Fredrikstad v HamKam 18.06.2021

 

Fredag 18.06.2021: Fredrikstad v HamKam

Det var duket for toppkamp i Fredrikstad denne fredagskvelden, når FFK skulle ta imot HamKam, og siden sist hadde nå også Terje Høili fått invitere folk til sin losje på stadion igjen. I den forbindelse hadde jeg igjen blitt invitert til å se kampen derfra, i likhet med min far, og jeg valgte denne dagen å ta apostlenes hester fatt når jeg dro hjemmefra. Etter en spasertur ned til Gamlebyen, tok jeg ferja til sentrum, og unnet meg en rask øl på et av byens skjenkesteder før jeg gikk for å møte min far utenfor stadion. I losjen til Høili ble det som vanlig disket opp med middag før kampen, og denne gang kom også den skadde FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Johansen innom for å gi oss en statusoppdatering.

Det var divisjonens to eneste ubeseirede lag som nå skulle møtes i den sjette serierunden av 1. divisjon 2021, og FFK toppet tabellen med HamKam lurende to poeng bak. Samtidig ville dagens oppgjør bety at Kamma-trener Kjetil Rekdal var tilbake på arenaen der han som VIF-trener i 2006 hadde sin etter hvert så kjente utblåsning og hevdet at han «ikke reiste rundt i landet for å bli pissa på…». Akkurat det ofret han neppe særlig mange tanker denne dagen, og faktum er at han har stått bak en imponerende snuoperasjon etter at tok over et nedrykkstruet HamKam i fjor. Siden den gang har de vært et av divisjonens virkelige formlag, og FFK stå nå overfor en tøff test, selv om den gode seriestarten hadde medført at FFK nå var ‘verdensmestre’ i mange av de mer optimistiske supporternes øyne.

HamKam er et fysisk og robust lag, og jeg slet med å forstå valget med å starte med den ekstremt porøse Anas Farah i Kjelsruds fravær. FFK slet da også veldig mot et HamKam som kjempet FFK totalt ut av stilen, og det var i det hele tatt begredelige greier. For å bruke FFK-trener Bjørn Johansens beskrivelse etter kampen, var det rett og slett en skikkelig «møkkakamp». Det eneste som minnet om en sjanse før pause var markkryperen fra Kristian Onsrud som ble reddet av en noe dekket FFK-keeper Håvar Jenssen. Da var det spilt rundt et kvarter, og resten av omgangen ble et stort gjesp.

HamKam startet friskest etter pause, og fikk uttelling fire minutter ut i omgangen. FFK var i ubalanse, og et innlegg ble bredsidet i mål av Rubén Alegre på bakerste stolpe. 0-1, og nå virket FFK helt utafor de neste tjue minuttene. HamKam spilte på resultatet, mens et stillestående FFK virket helt tafatte. Det var først med drøyt ti minutter igjen at FFK produserte sin første sjanse, og da kom det fra en dødball. Dansken Mads Nielsen sendte i vei en kanon som man knapt har sett maken til på stadion, men dessverre smalt ballen i tverrliggeren. Litt senere ble Nicolay Solberg spilt gjennom av Riki Alba, men da Kammas sisteskanse Julian Faye Lund reddet, endte det 0-1. En skuffende aften for FFK. Høili hadde invitert gruppa med videre på Restaurant Slippen, og der ble det både god mat og drikke til å slukke sorgene. Først ved stengetid brøt de siste av oss opp, og jeg fikk skyss hjem for å finne senga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v HamKam 0-1 (0-0)
1. divisjon
Nye Fredrikstad Stadion, 18 June 2021
0-1 Ruben Alegre (49)
Att: The maximum 600 allowed
Admission: Free

Next game: 27.06.2021: Fredrikstad v Grorud
Previous game: 05.06.2021: Notodden v Fløy-Flekkerøy (@ Kragerø)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg