Munkedals IF v Skredsviks SK / Hogstorps IF 2 (@ Sjövallen KG, Hällevadsholm) 29.03.2023

Onsdag 29.03.2023: Munkedals IF v Skredsviks SK / Hogstorps IF 2

Menyen denne onsdagen var ribbet for kamper i denne delen av landet, så da passet det jo svært så bra at Jon Erik foreslo en utflukt til Sverige for å se en treningskamp der, selv om det ikke ville være med ‘riktig’ hjemmelag. Man kan ikke alltid være så kresen på slikt, så vi satt snart i hans bil og suste sørover med kurs mot svenskegrensen og Bohuslän. Vi skulle se Munkedals IF i aksjon mot Skredsviks SK / Hogstorps IF 2, og den kampen skulle spilles på Sjövallen i Hällevadsholm, som strengt tatt er en av arenaene til Svarteborgs FK. Denne består av en gressbane og en kunstgressbane, og det var på kunstgresset at det nå skulle være kamp.

Vi hadde først vært en tur innom Hamburgsund på veien ned til Sjövallen, der vi straks registrerte at gressbanen lå under snø. Etter en kikk på kveldens kamparena foreslo Jon Erik å kjøre videre ned til Dingle for å spise siden vi hadde god tid til kampstart, og det ble enstemmig vedtatt. Etter å ha kost oss med pizza, returnerte vi, og kom i prat med en lokal kar som inviterte oss inn i klubbhuset og også kunne informere litt mer angående anlegget. Han fortalte at Svarteborg gjerne spiller vårsesongen på Skogsvallen i Dingle, og høstsesongen på gressbanen her på Sjövallen. Han hørte selv til Munkedals IF, og kunne bekrefte at de har en hjemmebane med en fin tribune som vi også må få besøkt ved en passende anledning.

Det var altså Munkedals IF som sto som hjemmelag på kveldens kamp på kunstgresset ved Sjövallen, og det er en klubb som ble stiftet i 1908. 1943/44-sesongen tilbragte de til og med på nivå to av svensk fotball, men det ble da umiddelbart nedrykk. I senere år har de oppholdt seg i lavere divisjoner, og de er nå å finne helt nede i Division 6 Bohuslän. Munkedals IF er for øvrig barndomsklubben til to tidligere keepere med landskamper for ‘söta bror’; nemlig Dick Last og Magnus Kihlstedt. Motstander denne dagen var Skredsviks SK / Hogstorps IF, og etter litt detektivvirksomhet forstår jeg det som at dette er to lag som tydeligvis ikke har klart å stille lag på egen hånd, men derfor stiller sammen. Det hindrer de dog ikke i å ha to lag. Som Hogstorps IF / Skredsviks SK spiller de i Division 6 Bohuslän, mens andrelaget har fått reversert navnet og spiller i Division 7 som Skredsviks SK / Hogstorps IF (2).

For å si litt kort om Hällevadsholm som sted, er det et tettsted i Munkedal kommune; enkelt forklart mellom Strömstad og Uddevalla. Her gikk tidligere E6 gjennom Hällevadsholm, men den ble lagt om i år 2000. Bohusbanan (som har tog mellom Strömstad og Uddevalla / Göteborg) har også en stasjon her i Hällevadsholm, og der kunne vi i løpet av kampen se Bohusbanan sine tog stoppe ved stasjonen som lå rett utenfor den bortre langsiden av den spartanske kunstgressbanen. Det er nok enda triveligere her i sommerhalvåret, når gresset er grønt og man kan benytte badeplassen ved Kolstorpevattnet et steinkast unna banene, for denne kvelden var vi etter hvert glade for å kunne få varme oss inne i en av byggene i pausen.

Før vi kom så langt hadde imidlertid Edwin Olsén sendte Munkedal i ledelsen 1-0 fra straffemerket i det tiende spilleminutt, og Viktor Valberg sendte åtte minutter senere i vei et langskudd som snek seg inn og sørget for 2-0. I det 25. minutt headet Christoffer Larsson inn en corner og reduserte til 2-1, og to minutter før pause hadde Skredsvik (som vi for enkelthets skyld får kalle de denne gang, siden de denne kvelden spilte i deres gule og svarte drakter) en avslutningen i tverrliggeren. På overtid av første omgang gjenopprettet imidlertid Adam Olsson Rafalski Munkedals tomålsledelse og sørget med det for at de sto 3-1 da vi sammen med den tidligere nevnte laglederen søkte varmen inne i en av byggene.

Da vi kom oss ut igjen i kulda, skulle vi bli vitne til en skikkelig snuoperasjon i løpet av andre omgang. I det 52. minutt reduserte Mattias Jednäs til 3-2, og seks minutter senere hadde Skredsvik også utlignet fra straffemerket. Munkedals keeper slo straffesparket til David Sylveson i stolpen, men ballen snek seg likevel inn. I det 75. minutt hadde Skredsvik igjen fått straffe, og denne gang var det Daniel Andersson som var eksekutør og sendte Skredsvik i ledelsen for første gang i kampen. 3-4, og kun tre minutter senere økte David Sylveson til 3-5 med sitt andre for dagen. Samme mann noterte seg for hattrick da han i kampens siste ordinære minutt fastsatt sluttresultatet til 3-6 foran det som ble oppgitt å være 10 tilskuere, men som vi talte oss frem til å være 6. Nå var det bare å komme seg hjemover, via en stopp på en Max, men Jon Erik hadde tydeligvis fått blod på tann og snakket allerede om flere mulige turer over til Sverige utover våren.