Tune v Ørje 05.10.2021

Tirsdag 05.10.2021: Tune v Ørje

Jeg hadde vurdert en fotballfri tirsdag, men rastløsheten tok til slutt overhånd, slik at jeg likevel valgte å få med meg en kamp, og valget falt da på kampen mellom Tune og Ørje på Tunebanen, der det skulle kjempes om poeng i 6. divisjon Østfold avdeling 1. Turen gikk med buss inn til Fredrikstad sentrum, og ny buss opp til Grålum, der Tune IL holder til på sin ‘plastsavanne’ med to kunstgressbaner. All den tid Tune-folket har vært frekke nok til å stjele navnet til vikingskipet Haugenskipet, kunne man kanskje brukt samme medisin og kalt dette for Haugenbanen, men for ikke å skape fullstendig forvirring, skal jeg avstå fra det.

Jeg var jo her også tidligere i år, da kalenderen viste juli og det var langt varmere i været, og den gang var det banen lengst fra veien som ble brukt da man høvlet over avdelingskollega Navestad i treningskamp. Da det nå nærmet seg avspark, var det etter hvert tydelig at det i kveld var den andre banen som skulle benyttes, uten at jeg automatisk vil regne det som noen ny bane av den grunn. Ekholt toppet tabellen med 13 poeng; ett poeng foran Rygge, mens Ørje og Tune var tabellnaboer med sju poeng, men Ørje hadde en kamp mindre spilt enn de andre nevnte, og hadde med seier dermed en mulighet til å melde seg på i denne forkortede sesongen.

Etter å ha sett hvordan Tune spilte ball i hatt med Navestad før seriestart, hadde jeg regnet med at Tune kunne vise seg som laget å slå, men kanskje sa kampen den gangen enda mer om Navestad. Nå var det uansett Ørje som var motstander, og det var halvsjanser begge veier før Ørje tok ledelsen ved Håkon Krogstad med ti minutter til pause. Tune svarte nesten umiddelbart, da de to minutter senere hadde en stor sjanse, men den endte i stedet med at Ørje kontret og selv hadde en god mulighet. Tune var igjen nære på med et par minutter til pause, da et skudd ble mesterlig reddet av Ørje-keeperen, før returen smalt i tverrliggeren.

Det tok bare drøyt tre minutter av andre omgang før Ørje var på farten igjen, og etter at keeper måtte gi retur, ble ballen hamret i mål av Øystein Rogstad. Men nå gikk det unna, for kun et halvt minutts tid senere sto det 1-2 etter at Tune hadde gått rett i angrep og redusert. Tune presset nå på, og skapte sjanser på løpende bånd, i tillegg til at Ørje-forsvaret ved en anledning holdt på å surre det voldsomt til for seg selv og kun ble reddet av en spiller som fikk klarert helt inne på streken. Drøyt ti minutter ut i omgangen utlignet Tune til 2-2 ved Lars Didrik Kaspersen, og samme mann var seks minutter senere frempå på en retur og satt inn 3-2. Tune hadde snudd kampen, men dette levde virkelig, for like etter hadde Ørje en stor sjanse med et skudd som gikk like over.

Vi hadde passert halvspilt andre omgang med et par minutter da Tune økte til 4-2 med et langskudd fra Soraj Salih Ilyas, og da Arya Yosefi la på til 5-2 tre minutter senere, virket det avgjort. Marcus Magnussen satt kronen på verket da han headet en corner i mål til 6-2, og på overtid var det kun en benparade som hindret Lars Didrik Kaspersen i å øke til 7-2 og å notere seg for hattrick da sistnevnte var alene gjennom. Dermed endte det 6-2 etter en imponerende snuoperasjon av Tune, som tydeligvis hadde funnet formen. Jeg kjente forresten at det ikke var vær for t-trøye lenger, og angret på at jeg ikke også hadde tatt på en genser under jakka der jeg ventet på busen til Sarpsborg. Heldigvis kom den snart, slik at jeg kunne komme meg hjemover.