Grorud v Fredrikstad 24.10.2021

 

Søndag 24.10.2021: Grorud v Fredrikstad

Til tross for julebordet dagen før, var jeg nokså frisk og rask da jeg kom meg opp og gjorde meg klar for å ta bussen inn til Fredrikstad. Derfra hadde Plankehaugen satt opp gratis buss til bortekampen mot Grorud, og den skulle ha avgang klokken 12.00. Jeg hadde opprinnelig vurdert å reise inn på egen hånd med tog, men med gratis buss kunne jeg like gjerne bli med Plankehaugen, samtidig som det gitt situasjonen i supportermiljøet kunne være greit å bygge litt broer. Jeg fikk ikke med meg min kompis Jon Erik, som måtte jobbe, men David hadde meldt seg på og kom i siste liten for å få være med slik at jeg tilbragte bussturen inn til Oslo og Groruddalen i samtale med ham.

Vi parkerte utenfor Grorud Stadion med en drøy time til kampstart, og jeg benyttet noe av ventetiden til å oppsøke naboen Kafe Steinbra og slå meg ned med en øl på utsiden der. Jeg fikk snart selskap av noen flere FFK-ere, før vi brøt opp og gikk hele veien rundt til bortetribunen. Det har tydeligvis skjedd saker og ting på Grorud Stadion siden jeg først så kamp her på våren i 2015. Den gang måtte Grorud bite i gresset for plastklubben Sarpsborg 08, og jeg håpet selvsagt på nye borteseier i dag; denne gang for FFK. Til tross for at Grorud Stadion fortsatt ikke byr på de beste fasilitetene vi som FFK-supportere opplever i løpet av denne sesongen, har det i hvert fall vært en aldri så liten bedring.

Grorud IL ble stiftet i 1918, og har i tillegg til fotball blant annet annet både futsal, tennis og turn. I 2015 ble de sågar norgesmestre i futsal. Om vi holder oss til fotballen, var Grorud IL en av klubbene som inngikk i det ikke altfor vellykkede prosjektet med samarbeidsklubben Groruddalen BK, som opererte i perioden 2002-2008. Klubben har ellers gjort nokså lite av seg inntil de senere år, men tilbake på ‘egne ben’ sikret de i 2019 opprykk til 1. divisjon, og klarte i fjor å berge plassen. For en klubb av Grorud sin størrelse er det ingen liten bragd i seg selv, men også i år har det vært en kamp mot nedrykk.

Mens Grorud trengte poeng i kampen mot nedrykk, hadde FFK behov for poengene for å henge med i opprykksstriden. Jeg glemte i farten å raske med meg et eksemplar av Grorud sin utgave av «OBOS-magasinet» før jeg gikk over mot bortefeltet, og der var det ingen å se, men det var fort glemt, for jeg fikk raskt andre ting å tenke på. Jeg hadde nemlig latt meg overtale til å flagge på indre bane med et av de enorme FFK-flaggene under innmarsjen. Etter initiativ fra en av de andre flaggerne ble dette til alt overmål gjort i bar overkropp, men denne muligens noe pinlige seansen var snart over slik at vi kunne konsentrere oss om kampen fra var posisjon på den ene kortsiden, der vi igjen var plassert bak et nett.

Grorud kom nå faktisk fra tre strake seire og var i så måte på vei til å gjøre en solid prestasjon og rykke litt fra bunnlagene, men de fleste vil nok likevel ha hatt FFK som favoritt. Det var dog vertene som tok initiativet og hadde mest ball, men de 754 tilskuerne måtte vente en halvtimes tid på den første skikkelige sjansen. Hjemmelagets storscorer Oscar Aga løp seg fri fra FFK-stopperne, men avslutningen gikk heldigvis rett på FFK-keeper Håvar Jenssen. Kun minuttet etter slo FFK til litt mot spillets gang, og etter et flott angrep la Stian Stray Molde inn til Riki Alba som headet inn 0-1. I det 39. minutt var vi like langt da Grorud slo frispark og Henrik Bredeli fikk stå helt upresset og stange inn utligningen til 1-1, som også var stillingen til pause.

Etter hvilen var det ikke like lang ventetid før det ble farligheter, og vertenes Fredrik Pedersen testet tidlig Jenssen i FFK-målet. I omgangens fjerde minutt ladet Thomas Drage kanonen, og på hans skudd måtte Grorud-keeperen gi retur. Den havnet hos Taofeek Ismaheel som på nytt sendte FFK i føringen. Både Nicolay Solberg og Riki Alba hadde muligheter til å øke, mens Fabian Ness deretter tvang frem en kjemperedning fra Jenssen. FFK la seg lavt i sluttminuttene, og Grorud fikk igjen ha mye ball, og det holdt på å straffe seg. Først fikk Oscar Aga en god mulighet som Jenssen reddet, og fire minutter på overtid var det Fabian Ness som fikk en kjempesjanse da han fikk ballen på bakre stolpe, men heldigvis for FFK skjøt han høyt over.

Dermed endte det med 1-2 og borteseier, og FFK tok sin tredje strake seier samtidig som de brøt Groruds seiersrekke. Nå var FFK á poeng med AaFK og ett poeng bak Jerv i kampen om andreplassen. Med fasit i hånd vet vi jo nå i ettertid at rødbuksene vil ende sesongen på fjerde og skal spille kvalik, mens Grorud klarte seg og blir å finne i 1. divisjon også neste år. Det er ingen dårlig prestasjon i seg selv. For oss var det bare å tusle rundt anlegget tilbake til bussen for å komme oss tilbake til plankebyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Grorud v Fredrikstad 1-2 (1-1)
1. divisjon
Grorud Idrettspark, 24 October 2021
0-1 Riki Alba (33)
1-1 Henrik Bredeli (39)
1-2 Taofeek Ismaheel (49)
Att: 754
Admission: 150 NOK

Next game: 26.10.2021: Ekholt v Tune
Previous game: 23.10.2021: Rygge v Ekholt

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg