi igjen kursen hjemover.