Fram Larvik v Pors (@ Månejordet) 25.01.2023

Onsdag 25.01.2023: Fram Larvik v Pors

Min banehopper-kompis Stig-André Lippert hadde i noen dager forsøkt å selge inn en tur til Larvik for å se treningskamp på Månejordet, som ville være ny bane for oss begge. Vi ble vel etter hvert enige om å ta turen, men dagen før tok han kontakt for å informere om endring i planene. Det ville fortsatt bli kamp der, men han ville ikke lenger kjøre selv. Haldenseren André Wauthier hadde vist interesse for å bli med, og tilbød seg også å kjøre. Det passet bra siden han hadde el-bil og dermed fikk en billigere overfart med Bastø-ferja, der jeg avtalte å møte de to etter å ha toget fra Fredrikstad til Moss.

Som sagt så gjort, og etter at jeg hadde slått meg ned i ferjas kafeteria, fikk jeg snart selskap av de to. Etter ankomst Horten var det bare å suse nedover mot Larvik og orientere oss frem til Månejordet, der også Marius Helgå var blant de som allerede hadde ankommet. Det var Fram Larvik som her skulle spille treningskamp denne kvelden, og motstander var Pors fra Grenland. 2. divisjon mot 3. divisjon med andre ord, for da de to i fjor var i samme 3. divisjons-avdeling, var det Fram Larvik som vant den foran Follo og rykket opp. Pors kom den gang på tredjeplass, og er i år av mange tippet å kjempe i toppen igjen, mens Fram av mange spås en tøff sesong tilbake i 2. divisjon.

Det var tidlig nokså jevnt, med et par halvsjanser begge veier, men jeg følte at Fram Larvik snart tilrev seg et aldri så lite initiativ i banespillet. Tjue minutter var passert da de også tok ledelsen, men det skjedde etter en håpløs glipp i Pors-forsvaret, der en Fram-spiller fikk ballen servert på sølvfat og nesten ikke kunne unngå å score. Det sto 1-0. Sju minutter senere doblet Larvik-laget ledelsen, og denne gang var det en flott scoring som sørget for 2-0. Nå hadde tilsynelatende lufta gått ut av Pors, og det var Fram som styrte frem mot pause og fort kunne økt ytterligere. 2-0 sto seg likevel frem til pause.

Fram Larvik byttet rett og slett hele laget i pausen, og det ble en litt annen omgang enn den første. Pors ventet på sin side litt, men byttet i stedet en haug av spillere etter rundt en times spill. Blant de som kom inn var en keeper uten keeper-drakt. Uansett var det Fram Larvik som i det 80. minutt scoret igjen med et skudd fra skrått hold, og det hele virket avgjort på stillingen 3-0. Men var det egentlig det?? I det 87. minutt fikk Pors ballen i mål, og to minutter senere gjorde de det igjen, slik at det sto 3-2. Skulle vi være vitne til en heftig opphenting? Pors kastet alt fremover i jakt på ytterligere et mål, men det var for lite tid igjen, og dommeren la ikke til spesielt mye, så dermed endte det 3-2. Det var bare å sette kursen hjemover, og da ferja ankom Moss, kunne jeg takke for turen og komme meg med toget til Fredrikstad.