Manglerud Star v Drøbak/Frogn 21.03.2018 (@ Drøbak/Frogn)

 

Onsdag 21.03.2018: Manglerud Star v Drøbak/Frogn (@ Drøbak/Frogn)

 

 

Så skulle det likevel bli tid til en kamp også her hjemme før påsketuren, men det var overhodet ikke noen selvfølge at jeg ville benytte anledningen til å se norsk cup-fotball denne kvelden. Det var ikke bare bare å løsrive seg fra planleggingen av påsketuren, og jeg burde strengt tatt kanskje holdt meg hjemme for å spare penger, samtidig som været var alt annet enn fristende å bevege seg ut i. Jeg hadde imidlertid tidlig blinket meg ut tre kamper som de mest aktuelle dersom jeg mot formodning skulle bestemme meg for å se kamp, og av disse tre var Årvoll v Rilindja den eneste som ville by på en ny bane for meg. Etter hvert som jeg utover ettermiddagen surret rundt mens fotballen gikk i glemmeboka, utgikk uansett det alternativet.

 

 

Dermed satt jeg igjen med Ås v Selbak og Manglerud Star v Drøbak/Frogn. Jeg hadde noen dager i forkant funnet ut at M/S hadde hatt så store problemer med å finne en bane som var klar for sesongstart at de til slutt frasa seg hjemmebanefordelen. På det tidspunktet hadde allerede kampen på Ås Stadion blitt flyttet til DFIs hjemmebane Seiersten Stadion, slik at DFIs opprinnelige bortekamp nå ikke kunne spilles der men i stedet måtte spilles på Månabanen (Frogn kunstgress) som stort sett har vært deres ‘reservebane’ som også ble brukt av midlertidig av førstelaget mens Seiersten Stadion ble ‘oppgradert’ for et par år siden. Det var først snaut to timers tid før avspark at jeg bestemte meg for å dra på kamp, og fortsatt var det ikke før jeg gikk mot bussholdeplassen at jeg bestemte meg for å dra opp til Måna og se DFI.

 

 

Nevnes skal forresten også et tema jeg synes det er interessant å synse litt rundt, og det er dessverre det faktum at majoriteten av klubbene her hjemme er rett og slett elendige hva gjelder å informere potensielt publikum via sosiale medier – i hvert fall for en som er bortskjemt med hvordan britiske klubber også langt, langt ned i systemet gjerne er flinke til dette. Man trenger ikke å kjøre løpende oppdateringer hvert eneste minutt fra kampene, slik noen av disse gjør, men det tar ikke all verdens tid og slenge ut en Twitter-melding et par ganger om dagen, eller å dagen før og på kampdagen informere om kamp, oppdatere ved mål, og fortelle om sluttresultatet samtidig som man minner om tid og sted for neste kamp. I stedet er det her til lands slik at man må orientere seg gjennom en jungel av forskjellige sider på det som tross alt ofte er paraplyklubber, og deretter lete med lys og lykte etter A-lagets side blant vrimmelen av aldersbestemte klasser for begge kjønn.

 

 

Det er sikkert fint nok da de mange klubbers fokus tydeligvis først og fremst er på dette med breddeidrett og aktiviteter for barn og ungdom, men informasjonen om A-laget er likevel ofte svært mangelfull på sidene som virker å være mer ment for foreldre og klubbpersonell som vil holde seg oppdatert på treningstider etc. For å ta et eksempel, var det hverken på hjemmesidene til Ås eller Selbak nevnt med så mye som et eneste ord at deres kamp var flyttet, til tross for at det skjedde lenge før kampdagen. Er man rett og slett ikke interessert i tilskuere i breddefotballen her hjemme?? Det får være så sin sak at informasjon om treningskamper generelt er mangelfull og som oftest totalt fraværende eller også direkte feil, men det må da kunne forventes at man nå det drar seg mot seriestart klarer å komme ut med litt informasjon om det som tross alt er obligatoriske kamper. Eller er det bare jeg som er bortskjemt og kravstor??

 

 

Etter å ha trasket i snø og klin fra Heer bussholdeplass til Månabanen bak Frogn videregående skole, gikk jeg uansett rett forbi vaktene som denne gang ikke hadde satt opp noe bord for betaling, og jeg fikk bare et nikk idet jeg gikk forbi og tenkte som så at det da sikkert var gratis inngang. De skulle vise seg å ikke stemme, for noen kompiser som kom litt senere hadde blitt avkrevd 100 kroner – igjen vil jeg si at dette er temmelig stivt, både i 3. divisjon og ikke minst i en kvalifiseringsrunde til cupen som spilles på en kjip reservebane ute i hutiheita. Nå var det som vanlig mange som sto oppe på berghylla på den ene langsiden, der klubben visstnok ikke kan avkreve betaling. Det var uansett klart for årets første kamp for begge lag, med 4. divisjons-laget Manglerud Star på «hjemmebane» borte i Drøbak mot Drøbak/Frogn fra nivået over.

 

 

Det var nok til at mange åpenbart forventet en scorings-show fra DFI sin side, men så enkelt er det selvsagt sjelden. Etter at kampen hadde vært en tam affære innledningsvis, var det i hvert fall nokså fortjent at DFOI tok ledelsen etter drøyt halvspilt omgang da kaptein Peder Mæhle bredsidet i mål. Med underkjølt yr og nokså surt, var det heldigvis en kort pause før man startet andre omgang, og nå tok DFI enda mer tak. De hadde allerede truffet stolpen da Atle Tronsmoen herjet på kanten og la inn til Markus Aaser Grønli som headet i mål etter en drøy time. Helt mot spillets gang utnyttet plutselig M/S en glipp i DFI-forsvaret, og Anders Blom-Jensen reduserte sikkert. Gleden var dog kortvarig, for kun et minutt senere slo DFI-kaptein Peder Mæhle til igjen og fastsatte sluttresultatet til 3-1 da han banket inn en retur. Skjønt 1-3 er vel det korrekte all den tid Manglerud Star offisielt sto som hjemmelag.

 

 

DFI var uansett videre, og det uten at Nichlas (Furu) måtte i aksjon denne kvelden. Drøbaks egen George Best – eller er det kanskje Robin Friday (som det for øvrig kan leses mer om her, for de som måtte være ukjente med ham)? – hadde klart å tråkke over på lørdagskvelden, og behøvde aldri å kastes innpå fra benken. Det var han nok tilfreds med utfra det han hadde å si i pausen. Uansett glemte jeg å høre med ham om han skulle hentes av Pia, men jeg slo uansett følge med en bekjent som skulle samme vei.Det var bare å komme seg hjem, og for egen del kjenner jeg nå at det skal bli godt å komme seg en tur over til Storbritannia igjen. Mon tro om ikke den neste kvalifiseringsrunden vil spilles mens jeg er over der og forlyster meg…

 

 

Revisit:
Manglerud Star v Drøbak/Frogn 1-3 (0-1)
Norwegian cup, 1st qualifying round
Månabanen, 21 March 2018 (at Drøbak/Frogn)
0-1 Peder Mæhle (24)
0-2 Markus Aaser Grønli (62)
1-2 Anders Blom-Jensen (74)
1-3 Peder Mæhle (75)
Att: 57 (h/c)
Admission: 100 kroner 

 

Next game: 27.03.2018: Marine v Nantwich Town 
Next Norwegian game: 18.04.2018: Årvoll v Vålerenga 
Previous game: 17.03.2018: Crusaders v Dungannon Swifts 
Previous norwegian game: 18.11.2017: Notodden v Fredrikstad 

 

More pics 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg