Skeid v Odd Grenland 06.05.2015


Onsdag 06.05.2015: Skeid v Odd Grenland

Planen min denne dagen hadde opprinnelig vært å dra ned til Halden for å se Kvik Halden v FFK i cupen, men med 280 kroner hver vei med toget (i tillegg til buss tur/retur Drøbak – Ski) falt det bort da broren min ikke lenger hadde mulighet til å kjøre til Halden. Jeg var likevel lysten på en dose cup-fotball, og tok en ny kikk på kampmenyen, der Skeid v Odd Grenland og Kjelsås v Strømsgodset var de mest aktuelle. Dessverre spiller ikke lenger Skeid på Voldsløkka, men på den nokså uinteressante Nordre Åsen, og etter å ha tatt trikken til Grefsen stasjon gikk jeg den korte veien dit.

Den gamle storheten har tatt med seg alle sine pokaler (inkludert ett seriemesterskap og hele åtte cupmesterskap) som står utstilt inne i klubbhuset, der jeg faktisk fikk rasket til meg en stensil med lagoppstillingene. Jeg kom faktisk også i prat med en eldre kar som klaget sin nød over hvordan den moderne fotballen også har inntatt Norge, mens han mimret tilbake til tider da Skeid var en storhet som i perioder brukte denne banen som treningsbane. Som han sa var det på den tiden helt usannsynlig at Skeid skulle spille sine kamper her, men det er nå tilfelle. Samtidig står Voldsløkka står der forlatt og forfaller mens kommunepolitikerne prøver å bestemme seg for hva som skal skje med den. Det er planer for å oppgradere (og flytte!) Voldsløkka, men mangelen på bevillninger gjør at intet har skjedd.

Det dreide seg om andre runde i cupen, og Skeid hadde besøk av et av Tippeligaens topplag i form av Odd Grenland. Stort sett alle de 500 tilskuerne befant seg på den ene langsiden, da motsatt langside var sperret av, og Nordre Åsen har så godt som ingen fasiliteter. De som hadde håpet på en cupbombe fikk snart en realitetssjekk da Odd tok ledelsen ved veteran Frode Johnsen. Etter 25 minutter ble ledelsen doblet, men rett før pause reduserte vertskapet på flott vis. Odd burde soret flere mål og avgjort før dette, men i stedet slapp de Skeid inn i kampen, og etter pause var det sjanser begge veier. Da hjemmelaget satset stadig mer offensivt i jakten på utligning, kom i stedet to raske mål imot helt på tampen, og Frode Johnsen ble for øvrig tomålsscorer.

1-4 kunne i og for seg vært stillingen ved pause, men når Odd først drev sjansesløseri og slapp Skeid inn i kampen, var det likevel noe flatterende ut fra det som skjedde i andre omgang. Men Skiends-laget hadde tatt seg videre uten å imponere, på en kveld der overraskende mange Tippeliga-klubber snublet mot motstand fra lavere divisjoner. Både FK Haugesund og Start gikk på virkelige stjernesmeller, men det som høstet mest jubel blant begge grupper med supportere denne kvelden var at Vålerenga ble slått ut av Gjøvik/Lyn. Fantastisk! Det var mitt lille høydepunkt denne dagen, og særdeles skadefro kunne undertegnede spasere til Sinsen T-banestasjon og starte hjemreisen.

 

Norwegian ground # 32:
Skeid v Odd Grenland 1-4 (1-2)
NM Cupen, 2. runde
Nordre Åsen, 6 Mai 2015
0-1 Frode Johnsen (13)
0-2 Emil Jonassen (26)
1-2 Jibril Bojang (42)
1-3 Frode Johnsen (88)
1-4 Jonathan Lindseth (90+1)
Inngang: 100 kr
Tilskuere: 500

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg