Selbak v Tistedalen 02.03.2024

Lørdag 02.03.2024: Selbak v Tistedalen

For første gang i år kunne jeg tusle opp på Selbak Stadion for å se Selbak spille kamp, og det gjorde jeg til tross for at det regnet og var temmelig utrivelig, og det faktum at jeg hadde vært litt snufsete et par dager. På denne tiden av året dreide det seg naturligvis om en kamp på kunstgresset der, og den aktuelle kampen var en treningskamp mot Tistedalen. Dette er to lag som har byttet plass siden forrige sesong, for mens Selbak vant fjorårets 5. divisjon og med det rykket opp til årets 4. divisjon, endte Tistedalen som fjorårets jumbo i kretsens 4. divisjon og gikk motsatt vei med nedrykk til 5. divisjon.

Det var Selbak som startet best, og etter noen få minutter fikk de kampens første sjanse. Den kom fra et hjørnespark, og Siako headet like over mål. I det sjuende minutt sto det imidlertid 1-0, og det var Sivert Thorsen som sendte Selbak i ledelsen med en perle via aluminiumen og inn. Vi nærmet oss et kvarter spilt da Tistedalen fikk kjempet ballen i mål, men det ble blåst frispark utover. Et par minutter etter fikk gjestenes keeper reddet et farlig Selbak-skudd ved å slå godt til corner, men på den påfølgende corneren kranglet Selbak ballen i mål, og dermed 2-0, med Sivert Thorsen som målscorer igjen. Et par minutter før pause måtte Selbak-keeperen i ilden for å hindre redusering, men den kom uansett kun sekunder senere da Valmir Mustafa nettet og sørget for at det sto 2-1 til pause.

Det ble gjort mange bytter i pausen – i hvert fall hos hjemmelaget, som jeg tross alt fulgte mest med på og kjenner best. Tidlig i andre omgang headet Jardar Megaard inn fra et hjørnespark, og utlignet med det til 2-2 for Tistedalen. Det virket rett og slett som om noe av lufta etter hvert gikk ut av Selbak, og da vi nærmet oss halvspilt andre omgang scoret Tistedalen igjen etter et frispark inn i feltet. Det var visstnok en Selbak-spiller som var sist på ballen og satt ballen i eget mål, men gjestene hadde uansett snudd kampen og ledet 3-2. Det gikk mot borteseier, men på slutten hadde Sivert Thorsen bestemt seg for å komme innpå igjen for å gjøre vei i vellinga, og sannelig var det ikke han som i det 89. minutt rev seg løs inne i feltet, headet inn et hjørnespark og utlignet til 3-3 med sitt tredje mål for dagen. Det ble også sluttresultatet, og jeg spaserte raskt hjemover, men hattrick-helten rakk å rope på meg for å minne meg på at han hadde blitt tremålsscorer. Det blir spennende å følge Selbak også i år.

Selbak v Tistedalen 3-3 (2-1)