Trosvik v Kråkerøy 2 08.02.2022

 

Tirsdag 08.02.2022: Trosvik v Kråkerøy 2

Det var da ingen grunn til at jeg ikke skulle finne meg en kamp også denne tirsdagen, men spørsmålet var bare hvor den skulle finne sted. Det var i utgangspunktet kun to reelle alternativer, og begge var naturligvis treningskamper. Mens Høbøl skulle ta imot Skiptvet til dyst på kunstgresset i Tomter, skulle Trosvik måle krefter med et Kråkerøy-lag på Merkur i Fredrikstad. Etter det som vel er 8 års inaktivitet er Hobøl IL tilbake med A-lag i år, og siden jeg heller ikke sett kamp ved Tomter Idrettspark, var det nok den kampen jeg først og fremst lot meg friste av denne dagen, men det var visse utfordringer.

Selv om det går tog til Tomter, betinger det et bytte i Ski, og ikke minst var det returen som viste seg temmelig problematisk. Kollektivtilbudet kveldstid her i Fredrikstad-området er nemlig alt annet enn imponerende, og siden siste buss fra sentrum går allerede klokken 23.00, sier det seg selv at det ikke ville være særlig praktisk å ankomme Fredrikstad med tog et snaut kvarter etter midnatt – ikke minst nå om dagen, da den lange spaserturen til Sellebakk-traktene også ville blitt en kjølig opplevelse. Det får bli en annen gang, for da jeg heller ikke klarte å lokke med meg Jon Erik, valgte jeg meg i stedet oppgjøret på Merkur.

Det viste seg å ikke være noe dårlig valg, for utfra rapportene som kom fra Tomter, var det nok like greit at det ikke ble Hobøl denne gang. Der viste det seg nemlig at det ble spilt 3 x 25 minutter mellom to lag i overtrekksvester og dommere i samme mundur. Da var det tross alt kanskje bedre å vente til man spiller en skikkelig kamp over 2 x 45 minutter, snarere enn en økt med litt ‘trenings-preg’. Det visste jeg dog ikke ennå da jeg gikk for å ta bussen, og heller ikke da jeg med en halvtimes tid til avspark gikk av bussen ved Christianslund og gikk de få minuttene derfra ned til Merkurbanene, der aktiviteten foreløpig besto av en aldersbestemt kamp mellom Trosvik og Ekholt på Trosviks bane, som er den nærmest sentrum.

Av de to banene på Merkur, eier nemlig Trosvik den østligste av disse (nærmest sentrum), mens den vestligste eies av Fredrikstad kommune. Imidlertid skulle det etter hvert vise seg at kampen nå skulle spilles på den kommunale. Jeg har jo som tidligere nevnt frem til nå regnet slike anlegg som én bane på min oversikt over besøkte baner, men siden konsensus nå synes å være at hver eneste bane skal med, har jeg motvillig gitt etter, og dermed betød denne kvelden også noe overraskende på en ny bane, siden jeg ikke tidligere hadde sett kamp på den kommunale banen. Der er det for øvrig også litt mer tribunefasiliteter, om det er et ord man kan bruke om avsatsene på den nærmeste langsiden.

Trosvik har jo selvsagt også Trosvikbanen som sin hjemmebane, og der ble i fjor høst dessverre gressmatta byttet ut med kunstgress. Nå viser det seg imidlertid at de er alt annet enn fornøyd med underlaget der, og det er de langt fra alene om i Fredrikstad-området. Fredrikstad kommune vedtok for noen år siden forbud mot kunstgress med gummigranulat, men det ble dessverre ikke slutt på kunstgress-dominansen og en retur til naturgress av den grunn. Man har i stedet forsøkt annet fyll på sine usjarmerende ‘plastsavanner’, og det har etter hvert kommet en rekke klager på kunstgressbanene hos både Trosvik, Begby, Kråkerøy, Gresvik, Torp, Lervik, Rolvsøy, Lisleby, og Østsiden (de to siste spiller heldigvis fortsatt majoriteten av sine kamper på naturgress). Var dette årsaken til at Merkur nå var kamparena??

Uansett holdt det nå på å gå meg hus forbi at spillerne hadde inntatt banen. Jeg hadde heldigvis noen timer tidligere registrert at en representant for Kråkerøy postet om kampen med en kampstart klokken 19.00, snarere enn 19.15 slik jeg tidligere hadde sett informasjon om. Jeg sto akkurat og tenkte at det nå var på tide at den aldersbestemte kampen ble avsluttet og at spillerne til Kråkerøy og Trosvik dukket opp, da jeg plutselig kikket meg til høyre og så lagene klare for avspark oppe på den andre (kommunale) banen. Da var det bare å sporenstreks komme seg dit opp og ta oppstilling på de nevnte avsatsene på den ene langsiden, og snart fikk jeg noe overraskende også selskap av Jon Erik som likevel hadde bestemt seg for å ta turen.

På papiret var det Kråkerøy 2 som skulle være i aksjon, og det viste seg vel også å være tilfelle, selv om de var litt forsterket med et par A-lagsspillere. En av disse var Markus Engebretsen, og der var han som i det 19. minutt sendte Kråkerøy i ledelsen på spektakulært vis. Fra rundt midtbanen fyrte han løs, og ballen dalte ned i mål bak Trosvik-keeperen. 1-0. Noen minutter før pause hadde Kråkerøy også en avslutning som gikk like utenfor, mens Trosvik sekunder senere skjøt like over. Jeg regnet meg for øvrig frem til at det var 36 tilskuere som kunne se at det sto 1-0 til Kråkerøy halvveis, og vi fikk snart også besøk av selveste Åge Johansen for en hyggelig prat utover i andre omgang.

Det var Kråkerøy som virket skumlest også etter hvilen, og de hadde allerede hatt et par gode sjanser da Trosvik-keeperen leverte en kjemperedning for å avverge scoring fra en heading. Med tjue minutter igjen var det nettopp med en heading at Hans Jørgen Bakkehaugen doblet Kråkerøys ledelse, men i det 77. minutt reduserte Hojat Mohamedi for Trosvik fra straffemerket. Kråkerøy holdt i det siste ordinære minutt på å gjenopprette sin tomålsledelse da Bakkehaugen headet i stolpen, men de vant uansett 2-1. Det føltes nå på sin plass å gjøre som Jon Erik foreslo da vi gikk mot bilen; nemlig å la familien til Tarik Elyounoussi servere oss en pizza på Fredrikstad Pizza & Grill som en avslutning på kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 187:
Trosvik v Kråkerøy 2 1-2 (0-1)
Friendly
Merkur # 1 (kommunal), 8 February 2022
0-1 Markus Engebretsen (19)
0-2 Hans Jørgen Bakkehaugen (71)
1-2 Hojat Mohamadi (pen, 77)
Att: 36 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.02.2022: Ørn Horten v FK Eik Tønsberg 871
Previous game: 07.02.2022: Hafslund v Tveter

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg