Havørn v Bogafjell 30.10.2021

 

Lørdag 30.10.2021: Havørn v Bogafjell

Min langhelg i Rogaland var nå godt i gang, til tross for at det hadde vært nødvendig med en endring av kampplanene kvelden før. Da jeg lørdag morgen våknet på Hotel Sverre hadde jeg planene klare for en ny og enda travlere dag. Frokost var inkludert i prisen på hotellet, så etter en dusj gikk jeg ned og forsynte meg med litt mat. Deretter strøk jeg på dør, klar for en dag spekket med sport. Jeg skulle se én fotballkamp og to hockeykamper, og første stopp var Siddishallen, der det var tidlig kampstart. Etter å ha toget fra Sandnes Sentrum opp til Paradis, hoppet jeg på en buss som stoppet rett utenfor Stavangers ishockeyhaller.

Jeg er av de som fortsatt tenker på Siddishallen som hjemmebanen til Viking, men det har skjedd saker og ting siden den gang de var den dominerende kraften i oljebyens hockey-landskap. Ikke bare har man fått Stavanger Oilers og deres Oilers Arena like ved siden av, men Siddishallen har tydeligvis også blitt oppgradert. Her skulle jeg nå se Forus/Sandnes spille hjemmekamp mot et Stavanger IK som stilte i drakter som ikke levnet noen tvil om at de er tilknyttet nettopp Oilers. Det dreide seg om et oppgjør i 3. divisjon Sørvest, og for å gjøre en lang historie kort, endte det med målfest og seier til Forus/Sandnes med hele 12-5. Det blir vel ikke helt korrekt å si at jeg fikk valuta for pengene all den tid det var gratis inngang, men jeg fikk i hvert fall litt underholdning i form av mange mål.

Etter å ha blitt underholdt i hockeyhallen, var det på tide å rette oppmerksomheten mot dagens fotballkamp, og kampen jeg denne dagen hadde blinket meg ut skulle spilles på Tananger Stadion. Derfor var det bare for meg å hoppe på en av bussene som stoppet utenfor hallen og hadde Tananger som sin destinasjon. Etter en tjue minutter lang busstur kunne jeg stige av på holdeplassen Tananger kirke, et steinkast fra Tananger stadion, og ankom dermed med meget god tid og over en time til avspark. Det var godt at jeg hadde med meg en medbragt bok som jeg kunne slå meg ned på tribunen med og slå i hjel litt tid.

Tananger hører til Sola kommune og ligger omtrent en og en kvart mil sørvest for Stavanger sentrum. Frem til 2017 ble Tananger regnet som et eget tettsted, men har siden den gang blitt regnet som en del av det sammenhengende byområdet Stavanger-Sandnes. I uminnelige tider har Tananger blitt brukt som en trygg havn å søke tilflukt i om værgudene slo seg vrange. Det er ikke tall på alle skipene som har søkt tilflukt i det som ble omtalt som den beste og dypeste havna nord for Egersund. Stedet ble også tidlig kjent for hummerfiske og -eksport, men i senere år er det oljeindustrien som har dominert, og flere internasjonale oljeselskaper er lokalisert her.

De som denne dagen skulle beæres med min tilstedeværelse var klubben med det flotte navnet Havørn. De ble stiftet i 1934, men det er ellers lite jeg kan fortelle om eventuelle meritter. De spilte dog i 4. divisjon da de i 2016 på imponerende vis overlevde restruktureringen som medførte at minst to tredjedeler av avdelingens lag rykket ned. Derfor var det muligens ekstra skuffende at nedrykket til gjengjeld kom året etter, og Havørn var nå å finne i 5. divisjon Rogaland avdeling 2, der de igjen hadde en tung sesong så langt. Med kun ett poeng på sine ni første kamper var det kun det faktum at Julebygda hadde trukket laget som som ‘reddet’ de fra en tilværelse som jumbo.

Det fortelles at Havørn tidligere spilte på en bane som i dag utgjør den vestre delen av kirkegården på andre siden av veien, men da kirkegården skulle utvides, måtte fotballen vike, og Havørn spilte en periode på andre baner inntil Tananger Stadion ble en realitet. Den ble bygget utelukkende med kommunale midler og ble i september 1977 åpnet med pomp og prakt og avspark tatt av ordføreren og Havørns formann. Anlegget har en sto og fin åpen tribune på den ene langsiden, der den strekker seg mesteparten av banens lengde. Det var også det store ‘trekkplasteret’ for min del, for ellers er det ikke stort annet av tribunefasiliteter rundt banen.

