Skiptvet v Eika Krapfoss 07.10.2021

 

Torsdag 07.10.2021: Skiptvet v Eika Krapfoss

Det var på tide med en ny utflukt i Østfold-fotballen, og sammen med min groundhopper-kompis Stig-André Lippert hadde jeg markert denne dagen i almanakken som en glimrende anledning til å besøke Skiptvet Stadion; spesielt fordi det var et førstelag som skulle utgjøre motstanden denne kvelden. For Lippert sin del ville besøket der bety at han kun manglet én av banene som blir brukt fast til seniorfotball i Østfold-kretsen, og det er jo i seg selv temmelig imponerende. Vi hadde avtalt at han skulle plukke meg opp ved Hafslund hovedgård, ettersom Årumkrysset fortsatt er en eneste stor byggeplass, men da jeg gikk mot bussholdeplassen for å ta bussen dit opp, fikk jeg en telefon som endret planene noe.

Min kompis Jon Erik hadde tydeligvis igjen funnet ut at han måtte komme seg ut litt, og ringte i grevens tid for å høre om jeg skulle på kamp. Han kastet seg umiddelbart på idéen slik at jeg heller gikk opp til ham og samtidig ringte Lippert slik at han nå i stedet kunne kjøre rett til Skiptvet uten den lille omveien. Jon Erik tok også kontakt med Trond Sæterøy, som også takket ja til å være med, slik at vi ble en aldri så liten gruppe. Etter å ha plukket opp Trond i Sarpsborg gikk turen rett til Meieribyen, der vi hadde avtalt å møte Lippert på Kroa Skiptvet Pizza & Grill. Han satt allerede og koste seg med en porsjon biffsnadder, og jeg rakk å få i meg en porsjon av det samme før det var på tide å innta Skiptvet Stadion.

Skiptvet (eller Skjetve, som de lokale sier) er en utpreget landbrukskommune i Indre Østfold, og kommunesenteret heter Meieribyen. Som navnet hinter om, vokste dette tettstedet frem rundt Skiptvet Meieri, og omtrent 1 750 av kommunens drøyt 3 800 innbyggere bor i nettopp Meieribyen. Det er imidlertid mer enn bare meieri her, for Skiptvet har også Skiptvet IL, som ble stiftet i 1927, og som driver med både fotball, håndball, ski og sykkel. Som vanlig var det selvsagt fotballen vi skulle konsentrere oss om, og A-laget spiller nå i 7. divisjon Østfold avdeling 3, der de denne kvelden skulle være vertskap for mosse-klubben Eika Krapfoss. Flere av mine turkamerater satt pris på tilbudet om gratis kaffe, og forsynte seg gladelig mens man gjorde klar for avspark ute på kunstgresset.

Tribunefasilitetene på Skiptvet Stadion er å finne på den ene langsiden, der man også har klubbhuset. Det er en åpen tretribune som nok må sies å være nokså romslig på dette nivået. I hvert når vi etter hvert talte oss frem til henholdsvis 29 og 30 tilskuere. Hvor den ene personen eventuelt gjemte seg for meg vites ikke, men vi påtraff snart også groundhopperen Tom Børkeeiet, og vår lille gruppe utgjorde dermed omtrent en sjettedel av de fremmøtte denne kvelden – og det inkluderer en kar som valgte å se fra varmen i bilen sin bak det ene målet og tydeligvis ikke skjønte at det kan være en dårlig idé å gjøre det med fulle lys på, slik at en spiller etter hvert måtte hoppe over å gi klar beskjed om å skru av eller dempe lysene.

Bortsett fra en stor sjanse til hvert av lagene, skjedde det egentlig lite av interesse før pause, men etter en drøy times spill skjøt Eika i tverrliggeren, før de etter halvspilt andre omgang fikk en mann utvist. Likevel var det gjestene som i det 85. minutt tok ledelsen, idet vi begynte å mistenke at vi var vitne til en målløs kamp. Det var Henrik Sebastian Sjøvold som satt inn en retur fra Skiptvet-keeperen og sørget for 0-1, men kun et minutt senere utlignet Skiptvet på en keepertabbe. Et innlegg ble rett og slett fomlet i mål av Eika-keeperen, og Skiptvet hadde deretter store sjanser til å ta seieren, men det endte 1-1. Det var ikke noe å henge på Skiptvet Stadion lenger enn nødvendig etter, så vi satt sporenstreks kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 173:
Skiptvet v Eika Krapfoss
7. divisjon Østfold avd. 3
Skitpvet Stadion, 7 October 2021
0-1 Henrik Sebastian Sjøvold (85)
1-1 Stian Johan Jørgensen (86)
Att: 29 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.10.2021: Navestad v Rygge
Previous game: 05.10.2021: Tune v Ørje

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg