Hafslund v Tveter 07.02.2022

 

Mandag 07.02.2022: Hafslund v Tveter

Ny uke, og dermed nye muligheter. Det gjaldt også på fotball-fronten, og jeg hadde tidlig bestemt meg for hvor ferden ville gå denne mandagen. Hafslund skulle nemlig ha treningskamp mot Tveter, og Hafslundbanen var en av distriktets baner der jeg fortsatt hadde til gode å se kamp. Det var det selvsagt på tide å endre på, og Jon Erik ytret etter hvert interesse for å være med, slik at jeg droppet bussen jeg hadde blinket meg ut. I stedet ble jeg plukket opp av Jon Erik, og vi dro litt tidlig da vi tenkte å unne oss en matbit på veien. Åsted for inntak av en middag ble Rich. Bar, der vi satt til livs hver vår gode burger før vi tilbakela den siste lille biten bort til Hafslundbanen(e).

Her sør på Hafslundøy, som opprinnelig het Rødsøya, spiller Hafslund IF, som ble stiftet i 1934. De fikk leie tomt av AS Hafslund på stedet der de fortsatt holder til, og det fortelles at de allerede høsten 1935 kunne innvie plassen etter dugnadsjobb og kjøring av slagg fra sulfidfabrikken. Anlegget ble på den tiden omtalt som et av kretsens beste. Gressbanen ble med pomp og prakt åpnet i 1949, mens man innenfor denne fikk på plass en grusbane som sto ferdig i 1981. Denne har nå nylig blitt erstattet med en ny kunstgressbane, og det har jo ‘selvsagt’ ført til at de ikke lenger spiller kamper på den flotte gressbanen nærmest veien. Man skulle jo tro at det i hvert fall i sommerhalvåret gikk an å spille kampene der, men det virker dessverre som om alt av kamper nå foregår på ‘plastsavannen’ ved siden av. Det er litt trist, men det er vel et tegn i tiden.

Ifølge en kilde har Hafslund IF tilsynelatende en litt artig kallenavn i form av ‘Den Gamle Kællen’, som er en slags parodi på Juventus og ‘Den Gamle Dame’, men jeg er sannelig ikke sikker på at dette er et tradisjonelt kallenavn snarere enn et påfunn av nyere dato fra ‘Messi-generasjonen’. Hafslund IF har uansett også fostret noen spillere som har gjort seg bemerket på høyere nivåer, og i storhetstiden til Moss i 1980-årene var både Jan Kristian Fjærestad og Gjermund Haugeneset å finne på Melløs. Hafslund befinner seg i dag i 6. divisjon, der de nå har spilt siden opprykket i 2019, etter en liten svipptur nede på 7. divisjon. Kveldens gjester var en klubb som skal spille i nettopp 7. divisjon, og det var et gledelig gjensyn med Tveter, som vel ikke har stilt A-lag siden de måtte trekke laget sitt i 2016. Det har vært altfor mange klubber som har blitt borte, så det er herlig at noen kommer tilbake også.

I år har har Østfold-fotballen fått tilbake både Tveter og Hobøl. Hvem er neste? Torsnes? Larkollen? Degernes? Tja, det spørs vel, men det er i hvert fall lov å håpe. Selv vil jeg jo igjen mene at noe av problemet er alle andre- og tredjelagene som nå spiller i divisjonssystemet, og at disse ‘reservelagene’ uansett burde hatt en egen liga, som da også kanskje ville gjort det litt mer attraktivt å spille for et lokalt A-lag i 7. divisjon enn å spille for et tredjelag. Noen vil jo være uenig i dette, og det er kun noen av mine personlige tanker, og uansett en aldri så liten avsporing. Med et kvarters tid til avspark parkerte vi nå i hvert fall utenfor klubbhuset, kikket ned på gressbanen som lå der mørklagt og forlatt, og tok oss over til den nye kunstgressbanen rett ved siden av.

Der står man elevert bak det ene målet og foran klubbhuset, og snart fikk vi også selskap av Trond Sæterøy, samtidig som vi så flere andre kjente fjes fra lokalfotballen. Derfra fikk vi se at det var Tveter som startet best, og da Simen Broen Kirkeng i kampens femte minutt satt inn 0-1, var vel det Tveters første mål siden de som nevnt trakk laget i 2016. Det så riktignok mistenkelig ut som offside, men det ble godkjent, og i det 19. minutt doblet de ledelsen. Det var Emil Alme som satt inn 0-2, og det skjedde mens jeg tok en liten spasertur langs den ene side linjen der snøfonnene så vidt var synlige under haugene av svart gummigranulat fra banen. 0-2 var også stillingen da dommeren blåste for pause.

Man skulle kanskje tro at Hafslund fra 6. divisjon ville ha gode muligheter til å hamle opp med en ‘nykomling’ i 7. divisjon, men faktum er at Tveter har spillere som i fjor spilte for klubber som blant annet Borgen og Sarpsborg FK, og uten tvil vil bli å regne med i toppen. Blant det jeg talte meg frem til å være 38 tilskuere, var det flere personer involvert i lokalfotballen, og flere av de hevdet at de ville bli overrasket om ikke Tveter vil kjempe om avdelingstittel og opprykk umiddelbart. Hafslund var greit med i mye av selve banespillet, men Tveter var rett og slett litt giftigere, og etter en målløs andreomgang, endte det 0-2.

Det var det egentlig lite å si på etter kveldens økt. Det hadde vært en trivelig kveld på besøk hos Hafslund IF, og det blir sikkert heller ikke det siste. Trivelig var det som nevnt også å se Tveter tilbake i manesjen, og så er det kanskje lov å håpe at enda flere vil følge etter. Etter at Jon Erik hadde fått skravlet ferdig med noen kjentfolk han støtte på på vei ut, fikk vi sagt farvel og kom vi oss etter hvert også i bilen. Det var bare å vende snuta hjemover og lade opp til mer fotball de kommende dagene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 186:
Hafslund v Tveter 0-2 (0-2)
Friendly
Hafslundbanen (KG), 7 February 2022
0-1 Simen Broen Kirkeng (5)
0-2 Emil Alme (19)
Att: 38 (h/c)
Admission: Free

Next game: 08.02.2022: Trosvik v Kråkerøy 2
Previous game: 06.02.2022: Kråkerøy v Lisleby (@ Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg