Mjøndalen v Fredrikstad 11.02.2023

 

Lørdag 11.02.2023: Mjøndalen v Fredrikstad

Fredrikstad skulle spille ytterligere en bortekamp i sin sesongoppkjøring, og Jon Erik hadde bestemt seg for at lørdagen skulle benyttes til en utflukt til Mjøndalen for å følge rødbuksene på Nedre Eiker Stadion. Jeg hadde jo selv slike planer, og var på ingen måte vond å be, så dermed ble det slik. Han plukket meg opp som avtalt, og vi satt kursen mot Buskerud via den fordømte Oslofjordtunnelsen som det for én gangs skyld heldigvis ikke var noe tull med. Vi kom oss gjennom den med livet i behold, og kunne etter hvert parkere utenfor dagens kamparena.

Det var duket for et møte mellom to klubber som dominerte norsk fotball i 1930-årene. For eksempel vant disse to klubbene tilsammen samtlige utgaver av den norske cupen mellom 1932 og 1938. Både i 1936 og 1938 møttes de også i selve finalen (FFK vant begge). I tillegg hadde FFK slått ut nettopp Mjøndalen i semifinalen da de vant cupen i 1932, mens Mjøndalen gjengjeldte dette i semifinalen i 1937. I tillegg til sine tre norgesmesterskap i fotball, er jo Mjøndalen også kjent som bandyklubb, og har 14 norgesmesterskap i den idretten, der de også er eneste klubb som har spilt uavbrutt i øverste divisjon siden nasjonalt seriespill ble innført i 1932.

Men la oss holde oss til fotballen, og vi var spente på om FFK ville vise frem mer av det de hadde vist på Kongsvinger en uke tidligere. Det hadde de virket nokså solide, uten at de hadde blitt truet nevneverdig, og uten at vi var helt sikre på hva et svakt Kongsvinger hadde stått for som målestokk akkurat den dagen – et Kongsvinger som for øvrig nå er ledet av Vegard Hansen, som man nesten trodde hang i et horn i veggen på Nedre Eiker Stadion. Vi var som vanlig flere flagg enn folk, og fikk hengt opp flaggene, renset sangstemmen og tatt oppstilling klare for kamp.

FFK leverte en god og positiv første omgang, og det var ikke ufortjent da Riki Alba sendte de i ledelsen, selv om han skal sende en takk til Mjøndalens Martin Ovenstad som surret det til i forbindelse med et innkast og nærmest serverte Alba ballen på sølvfat. I det 30. minutt var Alba på farten igjen da han headet inn et frispark og økte til 0-2. FFK var egentlig ikke truet før pause, og på overtid av første omgang økte de i stedet ytterligere. Ludvig Begby tok frispark fra 18-19 meter og sendte ballen rett i mål bak Mjøndalen-keeper Thomas Kinn. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-3.

Etter pause ble det en hel haug av bytter hos begge lag, og det satt litt preg på andre omgang. Tjue minutter ut i omgangen fikk FFK en helt vanvittig sjanse som de utrolig nok ikke klarte å omsette i scoring. Riki Alba kom seg forbi keeper og sendte ballen mot det tomme målet, men ballen traff stolpen. Lucas Lima sto klar til å sette inn returen, men så ut til å snuble, og keeper kom seg tilbake slik at en liggende Lima heller ikke på andre forsøk får ballen i mål. Deretter hadde Mjøndalen en avslutning i tverrliggeren, men FFK holdt unna slik at det endte 0-3.

Fredrikstad hadde igjen virket nokså solide mot motstand fra samme divisjon, men det ville ikke vært første gang vi så FFK spille gode treningskamper for deretter å falle gjennom når alvoret starter. Man kan jo uansett ikke gjøre annet enn å slå motstanderne man møter, og vi var fornøyd da vi pakket sammen og forlot Nedre Eiker Stadion. Jon Erik hadde hørt rykter om en kebabsjappe i Drammen sentrum som visstnok hadde det som skal ha blitt kåret til Norges beste kebab, så han skulle selvsagt innom der på vei hjem. Det ble biffsnadder på meg, men begge var tilfreds da vi satt kursen mot Østfold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Mjøndalen v Fredrikstad 0-3 (0-3)
Friendly
Nedre Eiker Stadion, 11 February 2023
0-1 Riki Alba (17)
0-2 Riki Alba (30)
0-3 Ludvig Begby (45+2)
Att: ?? (maybe around 100; est)
Admission: 100 NOK

Next game: 12.02.2023: Fredrikstad 2 v Kvik Halden
Previous game: 10.02.2023: Sparta v Sarpsborg FK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg