BK Häcken v Fredrikstad 26.01.2023

 

Torsdag 26.01.2023: BK Häcken v Fredrikstad

Det var klart for årets frøste treningskamp for FFK, og igjen gikk turen over grensen og ned til Göteborg, der de som i fjor skulle måle krefter med Per-Mathias Høgmo sitt BK Häcken. Jon Erik hadde ikke overraskende tidlig bestemt seg for å kjøre ned for å se på, og jeg hev meg på. Det gjorde også hans søster Gunhild, i tillegg til Christian Hansen, så vi ble en kvartett som avtalte å møtes for å sette kursen mot Sveriges nest største by. Det skulle være avspark klokken 18.00, og vi hadde beregnet god tid for å hygge oss litt først før kamp. Etter å ha parkert utenfor kveldens kamparena, tuslet vi som sist derfor bort til puben Whoopsi Daisy for å lade opp med et godt måltid og en øl eller to.

Den er jo i disse dager mest kjent under et sponsornavn, men jeg velger å kalle BK Häcken sin hjemmebane for (Nya) Rambergsvallen, og dette skulle bli mitt tredje besøk der. Min første visit var i november 2019, da BK Häcken spilte treningskamp mot Norrby IF. Deretter ble det jo et gjensyn i januar 2022, da jeg som nevnt så en treningskamp med FFK som motstander. Mer om BK Häcken og (Nya) Rambergsvallen kan leses i de to kamprapportene, men jeg kan minne om at FFK faktisk vant den treningskampen i 2022. Lite ante vi da at rødbuksene hadde slått de kommende svenske mestrene, for BK Häcken vant som kjent den svenske ligaen i fjor. Det skal vel sies at de den gang var uten flere av de som skulle vise seg sentrale under 2022-sesongen, men likevel en fin skalp i beltet det.

Nå var det én dag fra å være nøyaktig ett år siden den treningskampen, og igjen var FFK (og vi) her for å møte BK Häcken. FFK hadde siden sist fått inn ny trener i færøyske Mikkjal Thomassen, som har hatt suksess med Klaksvik, så vi var litt spent på det når han nå skulle lede FFK i sin første treningskamp. For BK Häcken sin del hadde de allerede spilt én treningskamp, der de hadde slått Norrby IF med 2-1. BK Häcken bød også på gratis inngang denne dagen, og hadde i motsetning til i fjor satt av en egen bortetribune til oss, selv om vi ikke kom spesielt mannsterke fra plankebyen. Etter at vaktene hadde sjekket at vi ikke hadde med oss noe veldig skummelt, kunne vi derfor gå inn vederlagsfritt og installere oss på bortetribunen, der vi ble flere flagg enn folk.

Nå var det neppe alle som likte at det også ble markert litt overfor løgnene til visse personer i FFKs klubbledelse og hvordan de har behandlet folk, men det får bare være. Kampen startet veldig tamt, der FFK la seg bakpå og lot Häcken trille ball, og etter et kvarters tid hadde det fortsatt ikke vært en eneste avslutning på mål. Det endret seg da Semir Bosnic fyrte av fra fem-seks meter i det 18. minutt, og ballen gikk i tverrliggeren og ned. Det var ikke så enkelt å se fra min posisjon om ballen var inne eller ikke, men Häcken jublet for mål, og dommeren godkjente, så det var nok rett. 1-0, og kun et par minutter senere fikk vertene også straffespark. Det satt Blair Turgott imidlertid knallhardt i tverrliggeren, så FFK slapp ytterligere baklengsmål inntil videre.FFK forsøkte å løfte opp laget mot slutten av omgangen, men skapte veldig lite, og det sto fortsatt 1-0 til pause.

Häcken byttet hele laget i pausen (og byttet seg visst opp), mens FFK nøyde seg med å sette inn Lucas Lima. Han brukte snaut fem minutter på å markere seg, og etter fint kombinasjonsspill med Noa Williams bredsidet han inn utligningen til 1-1. Et par minutter senere hadde FFK faktisk ballen i mål igjen, men det var vinket for offside. I det 63. minutt fikk FFK en leksjon i kontringsspill da en dødball til FFK endte med at Häcken brøt og stormet i angrep. Via en uheldig Tim Björkström havnet ballen hos Lars Olden Larsen som fant nettmaskene og sendte Häcken tilbake i ledelsen med 2-1. Det skal sies at Häcken etter dette var nærmere både 3-1 og 4-1 enn det FFK var ny utligning. Det endte 2-1, og det var ikke ufortjent. Nå var det bare å komme seg hjemover igjen mot Fredrikstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
BK Häcken v Fredrikstad 2-1 (1-0)
Friendly
Nya Rambergsvallen, 26 January 2023
1-0 Semir Bosnic (18)
1-1 Lucas Lima (50)
2-1 Lars Olden Larsen (63)
Att: ??
Admission: Free

Next game: 28.01.2023: Peel v Douglas Royal
Next swedish game: 29.03.2023: Munkedals IF v Skredsviks SK / Hogstorps IF 2 (@ Sjövallen konstgräs, Hällevadsholm)
Previous game: 25.01.2023: Fram Larvik v Pors (@ Månejordet)
Previous swedish game: 31.08.2022: IF Karlstad Fotboll v Västerås SK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg