Lillestrøm v Fredrikstad (@ LSK-hallen) 27.01.2024

 

Lørdag 27.01.2024: Lillestrøm v Fredrikstad (@ LSK-hallen)

FFK skulle starte sin sesongoppkjøring med treningskamp mot Lillestrøm i LSK-hallen før de dagen etter skulle fly ned til Portugal og treningsleir på Algarve-kysten. Det var tidlig avspark allerede klokken 12.00 på Romerike, så planen var å dra dit opp for å se kampen der og deretter returnere til Fredrikstad for å se oppgjøret mellom Stjernen og Vålerenga i Stjernehallen. Sammen med sjåfør Jon Erik, Pål og Erik gikk turen nordover, og bortsett fra sistnevnte skulle alle også i Stjernehallen etterpå. Vi ankom LSK-hallen med en times tid til avspark. Vi hadde på FFKs trening dagen før fått tre gratisbilletter, men siden jeg da allerede hadde betalt 50 kroner for en billett, ga jeg min til Erik. Vi kom oss inn i hallen og over på ‘borteseksjonen’, der Jon Erik fikk hengt opp alle flaggene han hadde med, og vi var klare for kamp.

Jeg hadde allerede et besøk i denne hallen på samvittigheten, for jeg så for noen år siden en treningskamp mellom Lillestrøm og Tromsø her, men nå skulle jeg også få sett FFK i aksjon her. Vi var ikke de eneste som var spent på hvordan FFK vil stå seg etter opprykket tilbake til Eliteserien, og også romerikingene kjente sin besøkelsestid, for det var mange som hadde satt av tid til å ta seg en tur i hallen denne lørdagen. Også LSK startet jo sin sesongoppkjøring med denne kampen. Det ble etter hvert en viss trengsel og køer på utsiden, og det ble meldt om 1 500 tilskuere og utsolgt. Jeg har faktisk vært på det aller meste av FFK-treninger hittil i år, og selv om det er vanskelig å vurdere det opp mot andre lag, synes jeg det har sett bra ut, så jeg har derfor valgt å være forsiktig optimist.

Etter noen friske åpningsminutter fra FFK var det kanarifuglene som tok over og virket hakket hvassere uten at de klarte få uttelling, selv om Henrik Skogvold var nære på med en kanon av et skudd som smalt i tverrliggeren og ned. Kampbildet endret seg deretter igjen, og FFK avsluttet første omgang best det siste kvarteret inn mot pause. Deres største sjanse før hvilen tilfalt Sondre Sørløkk som dukket opp på bakre stolpe, men hjemmelagets målvakt Mads Hedenstad sto i veien med en fin benparade. Dermed var det fortsatt målløst og uavgjort da lagene gikk i garderoben og jeg kunne gå utenfor i kulda for å bevilge med en røykepause. Vi forventet vel egentlig en god del bytter fra begge lag til pause, men mens LSK byttet sju foran andreomgangen, valgte FFK-trener Mikkjal Thomassen å foreløpig stå med sine elleve fra den første omgangen.

FFK hadde et par halvsjanser tidlig i andre omgang, men det var LSK som først fant nettmaskene, og det skjedde i det 63. minutt. FFK sov litt i timen, og det utnyttet El Schaddai Furuha som sendte vertene i føringen 1-0. Mikkjal Thomassen gjorde umiddelbart ni bytter, og kun to små minutter senere utlignet deretter FFK sekunder etter dette. Et innlegg fra Ludvig Begby ble styrt i eget mål av Ruben Gabrielsen, og dermed 1-1. LSK var best etter dette, men stanget uten å skape det helt store. FFK fikk en god mulighet snaut to minutter før slutt, men Lucas Lima nådde ikke helt frem, og i stedet fosset LSK i angrep og scoret vinnermålet som ble satt inn av den unge 17-årige prøvespilleren Nathaniel Ariheri. 2-1 endte de dermed på Romerike, og vi kunne snart sette kursen hjemover mot Østfold og Stjernehallen, der Stjernen altså skulle møte Vålerenga. Det ble jo også en historie for seg selv…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lillestrøm v Fredrikstad 2-1 (0-0)
Friendly
LSK-hallen, 27 January 2024
1-0 El Schaddai Furaha (63)
1-1 Ruben Gabrielsen (og, 65)
2-1 Nathaniel Ariheri (89)
Att: 1 500
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 29.01.2024: Rygge v Lervik
Previous game: 26.01.2024: Kråkerøy v Askim Fotball (Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg