Tune v Navestad 13.07.2021

 

Tirsdag 13.07.2021: Tune v Navestad

Etter noen dager med fotballfri var det kanskje på tide med en dose fotball igjen, og ikke minst en ny bane. Jeg bestemte meg i hvert fall for å ta turen opp til Grålum og Tunebanen, der Tune IL skulle spille treningskamp mot Navestad. Turen gikk med buss inn til Fredrikstad, og videre derfra opp til Grålum, der jeg hoppet av rett utenfor Tunebanen med en drøy halvtime til avspark. Det var bare å ta seg en liten runde og kikke på anlegget mens spillerne varmet opp og gjorde klart for kamp. Samtidig var jeg i kontakt med min kompis Jon Erik, som vurderte å ta turen og komme innom en tur før han skulle på jobb på Kalnes.

Grålum var kommunesenteret i gamle Tune kommune, som i dag har blitt spist opp av Sarpsborg. Grålum fremstår da også i dag som en bydel i Sarpsborg, beliggende ca tre kilometer nordvest for Sarpsborg sentrum; midt på Tunøya. Sistnevnte er øya som blant annet også Sarpsborg sentrum ligger på, og skal være Norges nest mest folkerike øy etter Tromsøya. Grålum er også et knutepunkt på veien mellom Oslo og Göteborg, og også mellom indre og ytre Østfold. Så får det være en annen sak at Tune og særpingene prøver å stjele rampelyset rundt vikingskipet Haugenskipet… Men nå var det fotball det skulle dreie seg om.

Tune Idrettslag ble stiftet i 1933, og driver i tillegg til fotball også med håndball. Tidligere har de også hatt både bandy, friidrett og skisport, men la oss nå holde oss til fotballen. Der er det ikke altfor mye jeg kan fortelle, men høydepunktet var nok ganske sikkert da klubben i 1990 rykket opp i den daværende 2. divisjon. Kanskje har det heller ikke for Tune IL vært bare heldig å involvere seg i fusjonsklubben(e) i Sarpsborg, for de er nå å finne i 6. divisjon, der de for øvrig vil spille i samme avdeling som det som var kveldens gjester fra Navestad.

Tunebanen er en nokså enkel kunstgressbane typisk for norsk breddefotball på Østlandet. Etter å ha tilbragt sine første år på en leid idrettsplass ved Lekvoll, fant de seg etter krigen nytt tilholdssted der anlegget ligger i dag. Der ble det opparbeidet en grusbane som ble innviet i 1947, og denne fikk deretter gress i 1957. I 1985 åpnet man ytterligere en gressbane ved siden av den allerede eksisterende banen, samtidig som klubbhuset i årene som fulgte ble utvidet og oppgradert. Det ligger på en av kortsidene, og til siden for dette er det en voll som strekker seg bortover bak den «indre» banen som nå brukes, og som på et anlegg som mangler tribunefasiliteter er et naturlig utkikkspunkt. Det ble dessverre lagt kunstgress i 2009.

Da kampen ble sparket i gang, var det hjemmelaget som tidlig tok initiativet, og i kampens femte minutt tok de ledelsen. Mot en motstander som knapt skapte noe på offensiv banehalvdel i løpet av hele kampen, var det Tune som styrte showet, men de måtte vente en halvtime til før det sto 2-0. Med det resultatet tok de også pause, men det var mer i vente etter hvilen. En periode i andre omgang scoret vertene fire mål på ti-elleve minutter og tre mål på fire minutter. Da Arya Yousefi scoret hattrick ved å øke til 5-0, gikk det ikke mange sekundene før Nikolai Kaspersen kopierte bedriften. Jørgen Klausen fastsatt sluttresultatet til 7-0 på overtid.

En maktdemonstrasjon av Tune, eller var det Navestad som var fryktelig svake?? Vanskelig å si, men kanskje en kombinasjon? Og jeg vet jo heller ikke hva slags mannskap gjestene stilte med. Det var uansett jubel blant majoriteten av tilskuerne som jeg hadde tallfestet til 36 i tallet, og da først og fremst blant en kompisgjeng oppe på vollen som sto i bar overkropp og hadde stavet TUNE med bokstaver på overkroppen. For min del var det bare å spasere over til bussholdeplassen for å komme meg hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 144:
Tune v Navestad 7-0 (2-0)
Friendly
Tunebanen, 13 July 2021
1-0 Nikolai Kaspersen (5)
2-0 Arya Yousefi (36)
3-0 Arya Yousefi (55)
4-0 Nikolai Kaspersen (62)
5-0 Arya Yousefi (65)
6-0 Nikolai Kaspersen (66)
7-0 Jørgen Klausen (90+2)
Att: 36 (h/c)
Admission: Free

Next game: 15.07.2021: Pors v Halsen
Previous game: 09.07.2021: Sparta v Tistedalen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg