Selbak v Tveter 28.03.2022

Mandag 28.03.2022: Selbak v Tveter

Etter en svært hektisk april og første halvdel av mai, kan jeg nå forhåpentligvis endelig få unna litt her på bloggen igjen, selv om jeg ikke akkurat har til hensikt å ligge på latsiden i ukene som kommer heller. Da får jeg starte med å invitere deg med rundt halvannen måned tilbake i tid, til en mandagskveld i slutten av mars, og til et Selbak Stadion der Selbak skulle ta imot Tveter til treningskamp. Kampen skulle riktignok spilles på kunstgresset; noe som i seg selv ikke er direkte overraskende årstiden tatt i betraktning. Jeg var jo i denne perioden opptatt med planlegging av den nært forestående turen til Storbritannia, men rev meg løs noen timer for å ta turen opp for å kikke på.

Et drøyt år etter at klubben var nære på å trekke laget da de rett og slett hadde problemer med å stille lag, virket det som om Selbak og trener Flemming Johansen hadde fått skuta på rett kjøl. Selv i fjorårets nedrykkssesong var det positive ting å ta med seg, og virker nå uten tvil ytterligere styrket. De var før sesongstart min personlige favoritt til 5. divisjons-tittelen og en umiddelbar retur til 4. divisjon. Nå skulle de teste formen mot Tveter, som nå gledelig nok er tilbake med A-lag etter flere år uten. Det skal være snakk om en kompisgjeng med gutter som har bakgrunn i andre klubber høyere opp i Østfold-fotballen, og det det hadde vist hittil i oppkjøringen hadde vært medvirkende til at mange hadde de som favoritt i deres 7.divisjons-avdeling.

Gjestene skulle imidlertid få litt å bryne seg på når de nå skulle prøve seg mot en av opprykksfavorittene fra to divisjoner høyere opp, og i det niende minutt scoret Sebastian Engsmyr hjemmelagets første. Stian Børresen har siden i fjor meldt overgang fra Hafslund, og scoret deretter to mål på fem minutter, før Engsmyr rundt keeper og sørget for 4-0 seks-sju minutter før pause. Tveter fikk imidlertid pyntet noe på resultatet før hvilen, og reduseringen kom i form av en kanon via tverrliggeren etter at vertene ikke helt hadde klart å klarere et hjørnespark. Dermed sto det 4-1 halvveis.

Hverken Sebastian Engsmyr eller Stian Børresen var imidlertid ferdig for kvelden. Via tverrliggere økte Engsmyr til 5-1 i det 63. minutt, og drøyt ti minutter senere noterte han seg også for sitt fjerde mål for dagen. Det var naturlig nok aldri noen tvil om hvor seieren ville havne, og Børresen noterte seg like etter for et hattrick og fastsatt med det sluttresultatet til 7-1. Man får håpe at de to lagene fikk litt ut av kveldens økt, og jeg holdt de fortsatt som mine personlige favoritter i hvert sin respektive divisjon og avdeling. Nå var det bare å komme seg hjem og få fortsatt planleggingen av den kommende og etterlengtede turen.

Selbak v Tveter 7-1 (4-0)