Mens jeg satt der oppe på tribunen og slå i hjel litt tid med min bok, hadde hjemmelagets spillere så smått begynt å dukke opp, og et par av de stusset åpenbart over denne fremmedkaren oppe på tribunen. Det var muligens min Union Jack-veske som gjorde det, men jeg kunne ikke unngå å høre at en av de uttrykke overfor sin lagkamerat at de kanskje hadde fått besøk av en talentspeider fra England. Det ble stadig mer aktivitet, og etter hvert åpnet også kiosken borte i det ene hjørnet, slik at jeg kunne unne meg en vaffel og noe å leske strupen med. Etter en grundig test av høyttalerne fikk speaker også orden i sakene slik at han etter hvert kunne begynne å lese opp lagoppstillingene da det dro seg mot kamp og lagene igjen entret banen.

Et Havørn i poengnød skulle opp mot Bogafjell, som for øvrig kommer fra en Sandnes-bydel med samme navn. Gjestene lå som nummer fire i en avdeling der Forus og Gausel ledet an sammen med Ganddal, og det var da også bortelaget som kom best i gang. Fem minutter var akkurat passert da en corner ble headet i mål av Magnus Ludvig Edvardsen, og dermed 0-1. Havørns beste sjanse kom med snaut fem minutter til pause, da en av deres spillere ble spilt gjennom alene med keeper. Gjestenes sisteskanse fikk imidlertid en hånd på ballen og slått avslutningen til et (resultatløst) hjørnespark. Dermed sto det fortsatt 0-1 til pause, og det var vel egentlig ikke altfor ufortjent så langt.

I den første halvdelen av andre omgang skjedde det egentlig lite foran de to målene, og Havørn hang såpass godt med at de nok hadde et håp om poeng der de jaget utligning, men det skulle etter hvert røyne på. Bogafjell hadde først et skummelt frispark som Havørn-keeperen slo over. Deretter kunne sistnevnte lite gjøre da Ivan Vrcic i det 74. minutt doblet ledelsen med et kontant skudd i nærmeste hjørne. Med fem minutter igjen sørget Jonas Østvold for 0-3, og lufta gikk ut av Havørn, slik at Jonas Duff Gausdal på overtid fikk dra seg fri og plassere ballen i mål til 0-4, som også ble sluttresultatet foran det jeg talte meg frem til å være 64 publikummere.

Jeg hadde som nevnt ytterligere planer denne dagen, men jeg hadde først tid til å busse inn til Stavanger sentrum og kose meg litt på Cardinal Pub før jeg igjen dro videre. Nå skulle jeg se Eliteserie-hockey i form av oppgjøret Stavanger Oilers v Sparta i Oilers Arena. Egentlig en kamp det var synd ikke begge kunne tape, men jeg hadde uansett kjøpt meg billett for hjemmesupporternes ståfelt, delvis for å slippe å måtte hvile akterspeilet på et av setene med navnet til møkkabanken som sponser hallen. Jeg tar imidlertid hatten av for hallen ellers, for dette er noe helt annet enn hva man stort sett er vant til ellers i hockey-Norge. Ikke minst likte jeg at man også har tre(?) barer med alkoholservering for ‘vanlige folk’. Det hele endte for øvrig med hjemmeseier 5-2, og etter returen til Sandnes, valgte jeg faktisk å trekke meg nokså tidlig tilbake til hotellrommet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 180:
Havørn v Bogafjell 0-4 (0-2)
5. divisjon Rogaland avd. 2
Tananger Stadion, 30 October 2021
0-1 Magnus Ludvig Edvardsen (5)
0-2 Ivan Vrcic (72)
0-3 Jonas Østvold (86)
0-4 Jonas Duff Gausdal (90+1)
Att: 64 (h/c)
Admission: Free

Next game: 31.10.2021: Viking v Sarpsborg 08
Previous game: 29.10.2021: Klepp v Nærbø

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg