Kambo v Lervik 19.10.2023

Torsdag 19.10.2023: Kambo v Lervik

Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg en mulig fotballfri dag, for det eneste aktuelle alternativet denne kvelden var 6. divisjons-oppgjøret mellom Kambo og Lervik, og det var litt vel kronglete for meg; spesielt med tanke på returen. Da Trond bestemte seg for å dra dit og tilbød meg skyss, var det imidlertid ikke noe å lure på. Det var bare å få på seg stilongs, hansker og lue og komme seg ut for å møte ham på avtalt sted, slik at vi kunne sette kursen mot Kambo og Nøkkeland for å se kamp mellom to lag som Trond karakteriserte som «to av kretsens lag som gjør minst ut av seg». Han kan for så vidt ha et poeng der. Vi ankom uansett Nøkkeland og parkerte utenfor skolen der med en liten halvtime til avspark, og registrerte at det tydeligvis var en tilstelning for ungdom ved den nevnte skolen. Vi var nok vel litt gamle for å henge der, så vi skyndte oss videre bort til banen.

Der oppdaget jeg også at det tydeligvis hadde skjedd ting her siden mitt forrige besøk, for i skråningen på bortre langside har man laget et par avsatser for tilskuerne, og jeg kan i hvert fall ikke huske at de var der ved mine forrige visitter. I 6. divisjon Østfold avdeling 2 hadde jeg i et tidligere innlegg delt ut tittelen til Askim Fotball 2 allerede, men faktum var at Driv fortsatt hadde en teoretisk mulighet til å hente de igjen. Hverken Kambo eller Lervik hadde noen som helst mulighet på det, og heller ikke andreplassen som gir kvalik, for Kambo hadde kun Skogstrand og V/S bak seg, mens Lervik befant seg på en sjetteplass og var i stor grad også ‘ferdigspilt’.

Begge lags trenere hadde overfor Trond meldt om en rekke fravær, men det var hjemmelaget som uansett slo til først, da Julian Schau i kampens femte minutt fikk slippe litt enkelt til og satt inn 1-0 til Kambo. Lervik truet med et skudd like over, men det var etter dette en omgang der det ikke skjedde stort foran de to målene til tross for at det var nokså åpent. Vi ble en periode i stedet stående å telle antall svarte fotballsko på banen, så det sier kanskje litt om hvordan kampen etter hvert utviklet seg. Kjølig og litt ufyselig var det også, så da vi benyttet pausen til å gå rundt og få noe fra kiosken, var det kanskje – i tillegg til målet – et lite foreløpig høydepunkt

Andre omgang startet heller ikke voldsomt fartsfylt, men en halvsjanse i innledningen var det Lervik som sto for, da de kom tre mot to og avsluttet utenfor. Et kvarter ut i omgangen scoret Julian Schau sitt andre og doblet vertenes ledelse med et skudd som gikk inn mellom bena på en uheldig keeper. Sekunder senere leverte den samme målvakten en glimrende redning som hindret Kambo i å øke ytterligere. Etter halvspilt omgang var det en Lervik-spiller som var reddende engel og kom seg tilbake for å klarere på streken etter at Kambo hadde sendt ballen forbi keeperen. Ti minutter gjensto da Kambo kom to mot én og avsluttet utenfor, men i 89. minutt gikk det bedre da de kom i overtall igjen, og Tobias Aarkvisla Henæs satt inn 3-0. Det var avgjort, men det hindret ikke Lervik i å gå rett i angrep, og det var Emil Askerød som driblet seg inn i feltet og reduserte til 3-1, som også ble sluttresultatet. Nå var det bare å komme seg tilbake til bilen og kjøre på med varme i setene, og Trond slapp meg av ved Årumkrysset der jeg kunne ta bussen hjem, så jeg får nok en gang benytte anledningen til å også takke for skyss.

Kambo v Lervik 3-1 (1-0)