Askim Fotball v Ørje 31.03.2022

Torsdag 31.03.2022: Askim Fotball v Ørje

Denne torsdagen hadde det dukket opp en treningskamp på Hovbanen i Askim, der Askim Fotball skulle ta imot Ørje til treningskamp, og siden det var en av Østfold-banene jeg fortsatt hadde tilgode å besøke, var jeg ikke altfor vond å be da det bød seg en mulighet. Jeg visste at Stig-André Lippert også manglet denne banen, etter at han for noen år siden ble offer for en skikkelig bomtur dit, men som nybakt og travel småbarnsfar hadde han ikke tenkt seg hit denne kvelden, men snarere uken etter, da det også skulle være en treningskamp her. Da ville jeg befinne meg i Storbritannia, men Trond Sæterøy var også lysten på kamp denne dagen, og sa seg villig til å kjøre til Askim og til og med plukke meg opp og skysse meg hjem igjen. Planen var lagt.

Turen gikk via landeveiene til og gjennom deler av Indre Østfold, og vi parkerte i god tid utenfor Askim videregående skole, som kveldens kamparena er tilknyttet. Det i seg selv er vel kanskje medvirkende til at de fleste vil kunne skjønne hva slags anlegg det er snakk om, men banen som også kalles Hov kunstgress er som navnet tilsier en kunstgressbane (naturligvis). Det er omkranset av et høyt gjerde, og det er ikke noe av tribunefasiliteter, skjønt en trapp inntil et av skolebyggene på den ene langsiden tydeligvis er et populært utkikkspunkt, og denne har også en liten platting i nederste del av trappa.

Askim Fotball hører hjemme i 5. divisjon, der de sannsynligvis tar sikte på å nok en gang kjempe om en av de to opprykksplassene. Kveldens motstander var Ørje, som spiller i 6. divisjon; faktisk i samme avdeling som Askim Fotballs andrelag. Således var vertene naturlig nok favoritter i denne treningskampen. Vi traff snart på banehopperen Tom Børkeeiet, og ble sammen med ham stående på den andre langsiden og se store deler av førsteomgangen derfra. Der hadde vi selskap av en Askim-leder som kunne fortelle at årsaken til at man nå spilte en del av kampene her var at kunstgressbanen ved siden av Askim Stadion overhodet ikke holdt mål og vil måtte byttes ut.

Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen ved Kristian Navdahl i kampens sjuende minutt, men Ørje hang egentlig greit med spillemessig selv om de ble straffet på en kontring. Det var også tilfelle da Nihad Jabo doblet vertenes ledelse etter halvspilt omgang, men kun et minutts tid senere hadde Andreas Rørvik redusert til 2-1 for gjestene. Askim-laget misset deretter en vanvittig sjanse for åpent mål, og til tross for ledelse halvveis var trener Kawan Hussaini åpenbart ikke fornøyd med det hans gutter hadde levert før pause.

Det var litt mer klasseforskjell etter hvilen, men det var nok en aldri så liten offside da Ole Magnus Skjolden økte til 3-1 allerede i andreomgangens andre minutt. Fem minutter senere var det ingen tvil da Martin Langsæther satt inn hjemmelagets fjerde. Kaptein Ole Herman Opås har jeg jo tidligere merket meg som en meget god spiller – når han konsentrerer seg om å faktisk spille fotball. Han puttet selv to mål; det siste av disse på et direkte frispark med et kvarter igjen. Ørje fikk mot slutten tildelt et straffespark, og Elias Bye benyttet anledningen til å pynte på resultatet fra straffemerket, slik at det endte 6-2. Det var bare å ta farvel med Tom og komme seg hjemover for å fortsette planleggingen av den kommende turen til Storbritannia.