Torp v Skjeberg Sport 14.02.2022

 

Mandag 14.02.2022: Torp v Skjeberg Sport

Det var et ordentlig grisevær med regn og kraftig vind, men ufyselig vær er vel ikke noen hindring når staute menn har bestemt seg for å dra på kamp. I hvert fall satt det ingen stopper for mine planer om å få med meg kamp på Torp denne kvelden. Selv om paraplyen en rekke ganger truet med å vrenge seg i vinden på den korte spaserturen opp til bussholdeplassen, var det ikke noe tema å snu for å tilbringe kvelden hjemme, men jeg lot altså bussen frakte meg den ikke altfor lange turen opp til Torp, der jeg steg av og ankom et nokså folketomt Torp Idrettsplass med et kvarters tid til avspark.

Selv om kveldens kamp ville bli min kamp nummer 20 for året, ville det også være den første ‘tellende’, og det var altså min gamle klubb Torp som skulle ta imot Skjeberg Sport til kamp i Østfoldmesterskapet (kanskje bedre som kjent som OBOS Cup). Det har dessverre vært dårlig oppslutning blant kretsens klubber, og kun åtte lag hadde meldt seg på. Disse er inndelt i to grupper à fire lag, og Ås er det eneste laget fra 4. divisjon som deltar i Ås. De vil dermed være en naturlig favoritt når de skal kjempe mot klubber fra 6. divisjon og 7. divisjon. I gruppe med Torp og Skjeberg Sport er nettopp Ås, og Navestad. I den andre gruppen stiller Badebyen Drøbak, Skogstrand, Tune og Tveter.

Ås hadde noen dager tidligere slått Navestad 5-2 i turneringens første kamp, og hadde naturlig nok således inntatt tabelltoppen. Torp hadde den siste tiden slitt med smitte og hadde måttet avlyse et par treningskamper, men var nå heldigvis klare til dyst igjen. For Skjeberg Sport sin del vil jeg gå litt mer inn på de når jeg etter planen skal se min første kamp der om noen få dager, men siden flere har spurt meg om hvorfor jeg kaller klubben Skjeberg Sport, så kan jeg jo ta akkurat det litt raskt. Tidligere hadde man både Skjeberg IF og Skjeberg Sportsklubb, og sistnevnte ble kun kalt Skjeberg Sport av samtlige her i området da jeg i mine barneår spilte på Torp og vi spilte fast mot begge Skjeberg-klubbene. Verre er det ikke, men som en digresjon kan det jo nevnes at det selvsagt er synd at vi har mistet oppgjørene mellom de to Skjeberg-klubbene.

Men nå var det Torp v Skjeberg Sport det skulle dreie seg om, og etter en tur tilbake i garderobene kom de to lagene ut på banen. Det var langt flere spillere enn tilskuere, og i løpet av kvelden regnet jeg meg frem til kun 11 tilskuere, og dette inkluderte noen som så kampen fra bilen bak det nedre målet. I tillegg var det flere som takket for seg og forlot åstedet både i løpet av første omgang, i pausen, og utover i andre omgang, så noen publikumsfest var det i hvert fall ikke. Blant et par kjent fjes var jaggu også banehopperen Ray Tørnqvist som hadde tatt turen fra Oslo. Vi søkte ly under taket til kiosken, og derfra så vi at hjemmelaget tidlig tilrev seg et initiativ.

Torp tok ledelsen 1-0 i det 9. minutt, og fra vår posisjon ved den andre enden av banen så det ut til å være Emil Thorvaldsen som var sist på ballen. Ti minutter senere var vi imidlertid like langt da Sander Stordal utlignet for Skjeberg-laget. Ytterligere et kvarter frem i tid var torpingene tilbake i ledelsen, og det så ut som Joacim Olsen som sendte i vei et skudd som snek seg inn i bortre hjørne. Jeg hadde etter hvert dristet meg til en runde rundt banen, siden regnet heldigvis avtok litt, men da spillerne hastet i garderoben for å ta pause på stillingen 2-1, var det flere av de som så litt miserable ut og ga uttrykk for at det skulle bli godt å varme seg litt. Lite visste vi da at vi skulle bli vitne til en skikkelig målfest i andre omgang.

Det var heller ingenting som vitnet om hva som skulle komme da kun en redning på streken hindret ny Torp-scoring noen minutter etter pause. I det 59. minutt hadde Torp et frispark som smalt i tverrliggeren, men sekunder senere var det likevel nettsus da Kenth Børresen økte til 3-1. Etter dette ble det helt vilt, og selv om Skjeberg-klubben reduserte til 3-2, gikk Torp deretter opp til 6-2 før gjestene reduserte en gang til. På slutten raknet det ytterligere for bortelaget, og det endte hele 9-3. Det var så mye som skjedde at det var alt annet enn enkelt å få med seg målscorerne, men med forbehold om feil har jeg gjort mitt beste for å få riktige målscorere. Kenth Børresen scoret i hvert fall hattrick, og vi hadde etter hvert fått servert forrykende underholdning i det dårlige været. Jeg takket deretter ja takk da Ray tilbød seg å svippe meg hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Torp v Skjeberg Sport 9-3 (2-1)
Østfoldmesterskapet
Torp Idrettsplass, 14 February 2022
1-0 Emil Thorvaldsen (9)
1-1 Sander Stordal (19)
2-1 Joacim Olsen (34)
3-1 Kenth Børresen (59)
3-2 ??? (62)
4-2 ??? (63)
5-2 Thomas Thorvaldsen (67)
6-2 Daniel Nyland Karlsen (og, 73)
6-3 ?? (74)
7-3 Kenth Børresen (82)
8-3 Kenth Børresen (86)
9-3 ??? (90)
Att: 11 (h/c)
Admission: Free

Next game: 17.02.2022: Hobøl v Vansjø/Svinndal
Previous game: 13.02.2022: Sprint-Jeløy v Kråkerøy

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg