Drøbak/Frogn v Østsiden 24.07.2017

Mandag 24.07.2017: Drøbak/Frogn v Østsiden

Det var nå over en måned siden sist jeg var på fotballkamp, så da det denne dagen var duket for mandagskamp mellom DFI og Østsiden, benyttet jeg anledningen til å rive meg løs fra britiske terminlister og planlegging av min august-tur, for igjen å få med meg kamp på Seiersten Stadion. Dette ville være første kamp etter divisjonens lille sommerferie, men samtidig siste kamp før serien «snur» i 3. divisjon avdeling 1. Jeg hadde hørt rykter som fortalte at et par av DFIs afrikanere/franskmenn muligens fortsatt ikke hadde dukket opp igjen etter ferien, men det viste seg nokså overdrevet (én av de hadde vel uteblitt og dratt til prøvespill i Algerie).

Derfor var det da også et DFI med et par forfall som ønsket velkommen da jeg satt på med min nabo Pia ned til Seiersten like før kampstart. Hun hadde allerede svippet ned sin kjæreste Nichlas (Furu), som vi nå fikk vite skulle starte på benken da han slet med et stort gnagsår på hælen etter å nylig ha byttet til nye fotballstøvler. I tillegg manglet Samy Slama som fortsatt var i utlandet, og midtbanespiller Peder Mæhle som slet med halsbetennelse. Uten at det nødvendigvis var avgjørende, så var det i hvert fall Østsiden som tok kontroll over kampen fra start etter at vi hadde fått betalt oss inn med 100 kroner.

Allerede etter et par minutter virket DFI heldige som ikke fikk straffe mot seg, selv om dommeren nok var bedre plassert enn undertegnede. «Øssiæ» dominerte mot et DFI som ikke hang med, og det var kun litt dårlig presisjon i avslutningsfasen som ved flere anledninger gjorde at ikke hjemmelaget fikk flere mål imot før hvilen. Det, i tillegg til noen gode redninger fra DFI-keeper Samsu Lowe. Men Østsiden har sikret seg målsniken Alban Shipshani, som om man skal tro NFF sine sider ikke minst har en helt vanvittig scorings-statistikk fra sin tid med Rilindja. Kanskje vil noen huske ham bedre fra kampfiksing-skandalen i Follo FK, men det var i hvert fall han som sørget for at gjestene fra den andre siden av Fredrikstad-brua kunne gå til pause med ledelse.

Målet kom i omgangens siste ordinære minutt, og det er alltid et temmelig bittert tidspunkt å slippe inn på, men etter en omgang der DFI skal være fornøyd med at det ikke ble både to og tre, var det alt annet enn ufortjent at det sto 0-1 da lagene gikk i garderoben. Skjønt, Østsiden ble igjen ute på gresset – eller rettere sagt plastikken – for å unnagjøre pausepraten der. Der jeg en periode satt med Pias far Jens, fikk vi også signal fra Nichlas som tydet på at han skulle innpå i løpet av andre omgang, og det var åpenbart at noe måtte gjøres, så for DFI sin del var det bare å håpe at Teiturs pauseprat hadde vært til inspirasjon.

Etter pause var det da også langt mer jevnspilt, og allerede i omgangens fjerde minutt fikk DFI sin utligning. Atle Tronsmoen er en spiller jeg har stor sans for, og han kan varte opp med noen herlige raid ute på kantene. Ved denne anledning var det på venstrekanten at han kjørte dribleshow og dro av et par bortespillere før han la hardt inn foran mål. Der ble ballen styrt i eget mål av Østsiden-spiller Stian Martin Nicolaysen, men Atle skal uten tvil ha æren for målet. Nå ble det mer fart i DFI, og badebyguttene hadde åpenbart fått blod på tann og var i ferd med å på alvor kjempe seg inn i kampen igjen og jakte seier. I stedet slo Østsiden til igjen med ny scoring på et dårlig tidspunkt; akkurat idet DFI var på vei til å ta et visst grep.

Vi nærmet oss nemlig timen spilt da Alban Shipshani altså nok en gang straffet DFI og besørget 1-2, og verre skulle det bli da samme mann kun to minutter senere sikret seg hattrick ved å utnytte nølende defensivt DFI-spill. 1-3, og nå begynte det å se vanskelig ut for hjemmelaget, som gjorde et offensivt bytte ved å sette inn Nichlas (Furu) som spiss – noe han ikke har spilt på førstelaget på en stund. DFI virket å få litt mer trøkk fremover med en mann ekstra der fremme, og de fikk tildelt straffespark da venstrebacken Mats Lien Vågan gikk på et herlig raid der han dro av flere mann før han ble felt innenfor 16-meteren.

Østsiden-spillerne tente voldsomt, og en hel gruppe av de løp unisont opp i synet på dommeren for å protestere. Minst en og muligens to av de presterte til og med å tydelig dytte til kamplederen, men sistnevnte var ikke tøff nok til å gi det røde kortet, og nøyde seg med gult til to bortespillere. Da Mikkel Aarstrand omsider fikk ta straffesparket gjorde han ingen feil, og DFI reduserte dermed til 2-3 i det 73. minutt. Fornyet håp for de rødkledde, og nå virket det som om et slitent Østsiden var mest opptatt av å forsvare ledelsen mot et DFI som jaktet utligning.

M’Bandy Camara hadde en avslutning i stolpen, men det virket å gå mot borteseier da Atle Tronsmoen igjen tok ansvar ute på venstrekanten. Han spilt igjen hardt inn foran mål, og ballen ble åpenbart nok en gang styrt i mål av en Østsiden-spiller. Denne gang var det Rang Feraj, men jeg stusset litt da Nichlas av speaker ble kreditert som mulig målscorer. Han presset riktignok en av Østsiden-spillerne, men det så for meg ut som om det var i duellen etter at Mamadou Diagne Latyr presset Øssiæ-spilleren til å score selvmål. Det får kanskje være et kompliment til hvordan Nichlas har dyrket brunfargen i sommer. Godt jobbet av begge, uansett, og DFI hadde i hvert fall utlignet til 3-3 i det 90. minutt.

Like etterpå kunne faktisk DFI sikret alle poengene, men fra en corner gikk headingen til Mamadou Diagne Latyr noen centimetere på feil side av aluminiumen. Etter noen minutter tilleggstid blåste derfor dommeren av med uavgjort, til voldsom irritasjon for bortespillere som omringet dommeren og hevdet han hadde kostet de seieren. Deres hattrick-helt var temmelig amper der han på sin vei av banen skjelte ut både dommertrio og andre som forsøkte å fortelle ham at kampen var slutt. De to tabellnaboene hadde delt poengene, og det var etter hvert på tide å komme seg hjemover for å fortsette planleggingen av Englands-turen.

Drøbak/Frogn v Østsiden 3-3 (0-1)