Kongsvinger v Fredrikstad 29.10.2022

 

Lørdag 29.10.2022: Kongsvinger v Fredrikstad

Det var klart for siste serierunde i norsk 1. divisjon, og FFK skulle avslutte sin sesong med bortekamp mot Kongsvinger på Gjemselund Stadion. Plankehaugen hadde satt opp buss, og vi kastet oss på. Det hadde imidlertid vært noen turbulente dager i FFK, etter at sikkerhetssjefen hadde valgt å trekke seg på grunn av løgnaktige ledere som hadde gått bak ryggen på både ham og andre (lite vite vi at det skulle balle på seg ytterligere), og vi hadde derfor brukt en kveld på å lage et banner som vi hadde med til støtte for ham (og vaktene, som for øvrig også hadde laget et eget banner).

Etter at bussen hadde stoppet på Alnabru, der en VIF-buss for øvrig fikk kjørt seg litt, var stemningen god da vi fortsatte mot Hedmarken. Noen var også i bedre ‘form’ enn andre da vi gjorde et nytt stopp på Kløfta, men et par av de var ikke i veldig slag etter at vi hadde kommet oss til Kongsvinger og inntatt puben Alexandria. Det var mens vi var der at et par åpenbart hadde fått nok og måtte tilbringe resten av turen med å ‘hvile’ i bussen. Flere av oss andre hadde benyttet anledningen til å også innta en matbit. For meg valt valget på biffsnadder som ble skylt ned med Bulmers.

Denne kampen hadde opprinnelig blitt flyttet til Kongsvingerhallen da KIL nylig hadde lagt ny plastikk-underlag på Gjemselund, men ble deretter flyttet ut igjen på Gjemselund da banen åpenbart ble ansett å være bli klar igjen likevel. Dermed ble det ikke ny bane på meg i form av en ‘gymsal’, men det levde jeg fint med tross alt. Vi fikk ved inngangen til borteseksjonen streng beskjed om å ikke kaste noe ut på det nye plastikk-underlaget, men at vi bortsett fra det kunne gjøre bortimot hva vi ville. Vi tok oppstilling på den åpne tribunen bak det ene målet, klare for kamp.

Kongsvinger lå på en femteplass og var så godt som klare for kvalifisering om spill i Eliteserien mens FFK altså hadde først og fremst æren å spille for. Det var imidlertid langt fra noen festforestilling vi ble vitne til, for det var en nokså trist forestilling som utspilte seg ute på plastsavannen. Avgjørelsen falt med tjue minutter igjen, da Fredrik Holmé var uheldig og satt ballen i eget mål. Det ble kort fortalt det eneste målet, og FFK kunne reise hjem med tre poeng og en 10. plass etter å ha passert Bryne og Raufoss. KIL skulle på sin side spille kvalik etter å ha kapret den siste kvalik-plassen tross tap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kongsvinger v Fredrikstad 0-1 (0-0)
1. divisjon
Gjemselund Stadion, 29 October 2022
0-1 Fredrik Holmé (og, 71)
Att: 1 763
Admission: Free

Next game: 08.11.2022: Råde v Sandefjord Fotball 2
Previous game: 22.10.2022: Fredrikstad v Brann

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg