Graabein v Konnerud III 13.08.2019

 

Tirsdag 13.08.2019: Graabein v Konnerud 3

Kun fire dager etter vi hadde vært i Sverige luftet min groundhopper-kumpan Stig-André (les hans blogg her) idéen om en liten utflukt over Oslofjorden for å besøke Graabein Stadion. Jeg mistenker at det nå var en god kandidat til tittelen som den nærmeste fortsatt ikke-besøkte banen der det spilles organisert førstelags-fotball, men selv om det er rett over fjorden fra min base i Drøbak, er det ikke altfor enkelt å ta seg dit uten bil. Det var derfor en fin mulighet nå, og også mitt reisefølge hadde ønsket seg dit en stund etter å i en årrekke ha passert anlegget et utall ganger på vei til og fra Drammen.

Jeg ble plukket opp i Drøbak, og vi krysset Oslofjorden ved hjelp av Oslofjordtunnelen mens vi var enige om at man her heller burde ha bygget bro. Denne gang var det utrolig nok ikke noe tull med tunnelen, så vi kom oss greit over til Hurumlandet der vi begge tydeligvis har slekt. På siden til min bestefar har vi klart å spore slekten på Hurum helt tilbake til 1500-tallet, og også dagens sjåfør kunne fortelle om slekt langt tilbake. Begge har mange forfedre og slektninger som ligger på Kongsdelene kirke rett bak Graabein stadion der vi parkerte på parkeringsplassen med det jeg mener var en snau halvtime til avspark.

Graabein representerer tettstedet Sætre, og deres bane ligger i den sørlige utkanten der. Sætre ligger på vestsiden av Oslofjorden, helt nord i Hurum kommune. Med sine drøyt 3 700 innbyggere er det kommunens største tettsted sammen med Tofte, og de to utgjør til sammen 2/3 av kommunens innbyggertall. Sætre har stolte industritradisjoner med produksjon av sprengstoff som ble produsert til både privat og militært bruk. Etter at Dyno Nobel ble solgt til et utenlandsk selskap i 2005, har imidlertid sprengstoffproduksjonen blitt lagt ned, men det er nå i stedet et museum tilegnet dette. For egen del forbinder jeg Sætre med sommeren og båtturer over dit, samt en og annen slåsskamp med Sætre-ungdom som kom over fjorden for å feste i Drøbak.

Noen fra disse traktene vil kanskje også forbinde Graabein med Graabein Cup som de arrangerte (og kanskje fortsatt arrangerer?), men da klubben ble stiftet allerede i 1872 var det under navnet Sætre Idrætsforening. Den gang drev de garantert ikke med fotball. I 1917 endret de navn til Idrætsforeningen Graabein, og det fortelles at bakgrunnen var en stadig ‘krig’ Sætre-ungdommen som fikk tilnavnet ‘gråbeinera’ hadde med jevnaldrende gjenger fra Åros. I 1996 tok de igjen stedsnavnet inn i klubbnavnet ved å bli Sætre IF Graabein, og klubben har i tillegg til fotball også håndball og basketball på menyen. Hva fotballen angår er de nå å finne helt nede i 7. divisjon.

En bil som hadde parkert ved inngangen hadde te klistremerke mot ulv, og det er jo lettere ironisk om han holder med Graabein. Det var uansett gratis inngang på banen som heldigvis fortsatt har skikkelig gressmatte. Tilskuerfasilitetene består av noen benkerader i tre som er snekret sammen i skråningen på den ene langsiden, og på toppen der har man et klubbhus med tilhørende kiosk. Første gang vi diskuterte et besøk her var vi enige om at et lokaloppgjør mot Tofte Fremad hadde vært gjevt, men i dag måtte vi ta til takke med et av avdelingens mange reservelag. I det hele tatt er det kun Graabein og Tofte Fremad som ikke er reservelag, om man da ikke ser på breddesatsingen til Strømsgodset IF som et førstelag; noe jeg naturligvis ikke gjør).

7. divisjon Buskerud ble toppet av nettopp Tofte Fremad, men etter at Slemmestad 3 hadde trukket seg besto denne avdelingen nå kun av åtte lag. Etter halvspilt serie hadde Tofte-klubben opparbeidet seg en aldri så liten luke på fire poeng ned til de nærmeste forfølgerne som var Stoppen 3. Hakk i hæl fulgte deretter Graabein og Strømsgodset-klubben som forsøker å late som om de er et førstelag, fulgt av de øvrige. Vi måtte nøye oss med et tredjelag som motstander denne kvelden, og Konnerud 3 lå nest sist av de åtte gjenværende. Det var kun spilt drøyt to minutter da Markus Rustand ga Graabein ledelsen 1-0, og med ti minutter til pause så det lyst ut for Sætre-klubben da Joachim Hafslien doblet. Men Henrik Engdahl Nilsen ville det annerledes, og reduserte til 2-1 få minutter senere, slik at det også var pauseresultatet.

Vi hadde knapt kommet ut igjen fra kiosken med forfriskninger da Atle Føreland sekunder ut i andre omgang dunket inn 3-1, og det hele virket avgjort da Espen Lyngen ikke altfor lenge etter økte til 4-1. En av de tilstedeværende sin firbeinte venn ville også ta del i det som skjedde ute på banen, og noen komiske minutter fulgte da hunden løp rundt på banen på jakt etter ballen. Ikke før hadde den blitt lokket av banen slik at spillet kunne starte igjen, før den var tilbake igjen og spillet måtte stoppes på ny. Deretter benyttet den anledningen til å stikke opp på hovedveien og muligens opp i skauen på andre siden, mens det jeg antar var eieren og en hjelper eller to kjørte bort for å hente den.

Ute på banen satt Kristian Haugrud Johansen spikeren i Konnerud-kista da han på overtid fastsatt sluttresultatet til 5-1 med et skudd som gikk inn via tverrliggeren. Vi hadde talt oss frem til 54 tilskuere som så dommeren blåste med dette som sluttresultat. Vel, bortsett fra de som fortsett drev jakt på den rømte hunden da vi satt kursen hjemover etter kampslutt. Man får håpe den ble lei og til slutt kom tilbake. For min del ble jeg skysset hjem av Stig-André. Dette var for øvrig også siste kamp før jeg nok en gang skulle ta en helgetur til Polen sammen med min bror noen dager senere. Det var bare å glede seg til det, og selvsagt hadde jeg også blinket meg ut et par kamper i den forbindelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 104:
Graabein v Konnerud 3 5-1 (2-1)
7. divisjon Buskerud avd. 3
Graabein Stadion, 13 August 2019
1-0 Markus Rustand (3)
2-0 Joachim Hafslien (36)
2-1 Henrik Engdahl Nilsen (39)
3-1 Atle Føreland (46)
4-1 Espen Lyngen (53)
5-1 Kristian Haugrud Johansen (90+1)
Att: 54 (h/c)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 17.08.2019: Polonia Warszawa v Huragan Morag
Next norwegian game: 23.08.2019: Sande / Nordre Sande v Glassverket
Previous game: 09.08.2019: IFK Strömstad v Hogstorps IF
Previous norwegian game: 31.07.2019: Nesodden v Drøbak/Frogn

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg