Nesodden v Drøbak/Frogn 31.07.2019

 

Onsdag 31.07.2019: Nesodden v Drøbak/Frogn

Jeg hadde opprinnelig ingen kampplaner denne onsdagen, men da jeg på formiddagen satt og bladde raskt gjennom lokalavisen, bet jeg meg merke i en liten notis som fortalte at det synkende skipet Drøbak/Frogn den kvelden skulle ta turen til Nesodden for å spille treningskamp hos lokalrivalene fra halvøya. I tillegg ble det fortalt at kampen skulle spilles på Berger kunstgress snarere enn selve Berger Stadion, så selv om det var treningskamp ville det være en god mulighet til å se to førstelag i aksjon på en bane som normalt sett vel kun benyttes av Nesodden-reservene. Jeg la ut denne informasjonen på Twitter, og flere groundhoppere varslet interesse, mens jeg selv også vurderte å ta turen.

Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å reise kollektivt mellom Drøbak og Nesodden, og reiseveien ville om jeg husker rett bety fire busser hver vei og en reisetid tre ganger normal kjøretid og vel så det. Det fristet ikke all verden, men Elisabeth hadde også tent på denne idéen, og hun kunne plukke meg opp ved Nesset, så tre dager etter at vår Hedmarks-dobbel ble det igjen en ny ‘date’ med henne. Planen var lagt, og som busset som avtalt ut til Nesset der jeg ventet på henne. Derfra gikk turen opp Rundvollbakkene og utover på Nesodden.

Vi ankom Berger Idrettspark med god tid til avspark, og siden hovedbanen Berger Stadion og dagens kamparena Berger kunstgress ligger rett ved siden av hverandre, var det selvsagt greit å benytte sjansen til å ta stikke hodet innom førstnevnte for å ta noen bilder, siden jeg var altfor dårlig til det vet mitt forrige besøk da FFK gjestet Nesodden i cupen for endel år siden (2011). Nesodden burde jo være kjent for de fleste, men for ordens skyld er det en kommune i Akershus som ligger på en halvøy med Oslofjorden på vestsiden, Bunnefjorden på østsiden, og Frogn i sør. Kommunen har snaut 20 000 innbyggere, og er selvsagt også kjent for båtene som går mellom Nesoddtangen og hovedstaden.

Hva gjelder Nesodden IF ble idrettsforeningen stiftet i 1920, og selv om jeg ikke kan berette stort fra klubbens tidlige dager, sikret de seg i hvert fall opprykk til nivå tre da de i 2010 vant sin 3. divisjons-avdeling etter to strake andreplasser før det. Etter å ha debutert med sjetteplass i sin første 2. divisjons-sesong, fulgte de opp med en sjuendeplass i 2012 før det ble jumboplass og nedrykk i 2013. To år senere ble det ytterligere nedrykk, og klubben er nå fortsatt å finne i Oslo-kretsens 4. divisjon. Der kjemper de imidlertid i toppen denne sesongen, og det er langt fra usannsynlig at de dermed vil kunne bytte plass med kveldens gjester fra DFI som har til tider har vært slaktoffer i divisjonen over og nå kom fra 11 strake tap.

Berger kunstgress er en spartansk kunstgressbane, nokså typisk for dagens kunstgressbaner i lavere divisjoner i Oslo-regionen. Det er intet av tribunefasiliteter, men på den ene siden er det en bergknaus som strekker seg bortover langsiden der, og vi klatret opp der for å ta noen bilder mens lagene entret banen og dommeren kunne starte kveldens batalje. Med tanke på at de to lagene kan ende opp med å bytte divisjon var jeg spent på styrkeforholdet, men i og med at Nesodden manglet flere viktige brikker skal man nok ikke legge altfor mye i det vi fikk se. Nå manglet DFI også en viktig mann, for min nabo og kompis Nichlas Furu hadde tidligere på dagen fortalt meg at han ikke kom til å spille, slik at de røde manglet sin kaptein.

Det var Nesodden som tok ledelsen ved Saad Saloumi da min stoppeklokke viste at vi var i det 19. minutt, men det må sies å ha vært litt mot spillets gang, for ungguttene til Drøbak kjørte kampen, og etter hvert rundspilte de til tider vertskapet uten å få uttelling. Sammen med en groundhopper fra Ski som også fikk kjøpt det siste eksemplaret av min bok, så vi at det det sto 1-0 til pause. Vi talte oss frem til 62 tilskuere, og de som fortsatt var der da DFI utlignet i det 72. minutt fikk se at presset endelig ga uttelling da Allessandro Caroprese satt inn 1-1. Helt på tampen klarte faktisk DFI også å få et vinnermål ved stortalentet Alwande Roaldsøy, og dermed endte det 1-2.

En fortjent borteseier til ungguttene, og man håpet nok at dette til tross for å kun være en treningskamp ville kunne være med å snu trenden litt. For vår del kjørte vi snart av gårde etter kampslutt, og Elisabeth slapp meg av igjen på Nesset, der jeg kom meg med Drøbaks-bussen tilbake til…ja, Drøbak. Det sier litt om situasjonen i DFI at jeg der traff på en kjent skikkelse i lokalmiljøet som tidligere har vært trofast støttespiller for klubben og fast innslag på deres kamper i en årrekke. Han spurte meg om resultatet før han bekreftet at han på grunn av det nye styret og måten de har turet frem på ikke lenger går på hjemmekamper fordi han ikke vil støtte de. De vil møte seg selv i døra, var hans avslutnings-kommentar, og de har da også vært flinke til å støte folk fra seg. Men de hadde i hvert fall fått en seier i treningskampen mot en lokalrival denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 103:
Nesodden v Drøbak/Frogn 1-2 (1-0)
Friendly
Berger kunstgress, 31 July 2019
1-0 Saad Saloumi (19)
1-1 Alessandro Caroprese (72)
1-2 Alwande Roaldsøy (89)
Att: 62 (h/c)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 03.08.2019: Gryf Wejherowo v GKS Katowice
Next norwegian game: 13.08.2019: Graabein v Konnerud 3
Previous game: 28.07.2019: Hamarkameratene v Sandefjord Fotball

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg