Begby v Rakkestad 03.06.2024

Mandag 03.06.2024: Begby v Rakkestad

Etter å ha vært borte flere dager for å følge FFK i Tromsø og Trondheim, hadde jeg kommet hjem med nattoget fra Trondheim og ankommet Fredrikstad omtrent kvart over åtte på morgenen. Der hadde Pål ordnet henting for oss, og jeg kunne snart låse meg inn hjemme. Etter hvert kjente jeg at det kunne være godt med en time eller to til på øyet, og bevilget meg det, men jeg hadde til hensikt å få med meg en kamp også denne kvelden. Jeg var etter hvert litt i tenkeboksen rundt dette, men endte til slutt opp med å dra på kamp, og det var oppgjøret mellom Begby og Rakkestad i 5. divisjon som lokket denne kvelden. Det var denne gang bussen som æren av å frakte meg dit, siden jeg tross alt hadde punget ut for månedskort.

Begby er et lag som jeg før sesongstart hørte flere trekke frem som en mulig outsider, og det ville absolutt ikke overrasket om de skulle ende opp med å forbedre sjuendeplassen fra både i fjor og i 2022. De sto nå med 4-3-2 og 15 poeng på sine første ni kamper, men nå ventet en tøff test når Rakkestad kom på besøk. Sammen med Idd og Ekholt var de av mange ventet å kjempe om avdelingstittel og opprykk, og det var da også disse tre som allerede hadde lagt beslag på de tre øverste plassene. Rakkestad sto nå med 6-2-1, men kun 19 poeng, og det skyldtes et poengtrekk på ett poeng etter bruk av en ikke-spilleberettiget spiller i en tidligere kamp. De hadde før kveldens kamp dermed to poeng opp til ledende Idd, og to poeng ned til et Ekholt som dog hadde én kamp mindre spilt enn de andre nevnte.

Begby-folket varslet mange fravær hos hjemmelaget, og i så måte var det kanskje ikke helt overraskende at Rakkestad gikk rett i strupen på sine verter og tok en tidlig ledelse. Vi var i det fjerde minutt da Amin Askar satt inn en retur og sørget for 0-1. Gjestene var deretter farlig frempå et par ganger til, som etter et kvarter, da en ny retur ble satt like over. Minuttet senere hadde rakstingene et frispark som ble reddet helt nede ved stolpen. Like etter viste imidlertid Begby at også de hadde noe å by på, da de kom hurtig i angrep. Forsøket på å spille tversover ble stoppet av en forsvarer, men ballen ble slått inn igjen, og keeper endte opp med å måtte slå den over via tverrliggeren. Tjue minutter var akkurat passert da Rakkestad fosset frem på venstrekanten og Sami Aldwiri doblet ledelsen til 0-2.

Nå virket det tøft for hjemmelaget, men Begby skal ha ros for måten de reiste seg og slo tilbake på, for i det 25. minutt var det nettopp det de gjorde. Det ble spilt en stikker gjennom til Kristoffer Bekkevold, og han trillet ballen forbi keeper og i mål til 1-2. Som om ikke det var nok, var samme mann frempå kun to minutter senere, da han utlignet til 2-2 akkurat idet jeg var opptatt av å berge liv og lemmer ved å kaste meg unna en elsparkesykkel som kom i stor fart og endte opp med å sneie meg. 2-2 sto seg frem til pause, og nå føltes det som om vi hadde en spennende andre omgang i vente.

Begby fikk den første skikkelige sjansen etter hvilen, men skuddet gikk rett på keeper. Rakkestad kontret og rundet keeper, men avslutningen fra skrått hold gikk i nettveggen. I det 59. minutt fikk Rakkestad straffe, og Elrind Krasniqi sendte de tilbake i føringen med 2-3. Mot slutten skulle vi få både temperatur og drama. Begby presset på i jakten på utligning, og med fem minutter igjen trodde jeg først at de hadde fått straffespark slik de ropte på. Det var imidlertid dømt frispark, men siden dommeren plasserte ballen midt på 16-meterstreken, må han vel ha ment at det var der forseelsen skjedde, og så vidt meg bekjent er den en del av feltet.. Det kokte foreløpig bort i ingenting, men Begby var sekunder senere frempå igjen og var nesten gjennom, men Rakkestad fikk klarert i siste liten.

Vi var over på overtiden da avgjørelsen falt. Amin Askar prøvde seg på en frekk variant fra nesten død vinkel, via en motspiller, og Martin Johnsrud Kristiansen hadde en enkel jobb med å pirke inn ballen som nærmest rullet langs streken. 2-4, og nå var det vel avgjort. Eller var det egentlig det?? I det tredje overtidsminuttet vartet Baderdin Derkaoui opp med et herlig frispark rett i krysset, og reduserte med det til 3-4. To minutter senere ble det virkelig fyr i teltet da Rakkestad forsøkte å drøye. Det endte med innkast til Begby, og Rakkestad-spilleren knuffer bort en Begby-spiller og sparker bort ballen. Deretter blir Rakkestad-spilleren selv spent ben på av noen på sidelinjen som hadde kveldens manøver. Alle spillere, ledere og innbyttere endte opp ute på banen, der det ble litt knuffing før man fikk fortsatt kampen. Begby sendte opp alt de hadde, og i det sjuende overtidsminuttet kontret Samuel Oustorp inn 3-5. Viktig seier for Rakkestad i tetkampen, og med det var det bare å komme seg hjemover.

Begby v Rakkestad 3-5 (2-2)