Fredrikstad v Stjørdals-Blink 04.04.2022

Mandag 04.04.2022: Fredrikstad v Stjørdals-Blink

Det var klart for seriestart for FFK, og selv om det dessverre var en av altfor mange mandagskamper de vil måtte spille i år, var det selvsagt bare å kjenne sin besøkelsestid, til tross for at jeg noen timer senere endelig skulle legge ut på en lengre tur til Storbritannia igjen. Etter det som resultatmessig hadde vært en litt mer ujevn oppkjøring enn man har blitt vant med de siste par årene, var spenningen stor, men forventningene var at sesongen skulle innledes med tre poeng mot en av de utpekte dumpekandidatene. Det var bare å gjøre unna noe mer av forberedelsene før jeg sammen med Jon Erik tok turen inn til byen for å lade opp til kamp.

FFK hadde i løpet av vinteren sett på muligheten for å la supporterne benytte seg av ‘studentpuben’ Kranen under en av tribunene før kamp (og i pausen), men det hadde dessverre dukket opp visse hindringer da det viste seg at stedets bevilling ikke åpnet for dette. Nå hadde de invitert en del av oss til å prøve en løsning der de ville gi oss en del av stadionets restaurant til å lade opp, og trener Bjørn ‘Bummen’ Johansen ville komme inn og gi oss en eksklusiv innføring i kampplanene. Etter først å ha hengt opp våre flagg på Sørsia, tok en liten gruppe av oss plass i restauranten som planlagt, og fikk oss litt flytende forfriskninger før ‘Bummen’ kom innom for å lufte sine tanker rundt kampen.

Det ble tidlig klart at hans kampplan ikke gikk helt som han hadde håpet, for allerede etter drøyt tre minutter ble FFK straffet av de raske Blink-spillerne han hadde advart mot, og Sondre Hopmark Stokke sendte trønderne i ledelsen 0-1 og ga hjemmefolket en durabelig kalddusj. Kun tre minutter senere svarte imidlertid rødbuksene, og Olav Øby var mannen som smalt inn utligningen til 1-1. Det var imidlertid ikke veldig betryggende saker FFK leverte der ute på kunstgresset, men unntaket var et flott angrep fem minutter før pause, der venstreback Ludvig Begby – som var et av lyspunktene – raidet oppover, spile vegg med kaptein Kjelsrud, kom alene med Blink-keeperen…og scoret til 2-1. Det sto seg til pause, da FFK gikk i garderoben med en ledelsen uten å ha imponert.

Det var gjestene fra Trøndelag som kom best i gang etter hvilen, og FFK var ved flere anledninger på gyngende grunn. Håvar Jenssen i FFK-målet måtte ved mer enn én anledning i ilden som reddende engel, og det hadde ligget litt i kortene da Blinks måltyv Mats Lillebo utlignet til 2-2. Det var en frustrerende kamp som FFK-supporter denne mandagen, for det fungerte ikke for hjemmelaget som dog satt inn et lite trykk helt på tampen. Blant annet hadde Nicolay Solbert en heading som imidlertid gikk rett på keeper, og sluttspurten kom dog litt for sent, for man fant ikke vinnermålet, slik at det sluttet med 2-2 og en skuffende poengdeling i en kamp man hadde budsjettert med tre poeng i. Nå var det bare for meg å komme seg hjem og pakke ferdig før avreise til UK.

Fredrikstad v Stjørdals-Blink 2-2 (2-1)