Kambo v Badebyen Drøbak 28.09.2021

 

Tirsdag 28.09.2021: Kambo v Badebyen Drøbak

Etter å ha sett Eika Krapfoss få 0-10 i sekken på hjemmebane av Vansjø/Svinndal i en av dagens kamper med nokså tidlig avspark, hadde den opprinnelige planen vært å ta seg en rask Bulmers på Øre Villa Kro for deretter å sette kursen mot Ekholtbanen for å se Ekholt spille kveldskamp. Dette var jeg imidlertid klar over at ikke ville bli noe av, for kampen til Ekholt hadde forsvunnet fra listen av dagens kamper og hadde åpenbart blitt omberammet. Derfor valgte jeg å heller tusle tilbake til bussholdeplassen ved Melløs og hoppe på bussen til Sarpsborg for å ta meg hjem den veien, men jeg hadde ikke kommet altfor langt før jeg fikk en telefon som gjorde at det likevel ble en kamp nummer to på meg denne kvelden.

Min kompis Jon Erik satt åpenbart hjemme og kjedet seg, og var derfor lysten på en tur ut og se kamp. Han hadde sett seg ut Kambo sin kamp mot Badebyen Drøbak, og hadde også invitert med seg sarpingen Trond Sæterøy. Jeg var nå ikke helt overbevist, for ikke bare hadde jeg allerede besøkt Nøkkeland Stadion to måneders tid tidligere, men hadde ikke minst også en nokså tidlig avreise i vente når jeg dagen etter skulle opp til Trøndelag for å se FFKs bortekamp mot Stjørdals-Blink. Etter at han ba meg hoppe av ved Kalnes slik at han kunne plukke meg opp der, lot jeg meg til slutt overtale, slik at det ble en revisit til Nøkkeland.

For å gjenta meg selv litt fra forrige gang, er Kambo et boligområde rett nord for Moss, ikke langt fra grensen til Akershus. Allerede i 1919 var det et Kambo IL, men dette idrettslaget ble lagt ned i 1920-årene, og dagens klubb med samme navn ble stiftet i 1964. Det er ikke stort jeg kan fortelle om deres eventuelle meritter, men det sies at opprykket til det som i dag tilsvarer 4. divisjon i 1984 står høyt på listen. I dag hører de hjemme i 7. divisjon, som er laveste nivå i Østfold-kretsen, men de hadde hittil i år radet opp seire i sin avdeling, og sto med full poengpott etter seks kamper. Ved mitt forrige besøk knuste de avdelings-kollega SK Rapid-Moss 8-0 i en treningskamp, og jeg lurte den gangen litt på hvem av lagene det sa mest om, men nå i ettertid vet vi at Kambo i hvert fall har vært gode.

Nøkkeland Stadion er et temmelig grandiost navn på anlegget som ligger tilknyttet en skole, og det eneste som finnes av tribunefasiliteter er to bittesmå tribuner oppe i skråningen på bortre langside. Da vi parkerte og gikk ut av bilen, hørte vi dommeren fløyte i gang kampen, og ble stående en stund og se på fra gangveien som går forbi bak mål på den ene kortsiden. Der var det nemlig flere som hadde samlet seg, og et par av disse viste seg å være fra trenerapparatet til Vansjø/Svinndal, som jeg litt tidligere på dagen altså hadde sett knuse Eika Krapfoss. De viste seg å være trivelige og kunnskapsrike samtalepartnere som det var interessant å høre på.

Mens vi sto der og pratet, var det gjestene fra Drøbak som i det tolvte minutt tok ledelsen. Steinmo-klanen var igjen representert, og det var Ove Steinmo som var målscorer. Dermed 0-1, men med ti minutters tid til pause fikk Kambo sin utligning ved Eirik Sørling Bødtger, og fem-seks minutter senere hadde hjemmelaget snudd kampen. Tuan Thanh Tran satt inn ledermålet og sørget for at det sto 2-1 halvveis. Vertene lå dermed an til å opprettholde sin gode statistikk uten et eneste poengtap hittil i sesongen, men det var selvsagt én omgang igjen, og i motsetning til Jon Erik, fikk jeg aldri surret meg bort i kiosken før de var i gang igjen.

Vi ble stående å prate om løst og fast av først og fremst fotball-relaterte temaer mens andre omgang utspilte seg på kunstgresset på Nøkkeland. Til tross for sjanser begge veier, virket det som om Kambo var på vei mot en ny seier, og klokka jobbet også til deres fordel. Med drøyt fem minutter igjen var imidlertid Ove Steinmo nok en gang på ferde for de lilla gjestene og utlignet til 2-2. Det skulle vise seg å også bli sluttresultatet, men Kambo hadde fortsatt stø kurs mot avdelings-tittelen og opprykket til 6. divisjon (som de for øvrig også sikret seg uken etter). For oss var det bare å komme seg hjemover, og jeg fikk pakket ferdig og kommet meg i seng for å få litt søvn for turen til Trøndelag dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kambo v Badebyen Drøbak 2-2 (1-1)
7. divisjon Østfold avd. 3
Nøkkeland Stadion, 28 September 2021
0-1 Ove Steinmo (12)
1-1 Eirik Sørling Bødtger (35)
2-1 Tuan Thanh Tran (41)
2-2 Ove Steinmo (85)
Att: 41 (h/c)
Admission: Free

Next game: 29.09.2021: Stjørdals-Blink v Fredrikstad
Previous game: 28.09.2021: Eika Krapfoss v Vansjø/Svinndal

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg