Ullerøy v Hvaler 31.05.2022

 

Tirsdag 31.05.2022: Ullerøy v Hvaler

Vel hjemme etter helgen i Trondheim, hadde det blitt en fotballfri mandag, men etter en dags pause fra fotballen, var det nå igjen på tide med en kamp, og turen skulle gå til en av Østfold-banene jeg fortsatt hadde til gode å se kamp på. Det dreide seg om Ullerøy Idrettsplass, som er en bane jeg tidligere faktisk har vurdert å sykle til, men det slapp jeg, for Trond Sæterøy hadde også merket seg kveldens kamp mellom Ullerøy og Hvaler og tilbød meg skyss, og det passet meget bra. Han kjenner meg tydeligvis også godt, for han visste at dette var den ene av Ullerøys hjemmekamper denne sesongen som jeg hadde blinket meg ut.

Etter at hverken Nylende eller Borgar klarte å stille lag på egenhånd, og måtte slå seg sammen med henholdsvis Rolvsøy 2 og Torp 2, er det nemlig kun to rene førstelag i 7. divisjon Østfold avdeling 1 i år; Hvaler og Ullerøy. Følgelig ville Ullerøy kun ha denne ene hjemmekampen mot et annet førstelag, og de som kjenner meg vet at det alltid er det jeg foretrekker dersom det lar seg gjøre. Trond plukket meg opp som avtalt, og kjørte oss deretter til Ullerøy Idrettsplass, der vi ankom med god tid til avspark. Et annet kjent fjes som snart dukket opp var tidligere FFK-spiller Åge Johansen, som var der som kampdelegat, og vi ble stående å prate med ham.

Ullerøy var en øy før den postglasiale landhevingen, men er i dag en halvøy mellom Skjeberg og Skjærviken. Det skal bo rundt 360 innbyggere i bygda her, og selv om det vel også er en del hytter i området, må jeg innrømme at jeg har lurt litt på hvor Ullerøy (i likhet med blant annet Nylende) rekrutterer sine spillere fra. Uansett klarer de heldigvis i hvert fall å stille lag, men etter nedrykket i 2015 spiller de altså i 7. divisjon, som er nederste nivå i Østfold-fotballen, og vi forventet at de ville få meget tøff motstand av et Hvaler som lå kun målforskjellen bak Selbak 2 i toppen av tabellen, med 15 poeng og dermed full pott på sine fem kamper hittil. Ullerøy hadde også kun spilt fem kamper, og lå sist på tabellen foreløpig helt uten poeng.

Ullerøy Idrettsplass kalles tydeligvis også for ‘Myra’, og ligger veldig landlig til omkranset av skog og med adkomst via en grusvei. På bortre langside har man et klubbhus, og det er det som er her, men de spiller i hvert fall på en flott naturgressbane. Mens jeg tok en fotorunde så det ut til at Hvaler ikke overraskende tilrev seg et initiativ, men litt mot spillets gang tok Ullerøy ledelsen etter drøyt fem minutter, da en spiller jeg ikke har vært kar om å identifisere satt inn 1-0. Seks minutter senere var vi imidlertid like langt da Jon Haugen utlignet for serielederne. Hjemmelaget hang faktisk overraskende godt med før hvilen, selv om gjestene likevel hadde et visst overtak i banespill og sjanser. Det var først et par minutter før pause at Julian Sheriar Hansen sendte gjestene i føringen.

Etter pause virket det imidlertid som om Ullerøy endelig begynte å bli litt slitne, slik at en viss klasseforskjell ble mer synlig. Hvaler var ikke minst mer effektive nå, og etter at Julian Sheriar Hansen satt inn sitt andre for kvelden, gjorde også Jon Haugen det samme. Da Sebastian Lundh Erlandsen tegnet seg på scoringslista tjue minutter ut i omgangen, sto det 1-5, og noen minutter senere scoret Ullerøy også et selvmål. På overtid fastsatt Håvard Everløff sluttresultatet til 1-7, og Ullerøy måtte også avslutte kampen med ti mann etter at en av deres spillere fikk rødt kort på overtid etter en felling som bakerste mann. Etter en underholdende kamp kunne vi deretter sette kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 203:
Ullerøy v Hvaler 1-7 (1-2)
7. divisjon Østfold avd. 1
Ullerøy Idrettsplass, 31 May 2022
1-0 ??? (6)
1-1 Jon Haugen (12)
1-2 Julian Sheriar Hansen (43)
1-3 Julian Sheriar Hansen (53)
1-4 Jon Haugen (56)
1-5 Sebastian Lundh Erlandsen (66)
1-6 Anders Fladberg (og, 72)
1-7 Håvard Everløff (90+1)
Att: 28 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.06.2022: Trosvik 2 v Borgar
Previous game: 29.05.2022: Nationalkameratene v Melhus 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg