Selbak v Tune 29.01.2022

 

Lørdag 29.01.2022: Selbak v Tune

Denne lørdagen var det opprinnelig et lite knippe kamper som hadde vært oppe til vurdering, men når jeg endte opp med å sove såpass lenge som jeg gjorde, begrenset det seg drastisk, og spesielt når jeg også ble sittende å surre såpass lenge at jeg ville slitt med å nå selv oppgjøret mellom Moss og Sprint-Jeløy. Derfor falt valget ned på den mest lokale av dagens alternativer, og det var først etter at klokka hadde passert 13.30 at jeg kom meg ut døra for å sette kursen mot Selbak Stadion. Jeg vurderte å sykle dit opp, men valgte apostlenes hester, og ankom med kun et minutt eller to til avspark.

Der skulle Selbak ta imot Tune til treningskamp, og det skulle skje på kunstgressbanen. Anlegget til Selbak består som kjent av to baner, og begge disse var i sin tid gressbaner, men nå er det én gressbane og én bane med plastikk, med parkeringsplassen mellom seg. Som banehopper har jeg inntil nå hatt en policy på at jeg i slike tilfeller har regnet det som én besøkt bane da det er del av samme anlegg. Dette har jeg også vært nokså sta på, men da jeg ser hvilken vei det går, er det tydeligvis på tide å bite i det sure eplet og regne anlegg som Selbak ‘dobbelt’. Nå var jo dette uansett en revisit uavhengig av hvilken bane man denne dagen skulle spille på, all den tid jeg tidligere har sett kamper på begge.

Selbak hadde jo som kjent en vanskelig oppkjøring til fjorårets sesong, der de lenge sto i fare for å måtte trekke laget sitt. Inn kom Flemming Johansen som trener, og han fikk samlet en gruppe spillere, slik at neste mål nå var å beholde plassen i 4. divisjon. Denne oppkjøringen tatt i betraktning, så de slett ikke så verst ut de par gangene jeg så de forrige sesong, men de måtte likevel ta turen ned i 5. divisjon, der de i år tar samling i et forsøk på å returnere. Dagens motstander var et Tune-lag som i fjor kjempet i toppen av sin 6. divisjons-avdeling, og da de sies å ha mye av det samme mannskapet, vil jeg forvente å se de der oppe også i år.

På gressvollen på den ene langsiden tok jeg oppstilling sammen med min kompis Anders Askedal, som tilfeldigvis også har påtatt seg rollen som oppmann i Selbak. Han fortalte at de nå hadde en solid gruppe spillere på kontrakt, og var optimistisk på klubbens vegne med tanke på mulighetene for en snarlig retur til 4. divisjon. De skal nok få god motstand, men jeg tror optimismen kan være berettiget i forhold til at jeg i hvert fall forventer å se de kjempe i toppen. Nå skulle vi få se litt på hva Flemming og hans gutter hadde å by på, og vi fikk snart også selskap av Trond Sæterøy som også hadde tatt turen. Det var det i det hele en del som hadde gjort, og jeg talte meg etter hvert frem til 59 tilskuere, som vel må sies å være bra for en treningskamp i januar.

Nå var det jo kraftig vind denne dagen, og Selbak Stadion ligger jo åpent til og er beryktet i området for nettopp dette, så det var kanskje ikke noen voldsom overraskelse at vindene virkelig satt sitt preg på kampen. Det ene målet hadde de måttet binde fast, og her var det tydelig at det kunne være en god idé å holde ballen mest mulig langs bakken. Tune hadde medvind i første omgang, og det var nok kanskje litt medvirkende til at det var de som skapte mest før pause. Selbak så imidlertid ut til å finne ut av det utover i omgangen, men i dens siste ordinære minutt tok Tune ledelsen. En stupheading ble glimrende reddet av Selbak-keeperen, som også reddet returen, men nok en retur ble fulgt opp med scoring signert Sindre Berntsen. Dermed 0-1 halvveis.

Nå var det Selbak sin tur til å spille i medvind, og det tok kun drøyt to minutter før Sivert Thorsen hadde utlignet for ‘lerpæddene’. Nå hadde de fått blod på tann, men de måtte vente til det 76. minutt før de igjen kunne feire scoring. Da var det Sebastian Engsmyr som sendte Selbak i ledelsen med 2-1. Det virket i perioder som om vinden var i ferd med å avta noe, men det var fortsatt friskt og satt fortsatt et visst preg på spillet ute på kunstgresset. Ytterligere scoringer ble det uansett ikke, og dermed endte det 2-1. Så gjenstår det å se om disse klubbene kan sette sitt preg på hver sin divisjon denne sesongen. For meg var det bare å spasere hjem igjen for en stille og rolig lørdagskveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Tune 2-1 (0-1)
Friendly
Selbak Stadion (KG), 29 January 2022
0-1 Sindre Berntsen (45)
1-1 Sivert Thorsen (47)
2-1 Sebastian Engsmyr (76)
Att: 59 (h/c)
Admission: Free

Next game: 30.01.2022: Askim Fotball v Rakkestad
Previous game: 28.01.2022: Sparta v Tistedalen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg