Lillestrøm v Fredrikstad 12.04.2004


Mandag 12.04.2004: Lillestrøm v Fredrikstad

Etter 20 lange års fravær var FFK igjen klar for spill i øverste divisjon, og entusiasmen rundt klubben var voldsom. Rundt 3 500 bortefans var blant de fremmøtte da aristokraten fra plankebyen skulle sesongåpne borte mot Lillestrøm på Åråsen. Blant annet var det 35 busser satt opp fra Fredrikstad denne dagen, og til tross for at FFK stort sett hadde blitt tippet som jumbo av såkalte eksperter, var det optimisme å spore på Åråsens bortetribune. Det var ingen enkel sesongåpning for FFK, men de hang egentlig godt med kanarifuglene, selv om de fikk en alt annet enn lystig åpning på sitt gjensyn med toppdivisjonen.

Allerede i kampens tredje minutt sendte nemlig Arild Sundgot hjemmelaget i føringen med 1-0. Dette skjedde i forbindelse med kampens første skikkelig angrep, men om FFK var rystet så viste de vel egentlig ikke det. Drevet frem av FFK-fansen kom de seg nemlig til flere kamper, og ikke minst målsniken Markus Ringberg hadde et par gode muligheter uten at han klarte å sette ballen i nettet bak LSK-keeper Emille Baron. 1-0 ved pause var vel likevel ikke helt feil, men etter pause var muligens FFK igjen litt uheldige da keeper Steinar Sørlie igjen måtte kapitulere på et tidspunkt da de virket å være på vei til å ta litt kontroll. Det var Espen Søgård som fastsatt sluttresultatet til 2-0 foran 11 887 tilskuere.

For FFK sin del hadde det ikke vært noe spesielt lykkelig gjensyn med eliten rent resultatmessig, men det hadde egentlig aldri lagt noen demper på festen, og samtidig hadde vi fått sett visse lovende takter tross alt. Dette var for øvrig også med første møte med Åråsen Stadion, som har vært hjemmebane for LSK siden 1951. Den er selvsagt oppgradert noen ganger siden det, og det er vel også kjent at LSK er den klubben som nå har holdt seg lengst i øverste divisjon, der de har vært fast innslag siden 1974. Siden den gang har de ved fem anledninger vunnet ligaen (sist gang i 1989), og like mange ganger vunnet cupen (sist gang i 2007). Angående Åråsen skal det nevnes at anlegget har spesielle flomlys som kan “senkes” etter kamp, og årsaken til dette er den nokså nære beliggenheten til Kjeller flyplass.

 


 

Norwegian ground # 16:
Lillestrøm v Fredrikstad 2-0 (1-0)
Eliteserien
Åråsen Stadion, 12 April 2004
1-0 Arild Sundgot (3)
2-0 Espen Søgård (64)
Att: 11 887

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg