Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 20.06.2024

 

Torsdag 20.06.2024: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19

Det var på tide å rive seg løs litt fra EM-kampene og få seg et forfriskende VAR-fritt avbrekk, og det var ikke hvilken som helst kamp som sto på menyen denne dagen. Jeg hadde opprinnelig sett for meg at kvelden eventuelt ville tilbringes på Selbak Stadion, der Selbak skulle ta imot Kråkerøy, men et par uker tidligere hadde man satt opp kampene i tredje runde av cupen for G19-lag, og det ble FFKs juniorlag satt opp med bortekamp mot sine rivaler fra Sarpsborg 08. Det måtte jeg nesten få med meg, og det viste seg at også flere andre var interessert i dette. Noen av de endte også opp med å ta turen til Sarpsborg selv om det betød at man ville gå glipp av EM-kampen mellom England og Danmark.

Vi hadde bestemt oss for å dra samlet opp til ‘den andre byen’ med rutebussene, men ikke alle av de som ble invitert med syntes å forstå instruksjonene som ble gitt, så derfor bestemte en gruppe av oss å droppe det og i stedet dra opp på egen hånd i to biler. Allerede med en times tid til avspark parkerte vi utenfor Sarpsborg Stadion og kunne gå rundt til inngangen for bortesupportere. De fleste av oss hadde på forhånd kjøpt billett pålydende 50 kroner på nettet, og de som ikke hadde gjort det gikk kjøpt i en bu ved inngangen. Dermed hadde vi inntatt bortetribunen og hengt opp våre flagg med masser av tid til avspark.

Dette dreide seg altså om tredje runde for juniorgutta, og Sarpsborg 08 sitt G19 lag hadde i de tidligere rundene imponert med å slå Drøbak/Frogn hele 12-0 hjemme i Sarpsborg, for deretter å slå Ås 8-2 på bortebane. For FFK sin del hadde de startet ferden mot finalen med hjemmeseier 5-0 hjemme mot den ekte Sarpsborg-klubben , Sarpsborg FK, med undertegnede på tribunen. I andre runde var de på besøk i Moss, og der måtte det en snuoperasjon til før de snudde til seier 3-2 over et MFK som også ble redusert til ti mann. Nå håpet vi at ferden ikke ville stoppe her på Sarpsborg Stadion, men at de rødhvite ungguttene ville ta seg av ungguttene til ‘den andre byens’ bastard-klubb.

Det var 08 som fikk den første skikkelige muligheten med et innlegg ble styrt på mål fra kloss hold, men FFK-keeperen fikk reddet. Deretter var gjestene frempå et par ganger, men vi måtte vente til det 36. minutt før vi fikk nettkjenning som heldigvis kom riktig vei. FFKs Aulon Musliu vant ballen på sarpingenes banehalvdel, og William Holum spilte videre til Elias Solberg som igjen tredde ballen videre til Alexandru Bengescu. Han plasserte ballen forbi 08-keeperen og i mål, og det sto 0-1 – noe som selvsagt utløste stor jubel blant FFK-fansen på et relativt godt besatt bortefelt. Selv om sarpingene prøvde å svare, var det også stillingen ved pause.

I andre omgangs femte minutt var vi like langt etter at hjemmelaget brøt og spilte gjennom Daniel Job som vant en løpsduell og sendte ballen i mål til 1-1. Vi nærmet oss halvspilt andre omgang da FFK igjen tok ledelsen. Et innlegg ble forlenget av en 08-spiller, og bak i feltet fikk Anders Wergeland lagt ned ballen og sendt den i mål. Det utløste både jubel, bluss og røyk på bortetribunen, der spillerne kom bort for å feire med de tilreisende supporterne. 1-2, og for hjemmelagets del ble det nok litt for mye slurv og feilpasninger. Med et par minutter igjen av ordinær tid var de imidlertid på vei gjennom da Dana Peroti som bakerste mann måtte felle en sarping, og det resulterte i at han fikk sitt andre gule kort for kvelden og dermed ble sendt av banen. Likevel holdt FFK ut, og det gode seiret.

Dermed måtte sarpingene nok en gang gå slukøret hjem, inkludert en gruppe brushaner som i perioder så ut til å drive mannekengoppvisning på tribunen. Etter at vi hadde feiret spillerne og pakket sammen, ventet de dog på utsiden, og det var vel kanskje grunnen til at visse av FFKs egne mannekenger hadde valgt å gjøre en imitasjon av selveste Usain Bolt for å komme seg unna og allerede var forsvunnet idet sluttsignalet gikk. Politiet var på plass og sørget for å holde de to gruppene adskilt, og det var også status da vi satt oss i bilen for å komme oss ut av Sarpsborg og hjemover. Nå blir det spennende å se hvor langt FFKs unggutter kan nå i denne cupen. Og så må jeg avslutningsvis nevne at det var artig å se en veldig ivrig gjeng med unge gutter fra Skogstrand IL på plass på bortetribunen denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 1-2 (0-1)
Norwegian Junior Cup, 3rd round
Sarpsborg Stadion, 20 June 2024
0-1 Alexandru Bengescu (36)
1-1 Daniel Job (50)
1-2 Anders Wergeland (67)
Att: Ca. 300 (est)
Admission: 50 NOK

Next game: 21.06.2024: Sandefjord Fotball v Fredrikstad
Previous game: 13.06.2024: Rygge v Torp

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg