Greåker v Østsiden 25.05.2022

Onsdag 25.05.2022: Greåker v Østsiden

Også denne onsdagskvelden hadde jeg naturligvis tenkt meg på kamp, og det var en kamp med to førstelag som utmerket seg. Det var 4. divisjons-oppgjøret mellom Greåker og Østsiden på Moa, og det var da også til slutt den jeg bestemte meg for å gå for. Det betød at jeg for andre gang på to dager ville se Greåker, etter at jeg mandagen hadde sett på borte mot Kvik Halden 2 på Strupe, men nå skulle de altså ha hjemmekamp, og jeg busset inn til Fredrikstad sentrum og derfra videre opp over Rolvsøy til Greåker, der jeg hoppet av og spaserte opp til Moa.

Når alle lag nå hadde spilt sju kamper, var det faktisk Drøbak/Frogn som ledet på målforskjell foran Råde. Begge hadde 18 poeng, og en tre poengs luke ned til Østsiden, mens Kråkerøy fulgte ytterligere ett poeng bak. For nyopprykkede Greåker sin del hadde de sanket seks poeng og lå på en 11. plass med kun Rakkestad, Ås og Tistedalen bak seg, men ville med en seier denne kvelden passere Borgen på plassen foran. Jeg holdt imidlertid Østsiden som en liten favoritt før kampstart, og det var ikke overraskende et par fremmøtte Øssia-karer enig i.

Etter at spillerne hadde kommet ned den lange trappa fra klubbhuset og krysset veien over til banen, ble det dog etter hvert klart at ting ikke gikk helt på skinner for bortelaget, som lenge ikke fikk til noe helst, og at Greåker fikk kampen inn i sitt spor. Det var heller ikke helt ufortjent at hjemmelaget etter en halvtime tok ledelsen ved Marcus André Haugen. Øssia fikk imidlertid to kjempesjanser i omgangens siste ordinære minutt; først i form av et skudd som Greåkker-keeperen reddet med en vanvittig benparade, og deretter en heading like utenfor på det påfølgende hjørnesparket. Det sto 1-0 til pause.

Det var svinekaldt på Moa denne kvelden, og lite som tydet på at det snart var juni, så Øssia-duoen hadde da for lengst søkt tilflukt i bilen, i likhet med flere andre. Greåker fortsatte å forsvare seg heroisk, og hadde også muligheter til å øke etter hvilen, mens kampen ble mer og mer frustrerende for Øssia. Helt på slutten løsnet det imidlertid for gjestene, og Muhamed Berisha fikk satt inn utligningen i det 88. minutt. I det tredje overtidsminuttet klarte de også å fullføre snuoperasjonen. Et skudd ble slått i tverrligger, keeper parerte også returen, men en ny retur ble satt i mål av Berisha, slik at det endte 1-2 etter en dramatisk avslutning. Øssia gjorde jobben til slutt, men det satt langt inne denne kvelden. Det var ikke vanskelig å føle litt med Greåker og Raymond, men det var nå uansett bare å komme seg tilbake til bussholdeplassen og inn i varmen på bussen.

Greåker v Østsiden 1-2 (1-0)