Fredrikstad v Sandefjord Fotball 08.03.2024

Fredag 08.03.2024: Fredrikstad v Sandefjord Fotball

Etter at torsdagskvelden hadde blitt tilbragt i Stjernehallen var det nå klart for en fotballkamp igjen, og til og med årets første kamp på selveste Fredrikstad Stadion, der FFK skulle fortsette sin sesongoppkjøring med å spille treningskamp mot Sandefjord Fotball. Hittil synes jeg det har sett bra og solid ut sett med FFK-øyne, og vi var spent på fortsettelsen. Selv om det var midt på dagen på en fredag, var vi derfor en liten gjeng som tok turen inn til byen og etter hvert tok oppstilling på Sørsia. Litt merkelig må det sies å være at visse andre personer som for noen år siden drev utstrakt boikott mot Ståplass Nord nå faktisk valgte å heller slå seg ned nettopp der heller enn på Sørsia, og det blir ikke mindre snodig – eller komisk, om man vil – når det samtidig dreier seg om personer som gjør åpenbare forsøk på å ta eierskap over nettopp Sørsia-navnet.

Ute på banen var uansett to lag som etter FFKs opprykk også skal møtes i årets Eliteserie, og uten å ha veldig inngående kjennskap til hva som har skjedd der i de senere år, så jeg vel på dagens motstander litt på samme måte som HamKam, som FFK hadde møtt (og slått 4-0) to uker tidligere, i den grad at det kan være et av lagene man kanskje bør satse på å ha bak seg på tabellen. Sandefjord fremsto imidlertid som et mer spillende lag, og de første tjue minuttene var det nokså jevnspilt, og kanskje også med et lite overtak for gjestene fra Vestfold. De store sjansene uteble imidlertid inn til videre, og avslutningene endte enten rett på keeper eller gikk utenfor. Det var inntil FFK i det 37. minutt tok ledelsen. Mai Traore la tilbake 45 grader, og inne i feltet kom nykommer Morten Bjørlo stormende og sendte FFK i ledelsen 1-0.

Målscoreren var en av de som ble byttet ut i pausen, og da vi kom i gang igjen, var det FFK som hadde mye ball, men uten å skape de helt store problemene for gjestenes målvakt. Etter en times tid var Sandefjord nære på da Alexander Ruud Tveter sto på bakre stolpe og var klar til å heade et innlegg i mål, men Maxwell Woledzi var reddende engel da han fikk kastet seg foran og klarert til corner. Det åpnet seg litt mer opp for FFK, og på en kontring et par minutter senere endte ballen hos den hjemvendte sønn Simen Rafn som fyrte løs. Skuddet fikk åpenbart en touch i en Sandefjord-forsvarer, og dermed ble nok keeperen litt satt ut av spill. Det sto uansett 2-0, og det skulle etter hvert også vise seg å bli sluttresultatet. Uten å briljere voldsomt, hadde FFK dratt i gang nok en solid seier, og dessuten holdt nullen for fjerde gang på de åtte treningskampene. Vår nye danske keeper Jonathan Fischer har vel dessuten fortsatt til gode å slippe inn mål i FFK-drakta.

Neste test blir KFUM hjemme, men da er jeg i Storbritannia. Jeg vil imidlertid være hjemme igjen til bortekampen mot Strømsgodset, og det skal bli spennende å følge FFK videre i oppkjøringen, og ikke minst når alvoret starter i år. Turer til bortekampene mot Brann, Viking, Tromsø og Rosenborg er allerede bestilt, så det er bare å håpe på en fin FFK-vår. Etter at spillerne hadde takket før støtten pakket vi sammen og gikk inn i sentrum, der noen av oss inntok et måltid på Burger King. Jeg hadde egentlig tenkt meg videre på en andre kamp for dagen, for i Østfoldhallen skulle Kråkerøy møte Ås litt senere, men jeg bestemte meg i stedet for å benytte sjansen til å klippe meg før UK-turen. Det gikk imidlertid såpass raskt at jeg fant ut at jeg likevel ville rekke kampen i Østfoldhallen ved å ta ferga fra Selbak over til Lisleby, men mer om den kampen i neste kapittel.

Fredrikstad v Sandefjord Fotball 2-0 (1-0)