Rolvsøy 2 v Torp 2 08.09.2021

Onsdag 08.09.2021: Rolvsøy 2 v Torp 2

Etter å ha sett Rolvsøy G19 v Kråkerøy G19 ende 0-9 med en sjumålsscorer involvert, hadde jeg tid til å gå en tur opp i butikken før kveldens ‘hovedrett’ som var Rolvsøy 2 v Torp 2. Det er ikke hverdagskost at jeg ser tre kamper på rad på samme bane, og i hvert fall ikke i løpet av ett døgn, men det var akkurat det jeg nå gjorde på Rolvsøys hjemmebane, Evjeplassen. Da jeg kom tilbake fra butikken, var de to andrelagene i gang med oppvarmingen – i hvert fall de som hadde kommet tidsnok. Det skulle kjempes om poeng i 7. divisjon Østfold avdeling 1, der Rolvsøy hadde startet med tre stygge tap mens Torp sto med 2-1-0 etter sine tre kamper hittil.

Rolvsøy 2 hadde da heller ikke fått noen drømmestart på sesongen, der de i sesongpremieren fikk hele 0-20 i sekken borte mot et Kråkerøy 3 som består av gamle ringrever med erfaring fra langt høyere nivå, og antas å være totalt suverene i denne avdelingen i år. Flere mener rett og slett de er minst like gode og muligens også bedre enn Kråkerøy 2, uten at jeg skal vurdere akkurat det. Rolvsøys spillende assistenttrener Finn Erik Arnesen, som tidligere på dagen hadde identifisert meg som «han fotballgærningen som kommer og ser på i dag igjen», spiller selv gjerne kampene til Rolvsøy 2, og mente de knapt hadde vært på banehalvdelen til Kråkerøy 3 i den kampen.

Da jeg kvelden før hadde sett Rolvsøys førstelag slå Fredrikshald etter en litt dramatisk avslutning på kampen, hadde det vært en stygg episode på overtid, der Rolvsøys keeper Thomas Augdahl ble liggende nede etter en kollisjon med en motspiller på overtid. Da han omsider ble hjulpet av banen, hadde han sett helt groggy ut, og flere mente at Fredrikshald-spilleren hadde løpt inn i ham med vilje for å skade ham. Jeg spurte nå Rolvsøy-benken om hvordan det gikk med deres keeper fra i går, og en ung gutt svarte at «det går bra med pappa». Da lagene straks etter kom utpå igjen så jeg at det tydeligvis var tilfelle, for målvakten i hjemmemålet var ingen ringere enn Augdahl.

Rolvsøys Martin Samuelsen var nok en av de som dro ned snittalderen ute på banen, der flere gamle ringrever var blant aktørene, og Torp-forsvaret hadde innimellom litt problemer med å følge ham på fart og teknikk. I det 10. minutt sendte han vertene i ledelsen 1-0. Drøyt fem minutter senere utlignet veteranen Regin Wernersen til 1-1, og nå gikk det unna. Ikke bare fikk Torp 2 et minutts tid senere et mål annullert for offside, for ytterligere et lite minutt frem i tid hadde Jesper Arnesen snudd kampen og satt inn 1-2. Deretter gikk det kun et minutt eller to før Torp 2 fikk straffespark, men keeper Augdahl reddet forsøket fra Stian Bergh.

Rolvsøy 2 hadde en god mulighet til å utligne kort etter, men i stedet økte torpingene ledelsen til 1-3 ved Regin Wernersen i det 28. minutt. Det så bra ut for de sorte, men så fulgte snart noen nye vanvittige minutter. Med drøyt ti minutter til pause reduserte Mustafa Mohammed (som for øvrig også hadde scoret begge A-lagets mål kvelden før) til 2-3, og kun et par minutter etter fikk Rolvsøy straffe. Veteranen Finn Erik Arnesen var sikker eksekutør og utlignet til 3-3, og i omgangens nest siste minutt slo jaggu Rolvsøy til igjen. En feilpasning på egen banehalvdel fra Torp ble ubønnhørlig straffet av Martin Samuelsen som tråklet seg gjennom og satt inn 4-3 til hjemmelaget. Det var også stillingen halvveis etter en temmelig vanvittig omgang med fotball.

Torps trener ga i pausen klar beskjed om hva som måtte gjøres, og det var tydeligvis å gå i press på «den gamle bukken» Finn Erik Arnesen så han ikke fikk så god tid til å stå og slå pasninger som skapte problemer for gjestenes forsvar. Det lyktes de tilsynelatende noe bedre med, og ti minutters tid ut i omgangen sto det 5-5 etter at en annen veteran, Regin Wernersen, hadde notert seg for hattrick i sin andre kamp på rad for Torp 2. Her svingte det virkelig for drøyt fem minutter senere var kampen snudd igjen da Stian Timenes driblet seg gjennom hele Rolvsøy-forsvaret og satt inn 4-5. Kort etter kom en av dagens kommentarer fra den spillende Rolvsøy-trener Svein Rasmussen, som ropte til sine lagkamerater at «jeg vil gjerne ha’n i lufta…eller langs bakken».

Torps målsnik Kenth Børresen hadde tidligere på kvelden blitt kommandert til å løpe bort i garderoben for å hente noe etter å ha ankommet litt uti kampen, og hadde da blitt gjenstand for godmodig nid og kommentarer om at han nå løp mer enn han har løpt i løpet av hele sesongen så langt. Han hadde etter hvert også kommet innpå, og etter godt forarbeid av Sander Danielsen var det ‘Kenthona’ som økte til 4-6 i det 84. minutt. Han var også mannen bak gjennomspillet til Markus Granly, som ble hindret scoring av en god redning. Det gikk likevel ikke mange sekunder før det sto 4-7, og Stian Bergh ble kveldens siste målscorer.

Til tross for at det var to andrelag, hadde det vært en svært artig fotballkamp som virkelig bølget frem og tilbake – spesielt i første omgang – før Torp tok et grep om tingene utover i andreomgangen. Flere av torpingene lurte på om jeg hadde kommet meg greit hjem fra Ytre Enebakk, hvor jeg hadde sett Torp to dager tidligere og deretter blitt skysset hjem av deres førstekeeper som ikke sto denne kvelden. Rolvsøys keeper fikk jeg nå noen ord med etter kampslutt, og han bekreftet at han hadde vært helt svimeslått kvelden før, men at han hadde kommet seg raskt etter han kom seg hjem. Han var imidlertid fortsatt ikke i tvil om at Fredrikshald-spilleren med hensikt hadde løpt inn i ham og forsøkt å skade ham. Jeg takket uansett for meg og ønsket aktørene lykke til videre før jeg gikk tilbake til Lisleby ferjeleie. På andre siden av Glomma er det fint å ha Rodgers Pub i lokalmiljøet, så jeg stoppet innom der for en forfriskning eller to på vei hjem.

Rolvsøy 2 v Torp 2 4-7 (4-3)