Rygge v Gresvik 05.02.2024

Mandag 05.02.2024: Rygge v Gresvik

For andre mandag på rad gikk turen til Rygge, og til tross for en forsinket buss, ankom jeg Rygge stasjon med rundt ti minutter til kampstart. Der fikk jeg snart selskap av min banehopper-kompis Stig-André Lippert, som hadde fått lagt sin arving og dermed bevilget seg en kamp. Sammen skulle vi se Rygge fortsette sin sesongoppkjøring med treningskamp mot Gresvik. Dette var et litt spesielt oppgjør i den forstand at de to var involvert i en kontroversiell siste dag av 2023-sesongen. Gresvik sikret plassen med et nødskrik på bekostning av nettopp Rygge da de gikk forbi sistnevnte på målforskjell. Det skjedde etter at Rygge avsluttet sesongen med å slå Lisleby med 5-0, men det hjalp lite da Gresvik feide Rygges lokalrival Ekholt av banen med hele 13-1 i det som av flere ble beskrevet som en parodi av en kamp der Ekholt-spillerne var feil skodd og fremsto som Bambi på isen.

Nå fikk jo Rygge uansett beskjed i januar om at de likevel får spille i 5. divisjon i år, da Kvik Halden trekker sitt andrelag (som tar over plassen til tredjelaget i 7. divisjon), så kanskje var det derfor litt lettere å se humoristisk på det og påminne de involverte i denne treningskampen om å ta med flere sett med sko slik at de ville være skodd etter forholdene. I likhet med hva som var tilfelle en uke tidligere, var det også denne gang en noe innsnevret bane takket være isete forhold, men det skulle vise seg å være en ganske underholdende treningskamp vi var vitne til i Rygge denne mandagskvelden.

Det var gjestene fra Trondalen som slo til først, da de tok ledelsen i kampens femte minutt. To minutter senere hadde Rygge ballen i nettet, men det ble annullert for offside. Etter et kvarter fikk de likevel sin utligning da Thomas Gammelsrød Olsen fant nettmaskene med et skudd fra like utenfor 16-meteren. Drøyt ti minutter senere var Gresvik tilbake i ledelsen da det ble lagt tilbake til en Gresvik-spiller som scoret til 1-2. Deretter rakk de også å øke til 1-3 før pause, da de skar inn fra kanten og satt ballen i mål. Det var også stillingen da lagene tok pause mens vi benyttet anledningen til å varme oss litt inne i kiosken i klubbhuset.

I det 64. minutt reduserte Rygge til 2-3, og det kom som følge av en flott lobb fra 16-meteren over en utrusende keeper. Muligens var en spiller deretter borti og pirket ballen inn, men Oliver Berg Askland ble i hvert fall kreditert. Fem minutter senere gjenopprettet imidlertid Gresvik sin tomålsledelse med et flott langskudd, men ytterligere fire minutter frem i tid reduserte Rygge igjen; denne gang til 3-4. Henrik Wold var mannen som scoret med et kontant skudd i mål, og fastsatt med det sluttresultatet. Etter denne dosen med god underholdning på en kald mandagskveld var det bare å komme seg med toget tilbake til Fredrikstad.

Rygge v Gresvik 3-4 (1-3)