Sparta v Tistedalen 28.01.2022

 

Fredag 28.01.2022: Sparta v Tistedalen

Etter torsdagens utflukt til Göteborg for å se FFKs treningskamp mot svenske Häcken, var det ingen grunn til å hvile på laurbærene, så jeg hadde planlagt å se en kamp også denne dagen. I løpet av dagen hadde jeg dog vært inne på tanken om å droppe det og bli hjemme, men fant til slutt motivasjonen til å komme meg av gårde og sette kursen mot ‘den andre byen’, der Sparta skulle ta imot Tistedalen til treningskamp. Jeg busset opp til Sarpsborg bussterminal, der jeg unnet meg en baconpølse fra Narvesen-kiosken mens jeg ventet på bussen som kjører forbi Sparta Amfi, som jo ligger rett ved siden av Spartabanen. Den kom noenlunde i rute, og med rundt tjue minutter til avspark ankom jeg kveldens kamparena.

Mens jeg satt på bussen hadd jeg blitt kontaktet av min kompis Jon Erik, som nå meldte at også han ville sette kursen mot Spartabanen, og han ankom noen få minutter etter meg, slik at vi nå i hvert fall var en liten ‘delegasjon’ fra riktig side av kommunegrensene. Det var ikke tilfelle med Trond Sæterøy, som jeg også visste ville dukke opp, og som så gjorde like etter oss. Der ble vårt trekløver stående og skravle frem til kampstart, mens vi konstaterte at hjemmefolket nok var tilfreds med oppmøtet for en treningskamp i januar. Jeg talte forresten etter hvert 44 tilskuere, og det er vel slett ikke så verst.

Kveldens treningskamp skulle spilles mellom to lag som i år vil møtes i 4. divisjon. Tistedalen slet i fjor lenge i bunnstriden i den divisjonen, men det var som kjent Selbak og Kråkerøy 2 som til slutt måtte ta turen ned. I 5. divisjon var det Drøbak/Frogn 2 som vant foran Greåker, og Sparta tok tredjeplassen etter å ha sneket seg forbi Gresvik på slutten av sesongen. Siden DFI 2 ikke kunne rykke opp, betød det imidlertid at Sparta fikk rykke opp sammen med Greåker, og det skal bli interessant å se hva de kan gjøre i årets 4. divisjon. Da en liten delegasjon østeuropeiske Sparta-fans ankom ikledd balaklava, mistenkte vi at det kunne bli litt liv også utenfor banen, men alt gikk etter hvert nokså rolig for seg.

Spartabanen ligger som tidligere nevnt rett bak Sparta Amfi, der kunstgressbanen er anlagt på tvers i forhold til hockeyhallen. På den siden hadde den ivrigste Sparta-fansen tatt opphold i de utvendige trappene til Sparta Amfi, mens majoriteten av de øvrige fremmøtte så kampen fra motsatt langside, der man har klubbhuset. Her kan man for øvrig ta seg opp på klubbhusets balkong for å se kampen fra elevert posisjon, men vår lille gruppe holdt seg denne gang nede på bakken. Derfra kunne vi se at Sparta i det 38. minutt tok ledelsen 1-0 ved Keywan Ahmadi, og det var ikke ufortjent at denne ledelsen sto seg også til pause.

I andre omgang fikk vi også selskap av Sparta-entusiast Kenneth Sørensen, som heldigvis kunne være behjelpelig med å identifisere målscorerne. Han hadde også med seg blant annet en av gutta bak podcasten Kald Kaffe, så nå var vi en liten gruppe som kunne se andre omgang bli sparket i gang. Sparta skulle nå gi gjestene fra Tistedalen en aldri så liten bakoversveis, for Dana Peroti doblet hjemmelagets ledelse et drøyt minutt etter pause, og fem minutter senere økte Gianni Turnsek til 3-0. Sparta var imidlertid ikke ferdige, for ytterligere to minutter senere scoret Dana Peroti sitt andre og sørget for 4-0.

Etter denne frenetiske starten på andre omgang, roet det seg igjen litt ned, men det var liten tvil om hvem seieren ville gå til. Sparta hadde også et skudd like utenfor helt på tampen, men det endte til slutt med 4-0 til vertene, og det må vel sies å være godkjent mot en av årets divisjons-kollegaer. Jeg kom for øvrig frem til at 44 tilskuere var til stede. Selv satt vi kursen hjemover, og jeg satt nå på med Jon Erik, som foreslo en tur ned på vår lokale pub. Det ble enstemmig vedtatt, og etter å ha benyttet anledningen til å også hente ut en pakke på ‘posten’, tilbragte vi omkring to hyggelige timer på Rodgers pub før jeg takket for meg og spaserte hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sparta v Tistedalen 4-0 (1-0)
Friendly
Spartabanen, 28 January 2022
1-0 Keywan Ahmadi (38)
2-0 Dana Peroti (47)
3-0 Gianni Turnsek (52)
4-0 Dana Peroti (54)
Att: 44 (h/c)
Admission: Free

Next game: 29.01.2022: Selbak v Tune
Previous game: 27.01.2022: BK Häcken v Fredrikstad
Previous norwegian game: 26.01.2022: Hvaler v Gresvik

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg