Strømsgodset v Tromsø 21.06.2015


Søndag 21.06.2015: Strømsgodset v Tromsø

Etter å ha sett FFK ta tre viktige bortepoeng mot Bærum, strenet jeg tilbake mot Sandvika stasjon, der 17.04-toget var tilnærmet i rute. Tjue minutter senere kunne jeg stige av i Drammen, og jeg kan ikke engang huske hvor lenge siden det er siden sist jeg har vært i denne byen. Til tross for at Drammen tross alt ikke er altfor langt fra Drøbak, følte jeg meg faktisk som om jeg var på langtur der jeg langet ut i retning Marienlyst Stadion. Opprinnelig hadde jeg vurdert å følge opp kampen i Sandvika med en tur til Strømmen Stadion, men registrerte etter hvert et det var raskere og langt enklere å ta seg til Drammen, og jeg skulle derfor se Tippeliga-fotball for første gang på overraskende lang tid.

Utrolig nok hadde jeg faktisk ikke sett en seriekamp på øverste nivå i Norge siden 2009, da FFK avsluttet sesongen med å rykke ned på surest mulig vis – med hjemmetap for særpingene i kvalifiserings-spillet! Nå var det gått over fire og et halvt år siden den gang, og det var altså Strømsgodset som nå ville bli «beæret» med mitt besøk når de tok imot Tromsø til dyst på «Gamle Gress» – et temmelig misvisende navn i disse dager, for det er nå dessverre ikke et eneste gresstrå med naturgress igjen på Marienlyst. Fra utsiden er det for øvrig ikke mye som vitner om at dette er et fotballstadion, selv om flomlysmastene selvsagt røper dette.

Etter å ha betalt 200 kroner for en billett til Klokkesvingen, kunne jeg imidlertid konstatere at det på spesielt denne seksjonen har skjedd store ting de siste årene. Det er vel ikke lenge siden man her befant seg under åpen himmel, men nå har alle tak over hodet her, og på denne kortsiden har man nå såkalt safe standing, men bølgebrytere på hver rad og seter som kan vippes opp og ned. Jeg må innrømme at jeg ikke er den aller største tilhenger av dette, da det på ingen måte kan erstatte ståtribunene, men det er da i hvert fall langt bedre enn det som synes å være alternativet. På den ene siden av denne tribunen ble for øvrig også bortesupporterne fra Tromsø plassert.

Marienlyst Stadion har for øvrig vært hjemmebane for Strømsgodset siden 1967, men ble åpnet allerede i 1924 – på en tid da Drafn vel var det førende laget i Drammen. Bak mål på motsatt side holdt GodsetUnionen til på det som vel heter Gulskogen-tribunen, og dette så ut som en nokså standard sittetribune. Det er også tilfelle med både hovedtribunen, som befant seg på venstre langside sett fra mitt ståsted, og tribunen på motsatt langside. Strømsgodset lå rundt midten av tabellen mens et bortesvakt Tromsø trengte poeng i bunnstriden.

Hjemmelaget fikk en knallstart da Marvin Ogunjimi i kampens fjerde minutt headet i mål etter innlegg fra Lars-Chrisopher Vilsvik. Seriemestrene fra 2013 hadde deretter flere muligheter til å doble ledelsen, men kampen dabbet snart av. Tempoet falt voldsomt, og vertene slapp Tromsø inn i kampen. «Gutan» klarte imidlertid ikke å utnytte et til tider slapt, stillestående og temposvakt Godset-spill, og gjestene var farligst de gangene de klarte å involvere Remi Johansen. Det sto 0-0 da jeg kunne benytte pausen til å kjøpe meg en Solo og en pølse.

Tromsø startet best etter pause og hadde mye ball, men brant flere halvsjanser, og i stedet doblet Godset ledelsen etter halvspilt omgang da Lars-Christopher Vilsvik ble glimrende spilt gjennom av Iver Fossum. Med en elegant chip over TIL-keeper Pål Vestly Heigre satt Vilsvik inn 2-0, og noe av futten forsvant ut av gjestene. Innbytter Bismark Boateng var få minutter etter nære på å sette spikeren i kista, men hans avslutning traff stolpen. Og da fikk Tromsø etter hvert tatt seg sammen og satt inn en sluttspurt.

Til tross for et til tider kraftig press måtte de imidlertid vente til det 88. minutt før de fikk reduseringen, og det var tsjekkeren Zdenek Ondrasek som ga fornyet håp. TIL stormet nå fremover og hadde til tider regelrett power play mens Godset klarerte frenetisk hver gang de fikk tak i ballen. De klarte da også å ri av stormen, og er sammen med Rosenborg fortsatt det eneste ubeseirede hjemmelag i Tippeligaen. For Tromsø var det nok en bittert tap, for de var det beste laget i store deler av kampen, og hadde strengt tatt fortjent langt mer fra denne kampen.

For min del satt jeg straks kursen mot Drammen stasjon, der jeg fikk tid til å kjøpe meg en sen middag i form av en baconpølse før jeg satt meg på toget til Oslo. Og en lang fotball-dag gikk mot slutten da jeg kunne omsider kunne sette meg på bussen tilbake mot Drøbak. Og for ordens skyld, jeg er usikker på om Strømsgodset utgir noe kampprogram på fast basis (et område vi er altfor dårlige på her til lands, men det er vel heller ingen spesiell kultur for det), men jeg så i hvert fall ikke noe til det.

Norwegian ground # 38:
Strømsgodset v Tromsø 2-1 (1-0)
Eliteserien
Marienlyst Stadion, 21 Juni 2015
1-0 Marvin Ogunjimi (4)
2-0 Lars-Christopher Vilsvik (67)
2-1 Zdenek Ondrasek (88)
Inngang: 200 kr
Tilskuere: 6 708

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg