Torp v Begby 06.02.2023

Mandag 06.02.2023: Torp v Begby

Ingen grunn til å ligge på latsiden når det var nok en lokal treningskamp på programmet denne mandagskvelden, på en bane jeg opp gjennom årene har blitt svært godt kjent med, og så også etter at jeg flyttet tilbake til Fredrikstad. Det var Torp som skulle være vertskap for et Begby-lag som hadde travle dager. Det er få om noen av kretsens klubber som har satt opp så mange treningskamper før sesongstart som Begby, og det var kun to dager siden jeg hadde sett de i aksjon mot Askim i VAR-test på Sarpsborg Stadion. Jeg mistenkte derfor at det denne kvelden kunne være snakk om et ‘blandings-lag’.

Denne kampen skulle for øvrig opprinnelig vært spilt på Begby, men problemer med banen(e) gjorde at den hadde blitt flyttet til Torp, så det var bare å busse dit opp. Jeg ankom et anlegg som bar preg av at det var vinter, med godt med snø liggende på bakken og ‘brøytekanter’ på indre bane. Det var greit å kunne varme seg noen minutter inne i ‘varmestua’ i klubbhuset til Torp mens lagene gjorde seg klare til avspark på en kunstgressbane som så ut til å være litt glatt, og det varte ikke lenge før noen episoder med spillere som opplevde å være litt Bambi på isen. Her gjaldt det nok å ha skodd seg rett, som Torp-trener Terje Jonassen sa.

I forkant av 2023-sesongen har Torp (sammen med Trøgstad/Båstad) vært en av mine personlige favoritter i sin 6. divisjons-avdeling, og dette ville bli min første kikk på torpingene i år. En gammel ringrev som fortsatt holder koken er Kenth Børresen, og det var han som dunket inn 1-0 for Torp halvveis ut i første omgang. Som om ikke det var nok, headet han også inn 2-0 fra et hjørnespark kun to minutter senere. Begby-trener Jørgen Fog var tydeligvis alt annet enn fornøyd på sidelinjen, og det hjalp heller ikke at Begby reduserte til 2-1 i omgangens siste minutt, for da lagene gikk i garderoben, svarte han bare at hans gutter «ikke hadde møtt opp».

Om Fog holdt en tordentale i garderoben vites ikke, men Begby gikk i hvert fall rett i angrep fra avspark og utlignet til 2-2 i andre omgangs første minutt. Ti minutter ut i omgangen hadde Torp igjen tatt ledelsen med 3-2, og med fem minutter igjen så det ut til at det kunne bli sluttresultatet. Da klarte imidlertid Begby å kjempe inn en ny utligning, og det skulle også vise seg å bli kampens siste scoring, slik at det endte 1-1 på Sportsplassen på Torp. Det skulle for øvrig ikke gå mer enn tre dager før jeg igjen skulle se en av disse klubbene i aksjon. Men nå ventet faktisk først en fotballfri tirsdag.