Ise v Hvaler (@ Sarpsborg treningsfelt) 06.09.2023

 

Onsdag 06.09.2023: Ise v Hvaler

I den grad det er mulig å ivre for en tur til Sarpsborg, må jeg vel innrømme at det kanskje var det jeg gjorde denne dagen. Grunnen til det var at det skulle spilles kamp på en bane som normalt ikke brukes til slikt. Ise skulle ha hjemmekamp mot Hvaler i 7. divisjon Østfold avdeling 3, men på grunn av en HV-øvelse var Isebanen utilgjengelig, så den måtte spilles et annet sted. Til slutt ble det bestemt at kamparena skulle være treningsfeltet ved siden av Sarpsborg Stadion; det vil si gressbanen på nedsiden av stadionets sørvestlige kortside. Dit hadde jeg tenkt meg.

Det var liten tvil om at med all sannsynlighet ville bli lenge til neste mulighet for å få sett seniorkamp her, så det var ingen verdens ting å lure på. Det var bare å benytte seg av denne anledningen og sette kursen mot den andre byen. Kaoset i kollektivtrafikken her i regionen har vært en historie for seg selv den siste tiden, og det var vel også denne uken at man en av dagene opplevde at hele 69 av områdets busser ble innstilt og rett og slett ikke dukket opp samtidig som det heller ikke kom noe info om dette. Det var i denne perioden ren bingo, og bare å ta seg til bussholdeplassen og håpe at det kanskje dukket opp en buss før eller siden. Det virket som om også min buss nå uteble, og jeg var i ferd med å gi opp da den omsider kom over tjue minutter forsinket. Kanskje var det bare en sjåfør som vegret seg for å kjøre til Sarpsborg, men ærlig talt var det vel mer sannsynlig at det bare var nok et eksempel på kaoset som rådet.

Noe forsinket ankom jeg bussterminalen i Sarpsborg, men heldigvis hadde jeg beregnet god tid og siktet meg inn på én buss tidligere enn opprinnelig nødvendig nettopp på grunn av kollektiv-kaoset. Det var bare å spasere bort til Sarpsborg Stadion, der det fortsatt var et kvarters tid til avspark. Der møtte jeg snart på både Trond Sæterøy og Tom Børkeeiet, og etter hvert meldte også Kenneth Sørensen sin ankomst. Vi stusset imidlertid litt over at det ikke hadde møtt opp flere Ise-spillere, men man har jo hørt hvordan de ikke alltid har en veldig bred stall å velge fra. De stilte vel nå rett og slett uten innbyttere, men håpet at minst én av de ville rekke å komme til pause.

Med det i mente har Ise gjort en meget solid sesong, der de lenge kjempet helt i toppen og ledet an sammen med Begby 2. To tap rett før sommerferien – blant annet i den innbyrdes kampen – sørget for at Begby 2 stakk fra, men da man omsider hadde fått startet opp igjen etter (den altfor lange) sommerferien, hadde Ise slått tilbake med tre strake seire. Min forhåndsfavoritt i denne avdelingen var Hvaler, og det var de som nå var gjester. Kanskje sier det litt om min manglende innsikt i avdelingens og styrkeforholdet mellom dens lag, men mitt forhåndstips hadde de i hvert fall ikke levd helt opp til, selv om de var på vei oppover på tabellen.

I kampens niende minutt tok Ise ledelsen etter fint spill og scoring av Morten Balseth. Halvtimen var passert da Ise var nære på igjen, men skuddet gikk i nettveggen, og samme skjebne led Hvaler da de fikk en lignende sjanse rett etter. Helt på tampen av omgangen fikk Ise straffe, men Hvaler-keeperen reddet, og det sto 1-0 til pause. Da hadde for øvrig også en Ise-innbytter ankommet. I andre omgangs tiende minutt utlignet Rolf Kristian Olsen til 1-1 for Hvaler, men i det 64. minutt tok Ise-kaptein Håkon Kingsrød-Hovden ansvar og sendte vertene i ledelsen igjen. Samme mann slo til igjen med ny scoring i det 70. minutt, og fem minutter senere fastsatt Daniel Kræmer Johansen sluttresultatet til 4-1. En ny fin seier for Ise, og en ny bane huket av for meg og de andre som tok turen. Nå kunne jeg forlate Sarpsborg og ta meg tilbake til folkeskikken, der dagen derpå skulle benyttes til å se ishockey og treningskamp for Stjernen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 229:
Ise v Hvaler 4-1 (1-0)
7. divisjon Østfold avd. 3
Sarpsborg Stadion treningsfelt, 6 September 2023
1-0 Morten Balseth (9)
1-1 Rolf Kristian Olsen (55)
2-1 Håkon Kingsrød-Hovden (64)
3-1 Håkon Kingsrød-Hovden (70)
4-1 Daniel Kræmer Johansen (75)
Att: 24 (h/c)
Admission: Free

Next game: 08.09.2023: IFK Strömstad v Groheds IF
Next norwegian game: 09.09.2023: Tveter v Badebyen Drøbak
Previous game: 05.09.2023: Torp v Hafslund

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg