Bærum v Fredrikstad 21.06.2015


Søndag 21.06.2015: Bærum v Fredrikstad

Jeg hadde en stund luftet tanken om å se Bærum v FFK for min bror, men da han ble opptatt denne helgen valgte jeg å se an entusiasmen søndag formiddag. Den var det ingenting å si på, da jeg uansett ikke hadde andre planer, og jeg begynte til og med å se på muligheter for en dobbel. Med avspark klokka 15.00 i Sandvika, hadde jeg håp om å kunne rekke Strømmen v Follo med avspark tre timer senere. Det virket som om jeg i så fall måtte gå fra Kadettangen før kampslutt og at det ellers ville være helt på håret, men noe overrasket (det burde jo strengt tatt ikke overraske) konstaterte jeg at jeg mye kjappere og enklere kunne ta meg til Drammen for å se Strømsgodset v Tromsø. Planen var lagt, og jeg satt meg på bussen til Oslo mens jeg bestemte meg for å utsette ta beslutningen om en dobbel eller ikke og ta det som det kom.

Etter å ha hoppet av ved Bussterminalen, satt jeg meg på toget vestover, og steg av på Sandvika stasjon. Derfra orienterte jeg meg raskt nedover mot Kadettangen, og etter å ha krysset under E18 ble jeg møtt av det som fremsto som en byggeplass der man av en eller annen grunn har funnet det naturlig å reise en stor Kristus-statue på utsiden av anlegget jeg fortsatt referer til som Kadettangen, men som nå offisielt har navnet Sandvika Stadion. Som det første navnet tilsier, ligger det flott til på en tange med Sandviksbukta på den ene siden og Sandvikselven på den andre. Bortetribunen befinner seg på bortre kortside, ytterst på tangen ved gangbrua ut mot Kalvøya. Byggearbeidet betød at veien videre var sperret av på den ene siden, slik at jeg måtte gå utover på siden ut mot Sandvikselven, der jeg straks satt kursen mot inngangen.

Snart hadde jeg med rundt tre kvarter til avspark fått levert mine 100 kroner i inngangspenger til karen i bua på innsiden, men på spørsmål om det var noe kampprogram tilgjengelig, måtte han unnskylde seg for å høre med andre klubbrepresentanter. Etter et par minutter kom han tilbake med en bunke, og unnskyldte seg for at det kun var et A4-ark brettet i to, med en forside og lagoppstillinger og tabell inni. Det var i det minste gratis, og etter å ha kastet et blikk på de to lags utvalgte kunne jeg skue utover dagens kamparena. Men jeg hadde ikke stått ved gjerdet i mer enn to-tre sekunder før en av vaktene kom for å fortelle at han ifølge reglementet måtte be meg ta plass på tribunen – og det til tross for at det som sagt var tre kvarter til kampstart.

Denne vakten kunne i det minste fortelle litt om byggearbeidet på utsiden, der man visstnok er i ferd med å bygge et badeland. Jeg tok meg opp på tribunen, og tok meg bort til den ene enden, der de på de øverste radene er ståtribune. Bortesupporterne befinner seg her under åpen himmel, og det er i og for seg to tribuneseksjoner der delen som er nærmest inngangspartiet (og Sandvikselven) er en nymotens metalltribune med svarte plastseter montert. Lenger bort, der jeg tok plass, er det åpenbart en eldre tribune i tre. Der har man montert blå plastseter på noen av benkeradene i tre, mens de øverste to benkeradene har fått forbli ståtribune.

Sett herfra har man langsiden med hovedtribunen på venstre hånd, og denne strekker seg vel drøyt en tredel av banens lengde. Den har svarte plastseter med noen gule seter som staver ‘BÆRUM’ i seteformasjonen. Bortenfor denne hovedtribunen står «Bærum SK hallen», eller «Bobla» som den er kjent som lokalt, nesten helt inntil gressmatta. På motsatt langside finner man laglederbenkene, og noen brakker som TV-folket filmet kampen fra, men ingen fasiliteter for tilskuere. Det er det heller ikke på motsatt kortside, der man kan se klubbhuset på utsiden.

Entusiasmen er for tiden langt fra det den har vært i FFK, der det ene surrehuet verre enn det andre i altfor lang tid har fått styre og stelle, men det dukket da snart også opp en del FFK-supportere – dog ingen jeg har pleid å omgås. Jeg hadde vært tidligere ute enn planlagt, og slo i ihjel litt tid ved å kjøpe meg en brus og en pølse i kiosken bak tribunen, før det omsider begynte å dra seg mot kamp om poeng i 1. divisjon. Bærum lå på 4. plass, 9 poeng bak Sogndal som hadde fått en solid luke i toppen. De må dermed sies å ha vært favoritt mot et FFK som befant seg nest sist – 11 poeng bak Bærum, og med tre poeng opp til lagene over nedrykksstreken.

Selv om jeg ikke lenger følger like nøye med FFK som for noen år siden, er det for meg en gåte hvordan visse personer før sesongen presterte å utrope de til en kandidat til direkte opprykk. Arne Erlandsens inntreden hadde nok økt optimismen hos noen, men jeg var fortsatt ikke overbevist…først og fremst fordi problemene i FFK stikker langt dypere og sannsynligvis ikke kan løses med et trenerbytte alene. Det var uansett FFK som var best den første halvtimen, men uten å få uttelling. Og da Kristoffer Tollås sendte vertene i føringen, virket det som om gjestene resignerte, og Bærum kontrollerte greit inn til ledelse ved pause.

807 tilskuere fikk imidlertid se at FFK tok grep igjen allerede fra start i andre omgang, og etter kun et par minutter fikk de omsider målet de fortjente da Loic Abenzoar scoret på en retur etter klabb og babb i Bærum-feltet. Men igjen slapp de Bærum inn i kampen, og et kvarter senere tok vertene igjen ledelsen etter å ha styrt spillet siden utligningen. Denne gang var Andreas Aalbu målscorer i form av et skudd fra drøyt 20 meter. Jeg sto med en følelse av at jeg var vitne til et nytt FFK-tap, men med kvartet igjen våknet plutselig guttene fra Plankebyen.

Først serverte Simen Rafn et innlegg som Henrik Kjelsrud Johansen headet elegant i mål til 2-2, og nesten rett fra avspark stormet FFK igjen i angrep på en kontring. Dag Alexander Olsen og Rozhat Shaswari kom to mot en, Olsen spilte over til Shaswari, og den tidligere Bærum-spilleren satt inn 2-3 mot gamle lagkamerater. Snuoperasjonen var et faktum, og selv om Breæum forsøkte å presse på for en utligning, holdt rødbuksene ut og kunne ta med tre viktige poeng hjem til Østfold. For min del hadde jeg bestemt meg for å få med meg ytterligere en kamp, og strøk ved kampslutt umiddelbart på dør for å rekke 17.04-toget fra Sandvika til Drammen.

Norwegian ground # 37:
Bærum v Fredrikstad 2-3 (1-0)
1. divisjon
Kadettangen (Sandvika Stadion), 21 Juni 2015
1-0 Kristoffer Kipperberg Tollås (31)
1-1 Loic Abenzoar (48)
2-1 Andreas Aalbu (63)
2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (76)
2-3 Rozhat Shaswari (77)
Inngang: 100 kr
Tilskuere: 807

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg