Selbak v Drøbak/Frogn 2 23.10.2023

Mandag 23.10.2023: Selbak v Drøbak/Frogn 2

Denne kvelden skulle jeg igjen se kamp i 5. divisjon, som nok må sies å ha utviklet seg til å bli den mest spennende av Østfold-kretsens divisjoner i år, og jeg valgte å holde meg i mitt umiddelbare nærområde og spasere opp til Selbak Stadion for å se et Selbak på opprykksjakt ta imot Drøbak/Frogn 2. Det viste seg at min kompis Nichlas Furu denne gang hadde blitt med til Østfold og skulle spille på topp for gjestene, to dager etter at jeg forventet å se ham i aksjon for DFIs førstelag i bortekampen mot Lisleby, men han hadde hatt andre ting å drive med på lørdagen. Det var bare å ønske lykke til, selv om jeg håpet poengene denne kvelden skulle bli værende på Selbak, der Pål og Sten som ventet også var blant de fremmøtte som jeg stilte meg sammen med.

I toppen av 5. divisjon var stillingen den at Selbak ledet an med 44 poeng på sine 21 kamper, og de hadde en liten to poengs luke ned til Greåker på andre og tre poeng ned til Idd på tredje. Ytterligere ett poeng bak der igjen lå Drøbak/Frogn 2 på fjerde, men de ville uansett ikke kunne rykke opp all den tid ikke deres førstelag gjorde det fra divisjonen over. To poeng bak Drøbak-reservene igjen lå imidlertid Ekholt, som dermed hadde fire poeng opp til andreplassen men ikke minst én kamp mer spilt enn de øvrige, så jeg følte at tapet i Rakkestad før helgen hadde vært en liten spiker i kista for deres håp om opprykk, som i stadig større grad sto mellom Selbak, Greåker og Idd; hvorav to av disse skal opp.

Denne mandagen hadde Thomas Kolseth to muligheter for vertene allerede i kampens tre første minutter, så Selbak startet friskt. Det luktet imidlertid offside da Herman Blystad sendte Selbak i føringen i det 18. minutt, men det ble ikke vinket, og dermed 1-0. Halvtimen var passert med noen minutter da Mathias Isegran headet i mål for hjemmelaget, men det ble annullert for en dytt i feltet. Et lite minutt senere sto det likevel 2-0, og det var flott forarbeid av Sondre Skulbørstad da Blystad ble tomålsscorer og doblet ledelsen. Deretter fikk også Sander Heieren ballen i mål for Selbak, men denne gang var linjemannen oppe med flagget. I det 44. minutt dunket Sebastian Engsmyr inn 3-0, og det virket avgjort da Selbak kunne ta pause med en fortjent tremålsledelse.

Tidlig i andre omgang var det imidlertid en gammel kjenning som skulle vise seg frem for gjestene. Et innlegg ble slått inn i feltet, der Nichlas Furu vant en duell med keeper, og Magnus Hart – som burde være kjent på disse trakter – kjempet inn reduseringen til 3-1. Drøbak kom lettere til nå, og i minuttene som fulgte fikk både Hart og Qerim Mazrekaj mulighet til å redusere ytterligere. I stedet var det Selbak som fikk en befriende scoring da Emil Skåksrud dunket inn 4-1. Med et kvarter igjen var gjestene nære på med et flott gjennomspill og et skudd som barberte stolpen, og fem minutter senere fikk de også ny nettkjenning da Samuel Fshaye Haile på flott vis plasserte ballen opp i motsatt kryss og sørget for 4-2. Det ble imidlertid også sluttresultatet, og Selbak ledet fortsatt an i denne spennende divisjonen.

Selbak v Drøbak/Frogn 2 4-2 (3-0)